Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cavit Çağlar ve TMSF

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2019 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2019 00:04

Yıl 2010 Demokrat parti Osmangazi ilçe başkanı olarak olağan kongreye gidiyoruz DYP nin efsane bakanı Cavit Çağlar ile özel bir görüşme yapacağım, yanıma iki yardımcımı alarak randevu saatinde Olay medya nın önüne geldik, ilgili müdür bizi bekliyordu, ''hoş geldiniz'' diyerek bizi karşılayıp Yeşim fabrikasında Cavit Çağlar'ın yazıhanesine götürdü. İçeri girdim ve sayın bakan beni görünce kibar bir şekilde ''hoş geldin sevgili başkanım'' dedi. açıkçası böyle bir nezaket beklemiyordum. Tabi bu ilginin sebebini yine Cavit Çağlar'ın ağzından dinliyorum. 

''sevgili İsmet başkan seni takip ediyor ve çalışmalarını beğeni ile izliyorum ve başarılı bulmanın ötesinde seni de seviyorum'' bu iltifatlardan Bakanımızın gayet samimi olduğunu anlıyor ve arkadaşlarımla mutlu oluyoruz. genel siyaset konuşuyoruz, kendisinden gerekli tavsiyeleri alıyorum. Ardından bana ''İsmet ciğim kongreni yap, senin karşına aday çıkacağını sanmıyorum, ben TMSF ile anlaşmaları yaptım imzalar bir hafta veya on gün içinde atılacak borçlar taksitlendirilecek ondan sonra rahatlayacağım ve ben gazetemle, televizyonum ile, maddi ve manevi yanındayım''

Hafızam bu konuşmayı kaydetmişti ve üstte anlattığımız şekilde olmuştu, Aradan 9 yıl geçti ve Cavit Çağlar'ın TMSF ye borcu bitti.

3 Haziran 2016  birlikte uzun zaman siyaset yaptığımız Füsun Erdoğan oğlu Arda'yı evlendiriyor, İstanbul Binbir direk sarnıcında yapılan düğün törenine seçkin bir liste davetli, Nikah şahidi Cavit Çağlar. Kendisini karşılıyoruz, nikah törenine biraz zaman var o esnada sohbete başlıyoruz, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cavit Çağları arayarak Rusya lideri Putin ile aramızı düzelt ricası hasıl olur. Devlet adamı olan Çağlar devreye girer ve Putin ile görüşüp ilişkilerin normale dönmesini sağlar. Düşürülen Uçak krizi büyümeden Çağlar sayesinde önlenir. Cavit Çağlar Devlet bakanıyken Putin ise KGB ajanıydı, o yıllardan günümüze bir dostlukları vardı.

Yıl 2017 Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinin çözümünde büyük rol oynayan Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, Rusya lideri Putin tarafından 'Devlet Nişanı' ile ödünlendirildi. Çağlar, bu ödülü alan ilk Türk oldu.

Rusya Ulusal Birlik Günü dolayısıyla Moskova'daki Kremlin Sarayında düzenlenen törende Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Devlet Eski Bakanı ve işadamı Cavit Çağlar'la aynı masayı paylaştı.

Yıl 1999 PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan getirilmesi için Cavit Çağlar sahip olduğu özel uçağını vermişti.

Cavit Çağlar'ın uçağının seçilmesinin nedeni, Türkiye'de bu modelde tek uçak olmasıydı.

Bu uçak seçildi, çünkü Ankara'ya o dönemde Öcalan'ın Yunanistan tarafından Kenya'dan Hollanda'ya götürüleceği ve bunun Falcon 900B tipi bir uçakla yapılacağı istihbaratı gelmişti.

Yıl 1987 Anavatan partisnin tek başına iktidar ve en güçlü olduğu yıllar, Turgut Özal, Cavit Çağlar'a Anap'ta siyaset yapmasını teklif eder, Çağlar kabul etmez ve siyasi yasaklı Süleyman Demirel ile yakınlaşır, Buna çok kızan Özal, Uğur Dündar'ı Bursa'ya gönderip ''Çağlar'ın işni bitir'' der ve Uğur Dündar ''Bursa da bütün yollar Cavit Çağlar'a çıkar'' diye bir uydurma haber yapar. Ardından öyle baskılar yaşar ki Cavit Çağlar Türkiye de o güne kadar görülmemiş bir şey yaşanır Maliye ilk defa bir fabrikanın önüne kulübe kurar ve fabrikaya giren, çıkan malları kontrol edip didik didik arama ve inceleme yapar. Bankalar kendisini sıkıştırır ve sıkıntıya sokar. Asla geri adım atmaz ve Süleyman Demirel'in yanında açık seçik net olarak yer alır. Ardı ardına gelen seçim zaferleri ile önce milletvekili sonra Devlet Bakanı olur, bankalarda ona bağlanır, aslında bu bir nevi rövanş alma hikayesidir. Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanı olmasından sonra siyaset yapmayacağına iç dünyasında söz verir ve günümüze kadar da sözünü tutmuştur.

Cavit Çağlar Adalet partisinde siyaset yapmadı, yalnızca DYP de üst düzey siyaset yaptı ve halkımızın şunu iyi bilmesi ve önyargıları yıkması gerek. Cavit Çağlar siyasete girip zengin olanlardan değil, siyasete girdiğinde zaten fabrikatör ve sanayiciydi, yanında on binlerce işçi çalıştırdı, eşi çocuğu derken 40 bin kişiye ekmek verdi, sigortalı yaptı emekli etti, yan sanayisi ile birlikte bu sayı Yüz binleri buldu. Günümüzde çağlar gibi bir sanayici ve iş adamı yok, keşke azalacağına çoğalsalar dı da işsizlik bitseydi. 

Ve Cavit Çağlar fakir bir çocuğun hayat hikayesidir, Gümülcine de doğup Manisa Akhisar'a taşınıp benzinci de ekmeği için çalışan bir vatan evladının hikayesidir, İstanbul'da Mahmutpaşa da çarşı elemanı olarak çalışan ve 15 yaşında Babasını kaybeden bir çocuktur, yani sendir, bendir Cavit Çağlar. İşte TMSF borcunu ödedi diye açıklama yaptı bir nevi Çağlar işte ben buyum dercesine Devletine, Milletine borcunu fazlasıyla adam gibi ödemiştir. Açıklamada, TMSF’nin bir yandan Çağlar Grubu’ndan kaynaklanan amme alacaklarını tahsili ve tasfiye ettiği, diğer yandan da grubun SGK ve işçilere borçlarını kapatarak önemli bir başarıya daha imza attığı vurgulandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.