Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

52 dönümlük alanda ağaçları saydılar

Akçakoca’da bazı çevreci vatandaşlar Değirmenağzı bölgesinde yapımına başlanan 15 Temmuz Şehitler Parkının yapımında bazı ağaçların kesileceğini duyması üzerine bölgeye giderek alanda bulunan ağaçları tek tek saydılar.Akçakoca’nın...

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akçakoca’da bazı çevreci vatandaşlar Değirmenağzı bölgesinde yapımına başlanan 15 Temmuz Şehitler Parkının yapımında bazı ağaçların kesileceğini duyması üzerine bölgeye giderek alanda bulunan ağaçları tek tek saydılar.
Akçakoca’nın vizyonunu geliştirecek en önemli projelerden biri olan Değirmenağzı parkının temeli geçtiğimiz günlerde atıldı. Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici park projesi dahilinde dere üzerine köprülerin yapılacağını bu nedenle de bazı ağaçların kesilmek zorunda kalacağını ifade etmiş ve bunu telafi etmek için park alanının tamamına yüzlerce yeni fidanın dikileceğini bildirmişti. Bunun üzerine harekete geçen Akçakocalı 30 kişi, inşaat çalışmalarının olduğu bölgeye giderek ağaç envanteri çıkardılar. Değirmenağzı bölgesine giden doğa severler, burada bir piknik düzenlediler. Piknik sonrasında ise inşaat alanına girerek Sarma Deresi’nin iki yakasında bulunan ağaçları tek tek saydılar. Sayımı yapılan ağaçların görüntülerini de alan doğa severler, derenin iki yanında toplam 828 ağaç bulunduğunu söylediler.
Doğa, Hayvan, İnsan, Hepsi Can Derneği Başkanı Derya Çolpan, park projesini yapanların bu alandaki ağaçları kesmeden, bölgenin eko sistemine dokunmadan da bir proje gerçekleştirebileceklerini ifade ederek Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’ye seslenerek, ağaç kesimleri yapmadan veya mümkün olan en az zayiatla park projesinin revize edilmesini istedi.
Dohaycan Yönetim Kurulu üyesi Nermin Alpay da yaptığı açıklamada, mevcut projenin ilçe için önemli bir proje olduğunu, projeye karşı olmadıklarını ifade ederek, ağaç kesimlerine karşı olası keyfi uygulamalara dikkat çekmek için toplandıklarını ve illaki ağaç kesimi olacaksa, söz verildiği üzere birkaç ağaçla sınırlı kalmasını istediklerini belirtti.
Konuşmaların ardından ağaçlar sayılıp görüntüleri kaydedildikten sonra, etkinlik sona ererken, etkinlik sonrasında çevre aşığı grup aynı bölgede yaptığı piknikle günü tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.