Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çakmazadelerle Çakmazedeler

Yazının Giriş Tarihi: 07.08.2020 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.08.2020 00:03

Bizim milletin hayata dair ne varsa onunla imtihanı hiç bitmez.

Ne ile uğraşıyorsak, mal ya da hizmet fark etmez ne satın alıyorsak birinde olmazsa bir diğerinde ya kazıklanırız ya da aldatılırız.

Her şeyin çakması rahat rahat üretilir bu coğrafyada.

Elbette nitelikli ürün ya da hizmet üretip satanlarımız da vardır da onları da çakmalarını alıp kullanma da, yeme de içme de, tüketme de sınır tanımayarak  bu haksız rekabete çoğunlukla biz kurban ederiz.

Ne denetimler kar eder ne cezalar; uyanıklar (!) akla gelen her alanda hayatımıza kastederler, çoğu da ceza alacağı yerde paracıklarını sayarlar.

Bir zamanlar bizim aileyi de bayağı iyi yolan bir dolandırıcı ile tanışmıştım. Öyle böyle değil bu adam babasının kuyumcu dükkanın da saklanıp gece olunca da bedestende ki diğer kuyumcuları soyabilecek kadar bir öz güvene sahipti. Yakalandı hapise girdi; kaç yıl yattı bilmiyorum ama babası kahrından öldü gitti.

Neyse o dolandırıcının bana ‘’Dolandırıcıya kızma, dolandırılana kız; o da en az dolandırıcı kadar menfaatrkardır’’ dediğini hiç unutmadım.

Safiyane duyguluları tenzih ederek üç kuruş fazla menfaat umarak dolandırılanlara bakılınca pekte haksız olmadığını düşünüyorum.

Dolandırıcılığın sadesi var nitelikli olanı var.

Aşağıda yazacağım hadiseyi siz istediğiniz kategoriye koyarsınız artık.

Bilmem ne   İlaç Bitkisel Ürünler Koz. San. ve Tic. A.Ş diye bir şirket Covid-19 başta olmak üzere her türlü viral enfeksiyona karşı koruyucu bir özelliğe sahip olduğu izlenimi yaratarak, COVID-19’a yakalanılmış olsa bile hastalığın iyileşmesinde fayda sağladığını iddia ettiği bir ürünü satışa çıkartmış.

Çıkartmakla da kalmamış ilaçların bir doğruluğu olmamasına rağmen, sanki gerçekmiş gibi bilimsel çalışmalarla doğrulandığı bilgisini vermiş.

İlk bakışta virüsün her yanda paldır küldür koşuştuğu bir ortamda çok güzel bir girişim olarak görülüyor değil mi?

Ama kazın ayağı hiç te öyle değil tabi.

Ana hedef halkın sağlığı değil, durumu sömürüp olabildiğince  kar elde edebilme hinliği.

Oh ne ala; hastalık güncel mi güncel, hedef  kitle yer mi yarısı yemezse yarısı kesin yer, bunu bir de ünlü mü ünlü sanatçılarla(!!!) desteklersek Kızılderili kafası  gören kovboy fıkrasında ki gibi olmuşlardır zaar.

Ben halkın dolandırılmasına kesinlikle paraya tamahları ile destek veren o toplum düşmanlarının isimlerini yazmayacağım. Devlet zaten bulundukları yerleri ve sahip oldukları servetleri yine o toplumun kendilerini sanatçıdan sayma zafiyetlerine borçlu olan Çakmazadeleri   ifşa etmiş ve gerekli para cezasına da çarptırmış.

Sosyal medya hesaplarında insanların hastalık korkusundan faydalanıp alenen dolandırıcılık yapan kişilere yardım eden bu isimlerin her birine 104 bin 781 TL idari para cezası kesilmiş, ayrıca reklamlarda yer alan ilacı üretene de yüklüce para cezası verilmiş.

Bakalım bu yüzsüzler hangi maskelerini takıp yine ekranlarda sahnelerde ‘’eyyy millet biz var ya biz sanatçıyız,hadi alkışlayın bakiiim bizi’’ diye pişmiş kelle gibi sırıtmaya devam edecekler.

Ticaret Bakanlığı Ticaret Kurulu Başkanlığı’nın eline emeğine sağlık.

Özellikle de konuyu tüm ayrıntıları ve suçlularını ifşa ederek kotarmalarına bravo.

Dert bir değil ki…

Memleketin her yeri defolu.

Ama insanların iki şarkı söyledi,bir rol yaptı diye bir şey sanıp sanatçıdan saydıkları çakmazadeler tarafından da yolunması daha bir ağır oluyor.

Mümkün değil olması da hadi oldu diyelim bu çakmazadelerden biri siz olsanız eminim bir daha değil ekrana vs ye çıkmak halkın gözüne batmamak için ülkeyi bile terk ederdiniz.

Şundan da eminim;

O Çakmazadelerin hiç biri bu hadiseyi umursamayacak daha da acısı sağlığına kastedenleri bu halk sanatçıdan saymaya aralıksız devam edecek.

Çakmazadelerle çakmazedelerin maceraları sürüüüp gidecek…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.