Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

81 İlin Sembol Ağaçları Antalya’da Buluştu

Türkiye’nin ilk EXPO’su olan EXPO 2016 Antalya için 81 ilin valiliğinden bakanlık genelgesi ile talep edilen sembol ağaçların sergi alanına dikimine başlandı. 81 ilin sembol ağaçları yaklaşık bin metrekarelik alana dikiliyor.Geçen yılın...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
81 İlin Sembol Ağaçları Antalya’da Buluştu
Türkiye’nin ilk EXPO’su olan EXPO 2016 Antalya için 81 ilin valiliğinden bakanlık genelgesi ile talep edilen sembol ağaçların sergi alanına dikimine başlandı. 81 ilin sembol ağaçları yaklaşık bin metrekarelik alana dikiliyor.
Geçen yılın eylül ayında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 81 ilin valiliğine genelge gönderip, Türkiye’nin ilk EXPO’sunda oluşturulacak ’Türkiye Ormanı’ için kentin sembol ağaçlarının EXPO 2016 Antalya’ya gönderilmesini istemişti. Aralarında Niğde’den Toros Sediri, Eskişehir’den Ebe Karaçamı, Artvin’den Doğu Ladini, İzmir’den Manolya, Afyon’dan Ardıç fidanlarının olduğu sembol ağaçlar Aksu ilçesindeki sergi alanına geldi.
Özel kaplar içerisindeki 81 kentin sembol fidanları, EXPO Tepesi’nde ayrılan bin metrekarelik alana dikilmeye başlandı. Oluşturulan Türkiye Ormanı’nda her ağacın önüne künyesi de yazılacak. Ünlüler Ormanı, G20 Barış ve Dostluk Ormanı’nın ardından Türkiye Ormanı, EXPO 2016 Antalya içinde yer alan özel 3’ncü özel orman alanı olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.