Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Canlı tarih Hüsamettin Cindoruk ile sohbet

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2016 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 00:05

Daha önceden belirlenmiş bir randevu için salı günü DP Bursa eski il başkanı Ahmet Yıldırım ile sabah erken saatte buluşup, Güzelyalı yoluna düştük. BUDO tarafımızca tercih edilerek biletlerimizi alıp İstanbul seyahatine başladık deniz yolculuğumuzda uzun uzun sohbet etme imkanı bulduğumuz için biraz eskilerden, biraz da günümüzden konuştuk Ahmet Yıldırım Adalet Partisinin Bursa'daki son gençlik kolları başkanıydı. 1980 darbesine kadar ve gençlik kollarında rakibi merhum Semih Pala'ydı onu kongrede galip gelerek Gençlik kolları başkanlığını kazanmıştı. İlerleyen yıllarda Enerji bakanlığı baş danışmanlığı yapmıştı Veysel Atasoy'un bakanlığı döneminde ve Danışmanlık süresi 2003 yılında bitince Antalya'da özel bir firmanın Genel müdürlüğünü yapmıştı yaklaşık 8 yıl ayrıca Antalyaspor yönetiminde de bir müddet görev yapmıştı, 2011 yılında Bursa'ya geri döndüğünde bizler, 24.dönem milletvekilliği seçimlerine hazırlanıyorduk. Genel İdare Kurulu Üyemiz Füsun Erdoğan'a Ankara dönüşü ısrarla seçim koordine merkez başkanlığına iyi birini bulmamız gerektiğini söylüyordum bir kaç gün sonra parti binasında Ahmet Yıldırım'ı gördüm Antalya'dan kesin dönüş yapmıştı bir kaç kez daha görüştük partinin ağabey konumunda bulunan o süreçte il başkan yardımcıları Ahmet Aydın ve Ahmet Sevinç bana fikirlerini açtılar Ahmet Yıldırım'ı seçim koordine merkezi başkanlığına düşündüklerini ve bana fikrimin ne olacağını sordular parti de görevim il sekreterliğiydi o süreçte bir müddet düşündüm ve Ahmet Yıldırım'ın iyi partili olduğu, çevresinin geniş olduğunu, kaliteli seçim programı yapabileceğini hayal ettim ve evet iyi olur diyerek destek verdim. 2011 yılında Demokrat parti, Bağımsız Türkiye Partisi ile seçim ittifakı yapmıştı Bursa listesi 1. sıra BTP genel başkanı Haydar Baş'a verilmiş 2,sıra Füsun Erdoğan olurken 4 ve 6 sıralarda BTP'ye verilmişti bu süreçte Ahmet Yıldırım başarılı çalışmalara imza atmıştı ve bunun semeresini ilerde benimde desteğim ve Füsun Erdoğan'ın onayıyla il başkanlığına çıkarılmıştı.

Geçmiş günlerin sohbetini yaparken bu konulara da değinmiştik, denizin ortasında ve İstanbul'a gidiş sebebimiz ise TBMM eski başkanı ve DYP-DTP-DP Eski genel başkanı Hüsamettin Cindoruk ile Beyoğlu, İstiklal caddesindeki bürosunda öğle saatlerinde görüşecektik aldığımız terbiye gereği randevuya saatinden önce gittik biraz gezip gözlem yaptık her yerde polis aramaları ve tedbirler doğal olarak üst seviyeye çıkarılmış haklı olarak halk biraz tedirgin olsa da önlem alınmasını destekliyoruz, sonradan pişman olunacağına tedbirlerin arttırılması faydalıdır.

Demokrat parti Osmangazi ilçe başkanlığını kongrede kazandığım zaman kendisi de DP Genel Başkanıydı ilçe başkanlığını yapmış olduğum için kendisine soruları daha  rahat sorabiliyordum, aslında ilk sorum Türkiye kötü gidiyor, Demokrat Parti kötü gidiyor ve Galatasaray kötü gidiyor ne yapacağız dediğimde gülümseyerek Galatasaray kolay onu hallederiz dedi Hüsamettin bey koyu bir Galatasaray taraftarıydı ben ve Ahmet Yıldırım gibi.

Hüsamettin Cindoruk, ülkemizin canlı tarihi kesinlikle tavsiyeleri dikkate alınmalı, dinlenmeli, 83 yaşında yollara düşüp fikirlerini ifa eden ve bizi kabul ederek tarihi bir görüşmeye imkan sağlamış oldu. Ben ve Ahmet Yıldırım'da kendimize göre eleştirileri yaptık hiç kızmadan, kırılmadan cevaplarını verdi. Ayrılmak üzereyken Marmaray'ın raydan çıktığı haberi gelince ben araya girerek başkanım Marmaray değil iki kıtayı birbirine 100 yıldır bağlayan tek ray Galatasaray'dır deyince kahkahayı attı, kendisine çok teşekkür ederek sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.