Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"10. çocuğumuzdu" dedikleri ‘Çınar’ isimli kediyi arıyorlar

SİVAS’TA 2 YILDIR EVLERİNDE BESLEDİKLERİ ‘ÇINAR’ İSİMLİ KEDİLERİ KAYBOLAN YAŞLI ÇİFT, 10. ÇOCUĞUMUZDU DEDİKLERİ KEDİLERİNİ ARIYOR.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2020 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2020 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"10. çocuğumuzdu" dedikleri ‘Çınar’ isimli kediyi arıyorlar

Sivas’ta 9 çocuk sahibi çift her yerde, 10.çocuğumuz dedikleri Çınar isimli kayıp kedilerini arıyor.

Sivas’ta ikamet eden 9 çocuklu Şerife Arı ve Mustafa Arı çifti, yaklaşık 2 yıldır besledikleri Çınar isimli kedilerini kaybetti. Sokakta yavruyken buldukları ve 2 yıl boyunca evlat şefkati ile besledikleri Çınar isimli kediyi bulmak isteyen yaşlı çift, tüm çabalarına rağmen 10. çocuğumuz dedikleri kedilerini bulamadı. Korona virüs tedbirleri dolayısıyla evden çıkamayan çift, Sivas Belediyesi Hayvan barınağını da arayarak Çınar’ın bulunması için yardım istedi. Evlatları gibi gördükleri Çınar’a duydukları özlem ve hasreti fotoğraflarına bakarak gideren Arı ailesi, kedilerinin bulunması için tüm hayvan sevenlerden ve hayır sevenlerden yardım istediler.

“Korona olmasa sokak sokak arayacağım”

Korona virüsü dolayısıyla evlerinden çıkamadıklarını belirten Şerife Arı, Çınar ismini verdikleri kediyi 10. çocuğu olarak gördüğünü ifade ederek, “Korona virüsü dolayısıyla evden çıkıp, arayamıyorum. Benim yaşım 63, ceza yazarlar. O yüzden çıkamıyorum, yoksa sokak sokak arayacağım, Sivas’ı alt üst edeceğim. Yaklaşık 10 gündür kayıp. Her yeri aradık, bulamadık. Evdeyiz, dışarıda çıkamıyoruz. Bir yere gidemiyoruz da. Çok seviyordum, balkona çıkıp belki gelir diye bakıyorum. Ben köyde yetiştim ama bunun gibi sevimli bir kedi görmedim. Burada yastığı, yatağı, yuvası ve başka eşyaları da var. Onlar hep boş kaldı. Bunlara bakamıyorum. Yemek yediği kapları da yıkadım, kaldırdım. Benim 9 tane çocuğum var, bu 10. çocuğum olmuştu. Onlar büyük olduğu için bunu çocuk yerine koydum. Erkek çocuklarımı daha evlendirmedim, torunum yerine koymuştum“ dedi.

Kedilerinin kaybolmasıyla burukluk yaşadıklarını belirten Mustafa Arı, “Kedimiz kayboldu, gören duyan Rabbimin rızası için bizlere getirsin. Biz çok üzülüyoruz, çocuğumuz gibi yetiştirdik. Buruk buruk oturuyoruz. Çok anlayışlı bir hayvan. Bana bir insanın yapmadığını yapıyordu. Sabahları beni kaldırıyordu. Beraber yemek yiyorduk. Fazla dolaşamıyorum, Korona virüsünden dolayı. Gören sokaklarda ne geziyorsun diyor. Vatandaşlara sorduğumda görmedik diyorlar, kediyi ne yapacaksın diyorlar. Geçen gün polis gördü, anons yaptı. Kaçtım koşarak eve geldim. Yoksa gezeceğim. Belediyeyi de aradık yardım istedik. Gören duyan bize haber versin“ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.