Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3 bin yıllık "Musa Ağacı"na bakım

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Samandağ ilçesinde bulunan ve ünü dünyaya yayılan tarihi Musa Ağacı’nı bakımdan geçirdi.Samandağ’ın Hıdırbey Mahallesi’nde bulunan ve 3 bin yaşında olduğuna inanılan "Musa Ağacı"na zarar vereceği...

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay Büyükşehir Belediyesi, Samandağ ilçesinde bulunan ve ünü dünyaya yayılan tarihi Musa Ağacı’nı bakımdan geçirdi.
Samandağ’ın Hıdırbey Mahallesi’nde bulunan ve 3 bin yaşında olduğuna inanılan "Musa Ağacı"na zarar vereceği belirlenen olumsuzlukların giderilmesi için çalışma gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, 17 metre boyunda ve 7,5 metre gövde genişliğe sahip çınar ağacına bakım çalışması yaptı.
Hatay Valiliği’nin talimatları doğrultusunda hazırlanan rapora istinaden harekete geçen Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı’ndaki görevli biyolog, doktor ve ziraat mühendisinin gözetiminde ağacın doğu kısmında yer alan ve kırılan dal 45 derecelik açı ile kesildi. Kesilen bölgeyi zarar görmemesi amacıyla aşı macunu ile kaplayan ekipler, kuru dallarda budama çalışması gerçekleştirerek dalların uygun yerlerini de aşı macunu ile kapladı.
Ayrıca ağaç üzerindeki kovukları aşı macunu ile kapatan ekipler, ağaç gövdesine ziyaretçiler tarafından yapıştırılan, sakız, peçete, yaprak, bez gibi yabancı maddelerin temizliğini yaparak, ağaca ulaşmayı mümkün kılan platformunun ağaçla teması engellenecek şekilde yeniden düzenlenmesi yapıldı.
Musa Ağacı
İnanışa göre, Samandağ’da buluşan Hz. Hızır ile Hz. Musa, dağa çıkmak üzere yola çıkar. Hıdırbey Mahallesi’nde ağacın bulunduğu yere geldiklerinde Hz. Musa, asasını yere bıraktıktan sonra su içmek için dereye gider. Su içtikten sonra yollarına devam ederken asasını suyun kenarında unuttuğunu anlayan Hz. Musa, döndüğünde ise asasının yeşerdiğini ve bir fidan haline geldiğini görür. O günden bugüne ağaç, ’Musa Ağacı’ olarak anılır.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.