Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çavuşoğlu heryerde...

Yazının Giriş Tarihi: 04.06.2018 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.06.2018 00:03

Seçim trafiğinin hızlandığı Bursa'da seçim ofisi açılışları ile birlikte hareketlilik arttı. Önceki gün Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve devamında Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı Refik Özen'in seçim ofisi açılışlarına katılım gösterdik. Halkın yoğun ilgisini gördüğümüz açılışlarda elbette siyasetin vefasızlığını da okumadık değil. Osmangazi İlçe Başkanlığı döneminde birçok hizmeti ile gönüllerde yer bulan Refik Özen'in ofis açılışında vefayı ve vefasızlığı aynı anda yakaladık. Birlikte yol yürüdüğü Ali Yılmaz, Cihat Çini, Kevser Öztürk, Hayrettin Çakmak gibi Ak Parti'nin popüler isimlerinin yer aldığı açılışta Özen'in emek verdiği birçok mahalle başkanını görememek ise hayret verici. Yine Rumeli ve Balkan gençlerinin gönüllerinde taht kuran Sanayici İş Adamı Selim Yedikardeş'in varlığı ve dik duruşu ile sergilediği büyük vefayı da es geçemeyiz. Ak Parti özellikle 1'nci bölgede yoğun bir saha çalışması yapıyor. Başbakan Yardımcısı Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, yoğunluklu kitle buluşmaları ile göz doldururken iftar ve sahur programlarında sergilediği performans mükemmel. Büyükorhan, Harmancık, Orhaneli programlarının ardından Karacabey ve Gürsu programları ile Bursa'yı sallayan Çavuşoğlu, program aralığında Yıldırım'da 2'nci bölgede saha çalışması yapan Bursa Milletvekilleri Müfit Aydın ve Osman Mesten'i de yalnız bırakmadı. Bölgesinde saha çalışmasını tam zamanlı planlayan Çavuşoğlu'nun ekibinin de kendisi gibi dinç ve dinamik bir performans sergilemesi Maşallah dedirtiriyor. Bursa'nın önde gelen seçim bölgelerinde tüm gün programlarla sahaları kavuracağa benzeyen Çavuşoğlu'nun özellikle vurduladığı yeni Bursa yatırımları halktan büyük destek alıyor.

Gaza gelmemek lazım...

Havaların ısınması, Ramazan ayının kutsiyetine gölge vurmamalı. Mübarek Ramazan ayında gerçekleşen seçim atmosferinde özellikle son günlerde artan gerginlikler halkın tepkisine yol açıyor. Çeşitli siyasi buluşmalarda gençlerin tecrübesizliğini ve heyecanını fırsat bilen provakatörlere karşı uyanık olmakta fayda var. Önceki gün Fomara meydanında ve daha öncesinde çeşitli ilçeler ile illerde ateşlenen gerilim sürecini hep birlikte sağ duyu ile en aza indirmek zorundayız. Siyasetin sandığa kadar bir yarış, sandıktan sonra ise birliktelik ve bütünlük olduğunu unutmamak lazım. Yine evlerimizin içerisinde, komşularımızda veyahut çalıştığımız yerlerde farklı siyasi görüşlerin var olduğunu bilerek futbol teröründe örneğini gördüğümüz holigan vari davranışlardan uzak durmalıyız. Aile bütünlüğünün millet bütünlüğüne eş değer olduğunu bilerek daha güçlü bir ülke için birlikteliğimizi siyasi fikirlerin ötesinde yer alan provakasyonlara yem etmemeliyiz.

Tatil hayal mi?

Son aylarda yükselen döviz kurları ve gelişen zamlar turizm sektörüne yansıdı. Yerli turiste tatilin hayal olduğu Ege sahillerinde 3 günlük tatil fiyatları 3 bin liradan başlarken, Akdeniz sahillerinde fiyatlar 2 bin lira düzeylerinde. Havaların aşırı sıcak olduğu Akdeniz'e yerli turistin akın etmediği, yabancı turistlerin ise yeni tesisler yapılmadığı için pek fazla ilgi göstermediği gözlemleniyor. Yine son yıllarda Marmaris, Kuşadası, Bodrum başta olmak üzere Ege sahillerine yağan sosyete yağmuru fiyatların artmasına neden oluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığının yeni dönemde yerli turist için hangi projeleri hayata geçireceğini merak eden vatandaşların özellikle Ege ve Akdeniz bölgesi turizmcileri ile seyahat acentelerinden yeni fiyat tarifeleri ile yerli turiste yönelik pozitif adımlar beklediğini ifade etmekte fayda var...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.