Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çavuşoğlu, Salman ve Aktaş’ın Örnek dayanışması

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2019 00:00

Bursa’da 40 yılı aşkın eli kalem tutan bir gazeteci olarak yaptığım gözlemlere göre, siyasetteki olumlu beraberlik, insanlara hizmet olarak geri dönüyor.

 Bursa’da da son yıllarda Bursa milletvekili Hakan Çavuşoğlu başta olmak üzere iktidar milletvekilleri arasındaki birlik, beraberlik, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile vekillerin ve özellikle de İl Başkanı Ayhan Salman’ın arasındaki birlik beraberlik, bu kentin pek çok sorununun çözümüne katkı sağlıyor.

Siyaset, uzun soluklu ve insanların bir araya geldiklerinde, kendi akıbetleri için beraber yol yürüdükleri bazı kişilerin sırtına basarak basamak çıktıkları bir uğraş haline geldi son zamanlarda. İnsanlar, kol kola beraber yürüseler bile, iş koltuk sevdasına gelince, öylesine umarsız olabiliyorlar ki, sormayıp gitsin.

Hani derler ya, insanlar, arkadaşlık yapacakları kişileri tanıyabilme adına ya beraber uzun yola çıkması gerektiği yada beraber ortak iş yapmaları gerektiği konuşulur. Siyasette bir nevi yol arkadaşlığı ve bir nevi kader ortaklığı olarak görülür.

İnsanların bu yolda yürürken, bir birlerine tekme atması, ayak diretmesi, elini kolunu bağlaması, başlarına karşı onu üzecek tavır ve davranışlarda bulunması siyasetin bana göre en çok tökezlendiren noktası.

Siyasette 31 Mart mahalli seçimleri sonrasında, sandık sonuçlarına göre yeni bir hikaye yazmanın zamanı geldiği ortaya çıktı. Nedir bu hikaye derseniz?

AK Parti, 2002 yılından bu yana, milliyetçi-muhafazakar söylemleri, ekonomideki istikrarlı tutumları nedeniyle son 17 yıldır yapılan bütün seçimleri kazandı. 31 Mart 2019 seçimlerinde ise yine seçimlerin birinci partisi olmasına rağmen oy kaybı nedeniyle ayağının sendelediğinden söz edebiliriz. Ülke genelindeki siyasi eğilimlerin etkisinden çok daha ziyade günlük yaşantı ve ekonomik alanlardaki sıkıntılar, kamu kurum ve kuruluşlarında vatandaşlarla olan hizmet esnasında yaşanılan sıkıntılar bana göre iktidarın oy kaybetmesine yol açtı. Birde, mahalli idarelerdeki eş, dost ve adam kayırma yolundaki son günlerin moda haline gelen tartışma konularının muhalefet tarafından AK Parti aleyhine çok iyi işlenmesi, medyanın da bir bölümünün bu konuları sürekli körüklemesi nedeniyle, halkın iktidara olan güveninin azalmasına yol açtı sonuçlarını çıkarıyoruz.

Gelelim Bursa’ya.

AK Parti ülke genelinde olduğu gibi Bursa’da da mahalli seçimlerde zorlandı. Ama sandık sonuçlarına göre seçimleri kazanan taraf yine AK Parti oldu. Cumhur ittifakı oldu.

Bursa’nın bu seçim öncesinde bir başkan değişimi yaşaması, ikinci olarak ise belediye meclis üyeleri listeleriyle ilgili sıkıntıların yaşanması, parti içindeki teşkilatlardaki bazı küsmelerinin de eklenmesiyle arzu edilen sonuç alınmamış olsa bile başarı sağlandı ve Büyükşehir Belediyesi dahil 15 tane Belediye Başkanlığı kazanıldı.

Bu başarının ardında bulunan imzalara baktığımızda, ilk başta İl Başkanı Ayhan Salman’ın seçim sürecini çok iyi yönetmesi ve teşkilatların bütünüyle ayakta tutulması göze çarpıyor.

Yine seçim başarısına atılan imzaların ilk sırasında Hakan Çavuşoğlu var. Başbakan eski yardımcısı, şu anda ise TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı olan Bursa milletvekili Hakan Çavuşoğlu, gecesini gündüzüne katarak, Bursa genelinde gidilmedik köy, adım atılmadık mecra bırakmadı.

Yine bu başarının altındaki imzalar, AK Parti Bursa milletvekillerine ait. Vekillerin uyum içinde, birlik ve beraberlik içinde çalışması, Bursa’da seçimlerin kazanılması başarısını getirdi.

Bu başarının altında, AK Parti teşkilatları var. Yine bu başarının altında, AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar canla başla çalışan gönüllü kahramanların payı var.

Bu başarının altında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ve ilçe belediye başkanı adaylarının payı var. Aktaş’ın, yaşının gençliği, iş bilir bir yönetici ve belediye başkanı olması, Bursa’nın pek çok bölgesinde bire bir tanıdıklarının bulunması kazanımlara imza attı.

Son günlerde, AK Parti Bursa teşkilatlarına yönelik, özellikle il Başkanı Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ve milletvekilleriyle, kamu kurum ve kuruluş yöneticileriyle olan diyaloglarının, birlikte hizmet edebilme başarısının gösterilmesi galiba kıskanılıyor. Parti içinde, koltuk kaybeden ve “ben olmazsam bu işler olmaz!” diyerek ortalıkta gezen bir takım kişilerin yeni bir oyun kurduklarına şahitlik ediyoruz üzülerek. Ne demiş büyüklerimiz; meyve veren ağaç taşlanır. Son 2 yıldır Bursa’da Ayhan Salman ve AK Parti teşkilatları arasındaki uyum ve birlik beraberlik görüntüsü, Belediye Başkanları arasındaki beraberlik, birlik, beraberlik görüntüsü ile milletvekilleri arasındaki birlik beraberlik ve beraberlik görüntüsü, belli ki bazı kişilerin uykularını kaçırıyor.

Bursa’nın senelerdir konuşulan, kamu yatırımları, Ankara destekli yatırım yapılması gereken projelerinin Ayhan Salman, Alinur Aktaş, Hakan Çavuşoğlu ve diğer milletvekillerinin de yardımlarıyla birer ikişer hayata geçirilmesi herhalde birilerinin canını sıkıyor.

Unutmayalım, siyaset bir ekip işi, teşkilat işi, gönül işidir. Bu uğurda, beraber hareket etme başarısını gösteren yerel yöneticilerimiz, merkezi idare yatırımları başta olmak üzere dertlerin çözümlenmesi konusunda epey başarılı oluyorlar. Oldular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.