Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir’den spora destek, turizme yatırım hamlesi

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2020 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2020 00:01

Alpagut diye bir dövüş sporu varmış.

Dürüst davranmalıyım ki, önceki güne kadar böyle bir sporun varlığından haberdar değildim.

Ne zamanki,

Dünya Alpagut Şampiyonasının 3.sünün Bursa’da olacağını öğrendik, ancak ondan sonra haberdar olduk bu spor dalından.

İlk ikisinin Azerbeycan / Bakü’de düzenlendiği, 3.sü için Bursa’nın ev sahipliği yapacağı 3.Dünya Alpagut Şampiyonasının basın toplantısında biraz bilgi edinme şansına sahip olduk.

Her ne kadar basın toplantısı,

Bu spor dalının içeriği ve yapılış şeklini anlatmak için değil de, turnuvanın lansmanı için düzenlenmiş olsa da, öğrendik ki bu spor dünyanın en eski Türk sporlarından birisiymiş.

Karate, judo, tekvando, kungfu gibi dövüş sporlarının Türkçe ses ve komutlarla dünyaya aktarımı şeklinde  tanımlanabilecek bu spor, Türk dövüş sanatının geleneksel bir yansıması, bir yaşam kültürü  olarak karşımıza çıkıyor.

Belli ki, Türkiye’de ve de özellikle Bursa’da bu sporu tanımayan kalmayacak.

Çünkü, 20-22 Kasım’da, 30’u aşkın ülkeden yaklaşık 650 sporcunun katılacağı bir organizasyon gerçekleştirilecek ve hem yerelde hem de ulusalda ses getirecek bir şampiyona olarak gündem olacak bir organizasyon bu.

Tanıtım toplantısında, ev sahibi ve organizasyonun sponsoru olarak bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türk sporu, Turan sporu olarak gördükleri bu sporun daha geniş kesimlerce, bilinmesi yapılması için turnuvayı desteklediklerini, aynı zamanda Bursa’nın tanıtımı açısından da önemli bir organizasyon olacağını ifade etti.

Açıkçası, böyle bir organizasyona belediye eli değmese , kamunun desteği olmasa, geniş kitlelerce takip edilen bir turnuvası olması oldukça zor. Henüz bir seyirci kitlesi oluşmamış, uluslararası arenada kendini kabullendirememiş bir spor dalının ilgi görmesi elbette kolay değil.

Kimi zamanlar, “belediyenin ne işi olaki, ekonomik bir yük altına giriyor” dediğimiz aktivite ve sponsorlukları sorgulamıyor değiliz. Başlangıçta böyle bir organizasyonla Büyükşehir Belediyesinin aynı paydada buluşmasını anlamsız bulmuştuk.  Bu organizasyona yapılan desteği, Türk kültürünü yansıtan bir spor dalına verilen değer, daha da önemlisi Bursa ve Türkiye’nin tanıtımı için son derece faydalı bir turizm yatırımı olarak bakınca, bu sponsorluğun  sosyal belediyeciliğin bir yansıması, aynı zamanda turizm tanıtım çalışmaları için doğru bir hamle olduğunu fark ettik.

MÜSABAKALAR, NAİM SÜLEYMANOĞLU SPOR KOMPLEKSİ’NDE

Yansımalarını Kasım ayında, neticelerini sonraki yıllarda görebileceğimiz bu organizasyon, aynı zamanda Naim Süleymanoğlu Spor Salonu için de ayrı bir test olacak. Son yıllarda, Gençlik ve Spor Bakanlığı eliyle  Bursa’ya kazandırılan en önemli spor yatırımlardan birisi olan gördüğümüz bu tesis bakalım bu önemli sınavının altından kalkabilecek mi?

Böylesine önemli bir spor müsabakasına ev sahipliği yapacak olan Naim Süleymanoğlu Spor Salonu’nun işletmesini Yıldırım belediyesi yapmakta. Dolayısıyla bu uluslararası organizasyon aynı zamanda tesis kadar işletmeci açısından da bir ilk olacak.  Hal böyleyken bu organizasyonun basın toplantısında Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı da gözlerimiz aramadı değil. Oktay Başkan  Alinur Başkan’ın hızına mı yetişemiyor, yoksa  başka bir durum mu var onu da başka bir yazı konumuzda tahlil ederiz.

3.Alpagut Dünya şampiyonasının Bursa’mıza, ülkemize ve spor camiamıza hayırlı olmasını dileriz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.