Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Camcı) Mümin Anlar’a veda

Yazının Giriş Tarihi: 11.09.2016 00:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.09.2016 00:11

Yaklaşık 10 gün önce Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji bölümüne hasta ziyaretine gitmiştim gece geç saatlerde sevgili dostumuz İhsan Zeybek'in gönderdiği mesaj sebebiyle haberdar olduğumuz ve kastedilen kişi Mümin Anlar’dı. İsim ve soy isim ile telaffuz edildiğinde tanımazlar, ancak Camcı Mümin denildiğinde bütün Bursa kendisini çok iyi tanır. Camcı Mümin 70’li yıllarda Garaj civarı bu gün Muhacır Pazarı olarak bildiğimiz yerin karşısında oto camcılığı yapardı. Yine o zamanların otobüs elektrikçisi sonradan Uludağ Turizmin sahibi Ferit Yıldırım iyi dostuydu. Camcı Mümin Adalet Partisi’nde siyasete başlamıştı ve etkili biriydi. 12 Eylül 1980 darbesinde kapanan Adalet partisi ile siyasete ara verdi DYP'nin kurulmasını sabırla bekledi ve kuruluşunda en çok emek veren insanlardan biri oldu Garaj ve Bağlarbaşı civarında örgütlenme yeni isimler bulup partiye kazandırması günümüzde hala konuşulur. Garaj denildiğinde akla Camcı Mümin gelir herkes onun iş yerine gelir icazet alır ve önemli kararlar burada netleşir ve uygulamaya geçilirdi. Fazla konuşmaz genelde dinler konuşanları ve konuları iyi analiz eder son noktayı o, koyardı ve söz ağzından çıktımı kıyamet kopsa geri dönüşü olmazdı, Turhan Tayan, İlhan Parseker, Erhan Keleşoğlu kendisini ziyaret edenlerden bir kaçıydı.

Sevgili okurlar 5 kez seçilerek ilçe başkanlığı yaptım il başkan vekilliği, il teşkilat başkanlığı, il sekreterliği ve komisyon başkanlıkları görevi yapmıştım son dönemlerde yanına gider sohbet ederdim kendisi de beni severdi ve ömrümün sonuna kadar unutamayacağım bir söz söylemişti bana “Ya İsmet’çiğim o kadar ilçe başkanlığı yaptın bir kere gelip bir şey istemedin be” dediğinde bir an düşündüm evet doğru söylüyordu hiç bir talebim olmamıştı çünkü karakter olarak istemeyi sevmeyen bir yapım vardı. Fakat benden öncekiler ne zaman sıkışsa Camcı Mümin'e gider yardım talebinde bulunurlardı geleni bir süzer gözlüklerinin üstünden bakar biraz düşünür o esnada sigarasının külü üstüne dökülür ve aniden toparlanır külü elinin tersiyle temizler  “Yarın şu saatte gel” tarzı bir şeyler söyler ve dediğini yapar kimseyi boş çevirmezdi.

Camcı Mümin yardımları kendi cebinden yapmazdı çünkü kendini hiç bir zaman düşünmedi Mesken'de bir kooperatif dairesi ve bir emekli maaşı vardı yardımları belirlediği iş adamlarına yaptırırdı şuraya şu kadar yardım yap derdi ve hiç kimse itiraz etmezdi çünkü Camcı Mümin söylediyse yardım kesinlikle doğru yere gidecekti bunu herkes bilir ve gönül rızası ile yardım yapılırdı, Ramazan aylarında iş adamları erzak dağıtmak isterler Camcı Mümine gelirler ve Camcı Mümin listeleri yapar gerçek ihtiyaç sahiplerini belirler erzaklar doğru noktalara teslim edilirdi herkes huzur içinde yapılan iyilikten emin olurdu.

Son yıllarda zamanını Osmangazi metro istasyonu yan aralığında bulunan Kent Kafe (Jakaron) Hüseyin Yılmaz'ın nargile kahvesinde geçirirdi beş, altı ay önce orası yıkılınca yine yardımcı olduğu döşemeci Metin'in yanına gelir ardından kent meydanında Kardeş Otele gider oyalanırdı ardından üşütme bahanesi ile doktora gider yapılan tedavide sesi kısılır kendisine söylenmez fakat Akciğer kanseri olmuştur Kemoterapi tedavisi uygulanır bir süre sonra acil olarak Tıp fakültesine yatırılır İhsan zeybek vasıtası ile haberi alınca yazımızın başında bahsettiğimiz şekilde gece ziyaretine gittik eşi baş ucunda bekliyordu kendisi bir kaç cihaza bağlıydı derin bir uykuda gibi görünüyordu eşi ''konuşmalarımızı anlıyor'' deyince kolunu tuttum Mümin abi benim İsmet deyince dikkat kesildi yüzünde bir gülümseme belirdi uyanmaya çalıştı fakat mecali yoktu o an doğrulmak isteyip yapamadığını anladım çünkü sevdiği bir insan yanına gelmişti mutlu olmuştu, beni ne zaman görse içten gülümsemesini çok iyi biliyordum çünkü onun gülümsemesi samimi olduğu için beni de gülümsetiyordu. Camcı Mümin kendisinden hariç herkese iyilik yapmıştır biraz kendini birazda sanırım ailesini de gururu sebebiyle mağdur etmiştir diye düşünüyorum fakat kendisini çok iyi anlıyordum.

Cumartesi gecesi Camcı Mümin ebedi yolculuğuna çıktı pazar günü öğlende kalktığım için Mimar Sinan camisindeki cenazesine yetişmem mümkün değildi apar topar Hamitler kent mezarlığına yetişip hayatımda tanıdığım en kaliteli ve en dürüst bir insana son görevimi yapmaya çalıştım kendisini çok özleyeceğim Allah rahmet eylesin mekanı cennet olur inşallah kederli ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.