Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da fırtına, sahili çöplüğe çevirdi

Antalya’nın Alanya ilçesinde sağanak yağış ve fırtına sonrası oluşan dev dalgalar, denize atılan çöpleri sahile getirdi.Yaz aylarında binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Alanya’nın Galip Dere Halk Plajı, adeta çöplüğe döndü....

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da fırtına, sahili çöplüğe çevirdi

Antalya’nın Alanya ilçesinde sağanak yağış ve fırtına sonrası oluşan dev dalgalar, denize atılan çöpleri sahile getirdi.

Yaz aylarında binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Alanya’nın Galip Dere Halk Plajı, adeta çöplüğe döndü. Önceki gece saatlerinde başlayan ve dün de etkisini sürdüren sağanak yağış ve fırtına sonrası oluşan dev dalgalar, denize atılan çöpleri sahile getirdi. Plaj mantar, plastik şişe, naylon, araç lastiği, odun, ağaç parçaları, kola, gazoz şişesi gibi atıklarla kaplandı.

Güneşli havayı fırsat bilerek yürüyüş için sahil kenarına gelen çevre sakinleri atıklardan rahatsız olurken, bazı turistler de görüntü nedeniyle plajdan ayrıldı. Sahile gelen çocukların ise atıkların içinde oyun oynadığı dikkatlerden kaçmadı.

"Misafirperver Alanya’ya böyle bir deniz yakışmaz"

Köpeğiyle beraber sahile yürüyüş yapmak için gelen Murat Yavuzer, "Hoş bir manzara değil. Pislikler karaya vurmuş durumda. İnsanların bu konuda biraz daha duyarlı olmalarını istiyorum. Bu sahilde yazın birçok turistimizi ağırlıyoruz. Misafirperver Alanya’ya böyle bir deniz yakışmaz diye düşünüyorum. Umarım Alanya halkı daha duyarlı olur ve daha temiz bir deniz bırakır" dedi.

"İnsanları ahlaklı yetiştirmezsek bunun önüne geçemeyiz"

Güneşli havayı fırsat bilerek sahile gelen Cihan Baç ise, "Dünyada her canlı görevini yapıyor ve akıt ve kirlilik bırakmıyor. Ancak insanlar devreye girdiği zaman ne yazık ki sonuç ortada, bu noktada çok büyük bir sıkıntı yaşatıyoruz. Bu durumunda yetkilere büyük bir iş düşüyor. İnsanın kirlettiği yine bir insan temizlemek zorunda kalıyor. İnsan yetiştirmek lazım insanları ahlaklı yetiştirmeksek bunun önüne geçemeyiz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.