Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağaç Dalları Hünerli Ellerde Hayat Buluyor

Adana’nın Kozan ilçesinde doğada bulunan ağaç dalları hünerli eller sayesinde tabiattaki canlı varlıkların şekillerine dönüştürülerek hayat buluyor.Tekin Özdil ve Fikret Şener adlı iki arkadaş, kurdukları atölyede ağaç dallarını...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’nın Kozan ilçesinde doğada bulunan ağaç dalları hünerli eller sayesinde tabiattaki canlı varlıkların şekillerine dönüştürülerek hayat buluyor.
Tekin Özdil ve Fikret Şener adlı iki arkadaş, kurdukları atölyede ağaç dallarını çeşitli aşamalardan geçirdikten sonra doğada bulunan kuş, fare, keçi gibi canlılara benzer ürünlere dönüştürerek ortaya çıkarmış oldukları eserleriyle dikkat çekiyor. Özdil ve Şener’in kabaktan yapmış oldukları lambalar ise doğal güzelliği ile dikkatleri üzerine çekiyor.
Emekli olduktan sonra bol vaktinin olduğunu ve bu vaktini doğada bulunan ağaç dallarına şekil vererek değerlendirdiğini ifade eden Tekin Özdil, “Doğadaki farklı malzemeleri bakış açısını değiştirerek yeni bir ürünler yapmaya gayret ettik. Bu ürünleri tasarlarken arkadaşlarımız ile ucundan kenarından şurası şöyle olsun burası böyle olsun gibi yaklaşımlarımızla bunları hep birlikte ortaya çıkardık. Önce Kaz yaptık daha sonra işi geliştirdik pelikandı, kartaldı, yılandı, kertenkeleydi, fareydi gibi hayvanları ağaç dallarından yapmaya başladık. Malzemeler tamamen doğadan toplama malzemeler. Biz bunları küçük küçük rütujlarla birbirine adapte ettik. Ortaya bu ürünler çıktı. Ürüne bağlı olarak yapım aşaması değişiyor. Bir aylık çalışmayı gerektiren ürünümüzde var, bir haftada yapabildiğimiz üründe var. Standart bir süre yok burada. Kozan’ın Adana’nın tanıtımı, turizme katkı sağlayabilir miyiz? Kozan dışından insanları buraya çekebilir miyiz düşüncesi daha sonra baktık ürünleri beğenmeye başladık ticari yönünü de düşündük. Bununla ilgili kurumsal firmalarla da temas halindeyiz. Amatör aletlerle şuanda bu ürünleri üretiyoruz ama biraz daha profesyonel alet alabilirsek ekonomimiz yeterse daha güzel ürünler çıkaracağız. Hem de çok mutlu oluyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.