Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çavuşoğlu mayası tuttu

Yazının Giriş Tarihi: 24.06.2018 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.06.2018 00:00

AK Parti Bursa teşkilatında uzun zamandır bir ağabey sıkıntı yaşanıyordu. Yıllarca ithal bakanlardan medet umuldu ancak birçok önemli isim denenmesine rağmen hiç biri de bu derde derman olamadı. Ne kadar istense de, gelecek planlarında Bursa yer almayan isimler istenildiği gibi teşkilata nüfuz edemedi. Ta ki, bu görev Hakan Çavuşoğlu’na verilene kadar.

Teşkilatla bütünleşti

Hakan Çavuşoğlu’nun ismi başbakan yardımcısı olarak açıklandığında, başta kendisi olmak üzere, herkes için sürpriz olmuştu. Açıkçası o zaman ben de yeterli tecrübesi olmadığını düşünerek ‘acaba bu maya tutar mı?’ diye düşünmüştüm fakat Çavuşoğlu, bıkmadan usanmadan çalıştı ve bugün gerçekten de yıllardır süren o boşluğu doldurdu.

Ben de bu yazıyı yazmadan önce uzun bir süre bekledim, gözlem yaptım, seçim sürecindeki çalışmalarını izledim. Birkaç kez de, basın toplantısı ve gazetemizi ziyaretleri nedeniyle bir araya geldik. Çekinmeden her aklımıza geleni sorduk, olgunlukla karşıladı ve samimi cevaplar verdi. Tevazusunu hiç kaybetmedi. Milletvekili iken görüştüğümüz kişi ile bakan olduktan sonraki görüşmemiz arasında makamı hariç hiçbir fark yoktu.

Bursalı olmak işte bu yüzden önemli

Bursa’nın artık; teşkilat tarafından sevilen, saygı duyulan, çok çalışan, sesi kısılsa da enerjisini hiç kaybetmeyen, İl Başkanı Ayhan Salman ve diğer vekiller ile de uyumda bütünleşen bir ağabeyi var. Üstelik bundan sonra bakan olup olmaması da bu gerçeği değiştirmeyecek. 

İşte bu yüzden, yıllardır ağabeylik görevinin kökü bu şehirde olan Bursalı bir isme verilmesini savunuyorduk. Ne kadar kaliteli isimler olsalar da, iyi niyetle çalışsalar da, ithal adaylarla bu iş olmadı, olamadı.

Çavuşoğlu’nun mahallelerde gerçekleştirdiği son nokta mitinglerini de yerinde takip ettim. Konuşmasında yerel unsurlara az değinse de, yine de çok başarılıydı ve kitlenin coşkusunu hep diri tutmayı başardı. Bütün bu olumlu yönlerini vurguladıktan sonra, benim için çok önemli olan bir soruyu bir gün, uygun bir ortamda kendisine soracağım. Aldığım cevabı da yine buradan sizlerle paylaşırım.  

Cumhuriyet 3.0 yükleniyor

Bugün hepimiz sandıklara gidip en kutsal vatandaşlık görevimizi ifa edeceğiz. Tarihi seçim ile cumhuriyetimiz 100. yılına üçüncü aşamasında girecek.

İlk aşamayı kuruluş ve emekleme, ikinci aşamayı çok partili hayata geçiş olarak tanımlayabiliriz. Bugünkü seçimle başlayacak üçüncü evre ise yeniden bölgesel ve küresel güç olma yolunda açılan yeni dönemin başlangıcı olacak.

Artık daha güçlü bir iktidar yapısı ve başkanlık sistemiyle Türkiye kendisine dar gelen elbiseyi yırtıp atacak ve çok daha istikrarlı bir hale gelecek. Türkiye köklerinden güç alıp tarihi hinterlandına açılmadan istenilen düzeye gelmesi mümkün değil. Birinci dünya savaşından bize biçilen bu elbise büyüyen ve güçlenen Türkiye’ye artık dar geliyor.  

Herkes çok iyi düşünmeli

Bugünkü tarihi seçimde oy kullanacak herkes çok iyi düşünmeli. Terörün bitirilme noktasına geldiği, operasyonların kararlılıkla devam ettirildiği, dört bir koldan gelen saldırılara rağmen Türkiye’nin yükselişinin halen sürdüğü bir ortamda hepimiz dikkatli olmalıyız. Bugün oy kullanan her vatansever; iktidara gelebilmek için terörist destekçisi partiyle bile işbirliği yapmaya hazır sözde Atatürkçüleri de, 3-5 vekil çıkarma ihtimaliyle yıllardır inancına küfür edenlerle işbirliği yapan sözde muhafazakârları da, birilerinin itelemesiyle ortaya çıkan proje partileri de çok iyi görmeli ve idrak etmelidir.

Bugün ya geçmişe dönmeyi ya da geleceğe yürümeyi seçeceğiz. Bu yüzden herkesin çok büyük bir sorumluluğu var.

Unutmayın ki, bugün vereceğimiz oylar ile yarın çocuklarımıza nasıl bir ülke bırakacağımızın da tercihini yapacağız…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.