Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akbez Geyik Böceği Belgesel Oldu

Amanos Dağları ve etrafında yaşayan Akbez Geyik Böceği’nin belgeseli çekildi.Kendilerine Amanos Keşif Ekibi olarak adlandıran doğa sever aktivist Nazım Sönmez ile birlikte gönüllü doğa severler tarafından, Amanos Dağlarına özel bir canlı...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akbez Geyik Böceği Belgesel Oldu
Amanos Dağları ve etrafında yaşayan Akbez Geyik Böceği’nin belgeseli çekildi.
Kendilerine Amanos Keşif Ekibi olarak adlandıran doğa sever aktivist Nazım Sönmez ile birlikte gönüllü doğa severler tarafından, Amanos Dağlarına özel bir canlı türü olan Akbez Geyik Böceğinin belgeseli çekildi.
Çekimleri böceğin gerçek yaşam ortamında yaptıklarını belirten Nazım Sönmez, "Şimdiye kadar Türkiye’de gönüllü kişiler tarafından bir böceğin tanıtımına yönelik belgesel çekimi yapılmadı. Ayrıca böceklere karşı toplumda oluşan bir ön yargı bulunmaktadır. Sanıyoruz ki tüm böcekler zararlıdır. Oysa Akbez Geyik Böceği de dahil olmak üzere bir çok böcek türü doğaya faydalı böceklerdir. Amacımız Akbez Geyik Böceği doğada çürüyen bitki atıklarının doğaya geri kazandırılmasında bir ayrıştırıcı olarak görev almaktadır. Bu nedenle bu böceğin yaşam hikayesini film haline getirerek kamuoyunu bilinçlendirmek, bu belgesel ile korunmasını sağlamak istedik” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.