Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cevher Cevheri ve İyi Parti

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2017 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2017 00:02

Jet hızıyla değişen gündemler ile haberlere yetişmek bir hayli zor oluyor artık. Geçen hafta yaptığımız Ankara yolculuğu bir hayli tempolu geçmişti birlikte yolculuk ettiğimiz Selahattin Ekinci. Süleyman Güzey ve İhsan Gencal ile bir hayli neşeli geçen yolculuğumuzda memleket meseleleri ziyadesiyle konuşuldu, Ankara programımızın ilk durağı Nazım Hikmet Kültür sarayı olmuştu büyük bir kalabalığın var olduğu İyi parti açılışı coşkulu başladı, ancak açıklanan liste aynı coşkuyu vermedi diyebiliriz amblem ve parti ismi ilk etapta şaşkınlık yarattı belki İyi kelimesi halk arasında sık kullanılan bir kelime olduğu için düşünülmüş olabilir, Merkez sağ ve MHP tandanslı kişilerin ağırlıklı olduğu salon ve bahçesi çalınan müziklerde ve istiklal marşı okunurken merkez sağ seçmenlerinin esas duruş gösterdiği anlarda bir kısım MHP lilerin sol ellerinin esas duruş göstermesine rağmen sağ ellerini yukarı kaldırıp kurt işaretleri yapmaları tepki aldı. İyi parti bu şekilcilikten acilen kurtulmalı, açılışı veren televizyonlarda ekran başında bulunan izleyicilerde bizleri arayarak aynı tepkiyi gösterdiler bizden söylemesi!

DYP ve Demokrat Parti’nin ekol isimlerinden İbrahim Cevher Cevheri Urfa'nın kurtuluşunda büyük kahramanlıklar gösteren Kırmızı şeritli istiklal madalyası sahibi Hacı Ömer Cevheri'nin torunu ve Demokratların efsane ismi Necmettin Cevheri'nin oğludur Adana milletvekilliği yapmıştır Bursa Kervansaray'da hazırlanan tüzük komisyonu ve kurucular arasında yer almıştı bir nevi Demokratların temsilcisi olarak bu çalışmalarda yer aldı kongre sonrası kendisi ile iki kez görüştüm ve bana ''benim bu oluşumda yer alma sebebim demokrat arkadaşlarımın yolunu açma sebebidir, fakat konuştuğumuz gibi olmadı kurucuların yüzde 85 i MHP ağırlıklı olunca benim burada görev yapmamın bir anlamı kalmadı, Meral hanım ile görüşüp affımı isteyeceğim'' demişti perşembe günü tekrar görüştüm ''bu gün istifamı verecektim fakat Şehitlerimiz olduğu için bir iki gün sonra açıklayacağım ve ben aramadan Meral hanım hissetmiş olmalı ki o beni aradı yeni görevler teklif etti fakat çalışamayacağımı kendisine ilettim'' diyerek sıkıntılarını özetledi, Cevher beyin sıkıntıları kendi gözlemleri ile birlikte demokratların onu arayıp sıkıntılarını bildirmesiyle ortaya çıkan bir problemdir, yani İyi parti hedef kitlesini yanlış belirlemiştir MHP tabanından çok AKP ye oy veren merkez sağ seçmenini hedef almalıydı başarı bu şekilde gelir inancındayız.

Bursa'dan 6 kurucu üye seçilmiş tamamı MHP kökenli bu işe başından beri katkı koyan Yüksel Yılmaz ve Hasan Toktaş'a hiç kimsenin itirazı olmaz Analarının ak sütü gibi bu görev onlara helaldir fakat merkez sağ siyasetinden bir marka isim temsilen yazılabilirdi bu hata nasıl yapıldı anlamak mümkün değil Yalova'dan hiç kimse yok Eskişehir'den hiç kimse yok, Manisa'dan hiç kimse yok, dikkat edin yazdığım üç il de iktidara muhalefet olup belediye vermeyen şehirlerdir neden bu şehirlerden kimse yazılmaz?

Partinin beyin takımı yanlış yapmıştır. 200 kurucu üyenin 81 tanesi her ile bir tane olarak dağıtılmalıydı. Şırnak ve Kırklareli'ne kadar her şehrin temsil kabileyeti sağlanmalıydı kalan 119 tanesini dilediğiniz gibi dağıta bilirdiniz şaşkınlık içinde süreci üzülerek izledim. Oysa Meral hanım arkasına halk kitlesini rahatlıkla almıştı bizzat 7 farklı ilde toplantılarına katıldık izledik destek verdik fakat giriş finali hiç olmadı, Cevher Cevheri'yi kaybetmek yalnızca Şanlıurfa ve Adana demek değildir. Çevre iller ve Türkiye'de bir çok merkez sağ seçmeni ile demokratları kaybetmek demektir, hayırlısı olsun derken şekilciliğe dikkat çünkü herkese itici geliyor mutlaka engellenmeli...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.