Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Can'ın siyasete dönüşü

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2017 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 00:07

Anayasa Referandumuna sayılı günler kaldı. İktidarı 'Evet', muhalefeti 'Hayır' diye Türkiye'yi dolaşıyor.

Saflar aşağı yukarı belli, son kararı millet verecek! Ülkemiz ve milletimiz için ne hayırlıysa Allah onu nasip etsin.

Demokrat Parti misyonunun ruhunu yaşatmaya çalışan bir kişi olarak, sayın Meral Akşener'in 'Milli İrade' toplantılarını izliyor ve sizler ile paylaşıyorum.

Bursa siyasetinin saygın isimlerinden ve Demokrat Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı sayın Erkan Can aradı ve Sakarya'ya birlikte yola çıktık.

Sordum sayın Erkan Can'a, "29 Mart seçimlerinden sonra siyasetten uzak kaldınız. Şimdi ne oldu da, yeniden siyaset arenasına dönüş yaptınız?”

Sayın Erkan Can, "Bursa'mızın saygın ve kıymetli siyaset büyüğümüz ve merkez sağ siyasetinin önemli ismi, eski Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanımız, Turhan Tayan, ziyaretime geldi ve 'ülkemizin içinde bulunduğu durum ortada, sizin gibi şahsiyetli isimlerin böyle bir dönemde siyasetten uzak kalması beni üzüyor' dedi.

Sayın Tayan'ın bu sözleri üzerine eşim "Biz o defteri kapattık" diye cevap verince, Turhan ağabeyimiz "Sizin gibi düzgün, ülkesi ve milleti için çalışan dürüst kişiler siyaset arenasında olmayınca meydan üçkağıtçı ve vizyonsuz siyasetçilere kalıyor. O zaman da şikayet etmeye hakkınız yok" dedi.

Bu beni çok düşündürdü ve 28 Şubat'ın tek mağduru sayın Akşener ile yeniden ülkem ve milletim için üzerime düşen ne varsa yapmaya karar verdim.

Bursa'mız da bu misyonu onurlu ve şahsiyetli duruşu ile temsil eden büyüğüm olarak gördüğüm kıymetli abim İsmet Koyuncu ile yola çıkmak için sizi aradım ve birlikte Sakarya'ya gidiyoruz" dedi.

Sayın Akşener'i katıldığı 'Milli İrade' toplantılarına katılıyorum. Gittiğim önceki yerlerde olduğu gibi, Sakarya'da halkın yoğun ilgisini gördüm. Sayın Akşener konuşmasında, 'az önce arkadaşlarım aradı. Isparta'da salon vermediler. Sizler varken bizi durdurmaya kimsenin gücü yetmez, pardon Isparta'nın Hollanda valisi yasak koymuş' dediğinde salondan iktidara tepki sesleri yükseldi.

Sakarya Demokrat Parti e. İl başkanı Muharrem Ün ve Demokratların güçlü sesi olan Çalıkoğlu Medya Yayın Grubu Başkanı Melek Çalıkoğlu ve Sakarya'nın mümtaz ismi Halil Müftüoğlu ile bir araya geldik ve gündemi değerlendirdik.

Sayın Halil Müftüoğlu, ' Meral Akşener taktir ettiğim bir isim haberim olsaydı bende sizinle toplantıya katılırdım. Siyasette herkes istediği görüşten yana taraf olabilir. Önemli olan şahsiyetli olmaktır' dedi.

Halil Müftüoğlu, rahmetli Erbakan hocamızın yol arkadaşı e. Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu'nun kardeşi...

Sakarya'da 'Hayır' toplantısı için sayın İlhan Kesici'nin de bulunduğunu arkadaşlarımdan öğrendim. Edindiğim bilgiye göre, CHP'liler Kesici'nin toplantısı yerine sayın Akşener'in toplantısına ağırlıklı olarak katılmışlar.

Bu şunu gösteriyor...

16 Nisan'dan sonra siyasette taşların yeri değişecek!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.