Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

17 İlçenin Çevre Röntgeni Çekildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi’nin (UÜ) bir yıl boyunca 17 ilçenin çevre meselelerini belirlemek için yürüttüğü projenin son çalıştay toplantısı yapıldı.Merinos AKKM’deki çalıştayın açılışında söz alan...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
17 İlçenin Çevre Röntgeni Çekildi
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi’nin (UÜ) bir yıl boyunca 17 ilçenin çevre meselelerini belirlemek için yürüttüğü projenin son çalıştay toplantısı yapıldı.
Merinos AKKM’deki çalıştayın açılışında söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, büyükşehirin çevre konusunda gerçekleştirdiği yatırımlara değindi. Doğal kaynakların doğru kullanılmasının ve kirlilikle mücadele etmenin sürdürülebilir çevre için en önemli adımlar olduğunu kaydeden Altepe, çevre kirliliğine karşı herkesi birlik olmaya davet etti. Bugün bütün dünyanın küresel ısınma, çölleşme ve kuraklık gibi insanlığın geleceğini tehdit eden etkilere sebep olan çevre kirliliğine karşı büyük bir mücadele verdiğinin altını çizen Altepe, ancak birlik içerisinde verilen mücadeleyle daha sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşanabileceğini ifade etti.
Altepe, konuşmasında, çevre konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımları anlattı. Altepe, Bursa’da içme suyu isale hatlarının yenilendiğini, kayıp-kaçak oranının düşürüldüğünü, atık su arıtma tesislerinin yapıldığını, entegre atık yönetimine geçişle atıktan enerji ve hammadde geri kazanımının gerçekleştirildiğini, hafriyat ve inşaat yıkıntı atıklarının denetimi ile uygun depolama alanlarının oluşturulduğunu kaydetti. Altepe, mesken ve sanayi atıklarının su kaynaklarına deşarjının önlenerek Nilüfer Çayı’nın su kalitesinin artırıldığını, sanayi envanterinin çıkarıldığını, kişi başına düşen yeşil alan miktarının artırıldığını, düzensiz depolama alanlarının ıslah edildiğini ve yeşil alana dönüştürüldüğünü, hava kirliliğinin önlenmesine yönelik denetimler yapıldığını bildirdi.
Konuşmasında ‘İlçeler Çevre Sorunlarını Belirliyor’ isimli projeye de değinen Başkan Altepe, çözüm tekliflerinin geliştirilerek kurumsal çalışmalara yön verilmesi maksadıyla böyle bir çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Uludağ Üniversitesi’yle yapılan iş birliği ile ilk olarak coğrafik ve demografik olarak farklı özelliklere sahip olan 17 ilçede çevre meselelerinin yerinde tespit edilmesini sağladıklarını söyleyen Altepe, ilçelerde ilgili yetkililerin de katıldığı çalıştaylar düzenlediklerini ifade etti.
Çalıştaylarda katı atıktan su kirliğine, hava kirliliğinden görüntü kirliliğine kadar 17 ilçenin çevre meselelerinin hazırlanan soru formları üzerinden tartışılarak ortaya çıkartıldığını belirten Altepe, “Belirlenen çevre sorunlarının çözümü noktasında katılanların görüşleri de alındı. Çalıştaylarda çıkan sonuçların değerlendirileceği bu toplantının faydalı olmasını diliyorum” dedi.
Çalıştayın açılışında konuşan UÜ Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay ise projenin kamu kurum ve kuruluşlarının çevreye duyarlı üretim ve ülkenin büyüme hedeflerine katkı koyulması anlamında stratejik bir adım niteliği taşıdığını ifade etti. Üniversite olarak biyolojik çeşitliliğin korunduğu, doğal kaynakların akılcı yaklaşımlarla tüketildiği, çevreye dost sanayileşmenin ve planlı şehireşmenin esas alındığı bir gelenek için benzer çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerini belirten Prof.Dr. Ulcay, “Bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir bir Bursa ve daha güzel bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Projeye katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.