Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çamlıyayla'dan Bayram Yıldız

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2016 00:00

Bu yazımızda değerli bir isimden bahsedeceğiz bizden mesafe olarak bir hayli uzak olsa da kalben yakın olduğumuz bir gönül dostu; İsmi Bayram Yıldız. Mersin ilimize bağlı Çamlıyayla Demokrat Parti İlçe Başkanı’dır. Şahsen bu kadar uzak mesafeden iki kez bizleri ziyarete gelecek kadar nezih bir dostumuzdur. Davete icabet etmeyi seven ben şu ana kadar iadeyi ziyareti yapamamış olmanın ezikliğini de yaşadığımı söyleyebilirim. Artık ömrümüz var ise inşallah önümüzdeki yaz gitmeyi düşünüyorum.

İki yıl önce Çanakkale'de Yurt Partisi İl Başkanı özel dostum Numan Mutay'ı ziyaret etmiştim. Sohbetimizde Bayram Yıldız'ı bana sorduğunda ilginç gelmişti ve Numan Bey bana, “Bayram bey çok kaliteli biri onunla mutlaka tanışmak isterim” deyince bir hayli şaşırmıştım. Birkaç gün sonra Bayram Yıldız Facebook sayfasında bir nevi serzenişte bulunmuştu. Kişilerin umursamazlığına dem vurarak kırgınlığını belirtiyordu. Yazıyı okuyunca yorum yazmak zaruri oldu ve Bayram Yıldız'a hitaben Öyle düşünmemesini hatta kendisini ilgiyle takip eden Yurt Partisi Çanakkale İl Başkanı Numan Mutay'dan bahsedince şaşırma sırası kendisine gelmişti.

Siyasetin güzel taraflarından biri her şehir veya ilçede özel dostlarınızın olmasını sağlamaktır. Bir müddet sonra Bayram Yıldız İzmir, Ankara ve Bursa ziyaretlerinden sonra bizzat Numan Mutay ile tanışmak için Çanakkale'ye özellikle gider ve üstelik Numan Mutay'a haber vermeden sadece benim telefon tarifim ile Numan beyi yalnız çay içerken yakalar ve yanına oturup selam verir. “Merhaba Numan bey dostum neden bu kadar derin düşünüyorsun?” der gülümseyerek. Numan beyin o şaşkınlığını tahmin edip gülümsüyorum, ömür boyu sürecek gerçek bir dostluğa adım atar. Bu dostluk gurubu olarak ben, Hüsnü Sungur, Numan Mutay, Fehmi Etiğ umarım Mersin Çamlıyayla ilçesine giderek Bayram beyin misafiri olarak buluşacağız.

Bayram Yıldız 2 Temmuz 1954 Tarsus doğumlu inşaat malzemeleri toptan satış ve pazarlama işi yapmış yıllarca Siyasete 12 Eylül darbesi öncesinde Adalet Partisi’nde yönetimlerde görev alarak başlıyor. Darbe sonrası mecburi kesintiden sivil idareye geçme sebebiyle kurulan Anavatan Partisi ile siyasi hayatına devam ediyor. Mersin il ve Çamlıyayla ilçe teşkilatlarında görev yapıyor. 2009 yılında Belediye meclis üyeliğine seçiliyor belediye başkan vekilliğinin yanı sıra Çukurova belediyeler birliği üyeliği, iki yıl Çamlıyayla ilçesi daimi meclis üyeliğine seçilir. Görev süresi 2014’te bittikten bir yıl sonra kalp rahatsızlığı sebebiyle faal siyaseti bıraktığını açıklasa da sevenlerinin ve birlikte çalıştığı eski il başkanı Tural Kadızade'nin rica ve baskısı sebebiyle yeniden aktif siyasete döner ve ilçesinde kapalı olan DP Çamlıyayla ilçe başkanlığına atanır. Kongresini yaparak ilçeyi faal hale getirir. Bayram Yıldız yaptığı etkili çalışmalar ile Çamlıyayla ilçesini bizzat Türkiye'ye duyurur. Bu süreçte Bayram Yıldız ilçe başkanından ziyade bir genel merkez elçisi gibi gönülden görev yapabilir sözü dinlenir, kelamına itibar edilir. Ülkemizin ve partisinin daha iyiye gitmesi için yoğun çaba harcadığını kendisini tanıyan herkes bilir. Demokrat Parti kadrolarında Bayram Yıldız bir örnektir ve bu örnek çoğalmalıdır. Adeta Yeşilçam'ın unutulmaz babacan tavırlı Hulusi Kentmen’i gibi sevecen, sıcak ve samimi dostumuz Bayram Yıldız'a sağlıklı uzun ömürler dilerken nasipse ''bekle bizi yaz aylarında geliyoruz'' diyor ve selamlarımı gönderiyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.