Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çekirge Devlet Hastanesi Kahramanlar Taburu

Yazının Giriş Tarihi: 26.05.2018 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.05.2018 00:01

Bazı meslekler vardır erbapları farklı konularda faaliyet yürütseler de meslektaştırlar.

Sağlık çalışanları ve güvenlik güçleri gibi.

Her iki meslekte de yürek vardır,insan sevgisi vardır,fedakarlık vardır,bilgi,tecrübe ve uzmanlık vardır.İster maaş deyin,ister görev tazminatı,ister fazla mesai ne verirseniz verin haklarını bu dünyada ödeyemezsiniz.Kahramanlığı meslek edinmişlerdir.

Bazen canınızı emanet edersiniz bazen cananızı. Canınıza ve cananıza değer biçmeniz mümkün mü ki?

Bu sefer cananım emanet canımı iki kez kurtaranlara; Çekirge Devlet Hastanesi kahramanlarına.

Sağlığın paraya, sağlık hizmetinin hizmet sözcüğünü utandırırcasına ticarete dönüştüğü,hasta kavramının müşterinin yağlısı yağsızı ayrımına indirgendiği bir  ülkede çölde vaha gibi Çekirge devlet hastanesi ve onun kahramanları.

Hayatımızı soluklandırmak için, canımıza canım diyerek daha acilden elimizi tutup bizi hayata monte ettikleri için ve dahi bu yazıya sığmayacak yüzlerce için için bu vahayı oluşturan hizmetlisinden, hemşiresine, laborantından hekimine, güvenlik elemanından, teknik personeline kısacası tüm tabura ne çok ihtiyacımız varmış meğerse.

Gökten ne yağmışta yer kabul etmemiş, insan çaresizlik yağmuruna yakalanınca anlıyor üzerine açılan şemsiyenin kıymetini.

Bir de 112’ciler var unutulmaması atlanmaması gereken, ayrı bir parantezi hak eden.O gencecik Sağlık emekçileri var ya gecenin karanlığını yırtıp hayatı güne taşıyan her seferleri bir hayat hikayesine denk gelen işte onlar bu taburun istihkamcıları.Ben alınlarından öpüyorum,Allah’ta rızasıyla ödüllendirsin.

Yazar çok üzgün ya da çok sevinçli olduğunda normale dönene dek almaz kalemi eline. Çünkü her iki durumda da sözcüklerde ki hakimiyeti ruh haletinin hakimiyetinde ezilir.

İşte bu tabur, içim yanarken satırlarıma umut eken tabur. Bu yüzdendir minnetim.

Bir minnetim de Nöroloji yoğun bakımı personeli özelinde tüm yoğun bakım emekçilerine; onlar bu taburun vazgeçilmez neferleri. Ne diyeyim, nasıl diyeyim bilemedim. Bazen teşekkür sözcükleri yetim kalıveriyor işte. İyi ki varlar var olsunlar sağ olsunlar.

Eğer bir gün sizin de yolunuz düşerse bu tabura, kapatın gözlerinizi canınızı cananınızı emanet edin kahramanlara.

Saatle yarışırlar, ameliyathanede yorgunluktan bayılırlar, beş dakikada bir teşhis koymanın ağırlığı ile ezilirler, nöbetlerinde evleri ile helalleşirler, yeri gelir hakarete maruz kalırlar yeri gelir darp edilirler ama asla helalliğinizi almadan vazgeçmezler emanetinizden.

Hani bazen deriz ya ‘’Ne bakıyorsun sigorta doktoru gibi uzaktan uzaktan’’ diye

Sadece bu haksızlığımız yeter kul haklarına. Hele bir canla pazarlık başlasın ne uzaklık kalıyor ne had bilmezlik. Kim bilir kaçımızı tuttular hayatta ve daha kaçımızı bağışlayacaklar gelecek yıllarına.   

Eğer ortada bir helallik varsa yaşama tutundurdukları hastalarınadır. Biz bilmeyiz duymayız ama onlar sağlıklarını geri verip taburcu ettikleri her can için yürekleri ile gülümserler arkamızdan emin olun o an da emeklerini de helal ederler.

Benim onlara helal edebileceğim sadece satırlarım var;

Analarının ak sütü gibi helal olsun her bir harfi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.