Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da "Çer-çöp" Etkinliği

Mimarlar Odası Adana Şubesi, bilinçsizce çöpe atılan atık malzemelerin doğaya ve çevreye verdiği zararı gözler önüne sermek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Çer-Çöp" etkinliği düzenledi.Seyhan Nehri kenarında Galleria arkasındaki...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2016 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2016 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mimarlar Odası Adana Şubesi, bilinçsizce çöpe atılan atık malzemelerin doğaya ve çevreye verdiği zararı gözler önüne sermek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Çer-Çöp" etkinliği düzenledi.
Seyhan Nehri kenarında Galleria arkasındaki alanda buluşan Mimarlar Odası Tasarım Atölyesi (MOTA) üyeleri atık malzemeler ile kendi tasarladıkları robot, kayık, çatı gibi şekiller yaptı.
MOTA’nın yürütücü görevini üstlenen Mimarlar Odası Adana Şube Sekreteri Mimar Eren Tümer, şube başkan yardımcısı Mimar Murat Ulaş ile birlikte etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, etraftaki çöplerin fark edilmediğini, oysa o kadar çöpün bir araya geldiğinde ne kadar çok fazla yer kapladığını göstererek bu atıkları atanların dikkatini çekmek istediklerini söyledi. Tümer, “Birçok atık geri dönüşüm malzemesi olarak kullanılıyor ama biz bu kullanılmış pizza kutuları, koruma köpüğü ve peçete rulolarından robot yaparak, işi bitmiş koli kutuları, atık karton, mukavva gibi malzemelerden içerisinden geçilebilir sergi alanı yaparak, içilip, atılmış meyve suyu kutularından ve pet şişelerden kayık yapıp, yüzdürerek, çöpe atılmış yırtık pırtık poli karbonlardan çatıya benzer görsel bir şeyler yaparak ortaya çıkan bu ürünleri sergileyerek vatandaşların farkına varmalarını istedik. Bu çöplerin insanları ne kadar rahatsız ettiğini hissettirmek istedik. Çevremizde insanların kullandıktan sonra attıkları atıkların aslında ne kadar büyük boyutlara ulaşabileceğine, farkında olunmadan çevreye nasıl zarar verildiğini göstermek istedik” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.