Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir'de ölü, mezar pazarlığı…

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2019 00:00

Bursa, renkli simaların buluştuğu büyük bir şehir. Bilindiği üzere Büyükşehir Belediye Meclisine bana davet gelmediği sürece katılım göstermiyorum. Bu anlamda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ekibinden pek davet gelmediği için bazen muhalefet meclis üyelerinin daveti üzerine meclis toplantılarına katılıyorum. Şahsen davet beklemiyorum da. Malum, yerel seçimlerde oyumu Alinur Aktaş’tan yana kullanmadım. Kendisinin öfkesine mağlup gelerek seçimde bizzat şahsıma ve yazılarıma hazımsızlık göstermesi ben yana Büyükşehir'de aleyhine sonuç doğurdu. Ve yine kendisinin Ak Parti’ye oy kaybettirdiği dönemde bizi de kırdığı doğrudur. Hasılı Reis onu uygun gördü, aday yaptı. Sonuç, Ak Parti Bursa'da istifa eden edene…

 

***

2019-2024 Büyükşehir Belediye Meclisinin 8 nolu toplantısına CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Şahin Sevinç'in daveti üzerine katılım gösterdim. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve birçok Belediye Başkanının katılmadığı Büyükşehir Meclisinde bol kahkaha attık. İnanın benim duyduğum diyalogları siz duysanız, Bursa Büyükşehir'de ölmek istemezsiniz! Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt mecliste gözüme çarpan Belediye Başkanları oldu. Başkan Aktaş, Güney Kore’de Seul'de turist avında idi. İnşallah kentimiz için bereketli bir süreç olmuştur.

 

Büyükşehir Belediye Meclis Başkanlığını Aktaş'a vekaleten Ahmet Yıldız yönetti. Pek fazla katılım gözlemlemediğim toplantı da, ölü definleri ve mezar yerlerinin fiyatına ilişkin görüşmeye geçilince çok renkli diyaloglar yaşandı. Mezar alanının şahısların isteğine bağlı olarak 9 bin 900 liraya kadar çıktığı Büyükşehir mezarlarında, Karacabey ve Harmancık ile ilçelerin genelinde mezarların bedava olduğunu öğrendim. Lakin, İnegöl'de mezar fiyatı nedir bilemiyorum! Başkan Alper Taban'da toplantıda olmadığı için kendisine soramadık.

 

Mecliste ki hararetli görüşmeyi takip ederken; "Bursa, su'dan sonra ölmenin de pahalı olduğu bir kent olmaya başladı" diye geçirdim içimden. Ama bu toplantıda görüşülenler, Ankara'nın da üzerinde önemle durması gereken hususlar içeriyor diyebilirim. Bazı sorunları yerelde çözmek imkansız! İYİ Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Mehmet Temirtaş'ın "Allah'tan korkmak" lazım çıkışına Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız, "Allah'tan korkuyoruz" diyerek cevap verirken, fiyatlar kentte tartışma yaratacak türden.

 

***

 

Ve yine Büyükşehir Sağlık İşleri Daire Başkanının "definden 5 yıl sonra ücret alıyoruz, satın almak isteyen olursa 9 bin lira istiyoruz. İstemezlerse sıralı definde 900 lira alıyoruz" dedi. Bunun üzerine CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şahin Sevinç, "merak ediyorum Sayın daire başkanı öldükten sonra üzerine başkasının gömülmesini ister mi?" diye sorunca, meclis kahkaya boğuldu. Meclis Başkanı Ahmet Yıldız'ın Şahin'in tasarıya 'kabul' için el kaldırdığını ifade etmesi üzerine Şahin, "daire başkanımız nasıl gömülürse beni de öyle gömün" diyerek meclisi kahkahayla kilitledi.

 

Görmekteyiz ki, gülüyoruz ağlanacak halimize. Koca Anadolu toprağında mezar yerlerimiz bile satılık olmuş. Göç, Bursa'yı içinden çıkılmaz bir yer haline getirmiş. Sadece araziler değil, mezarlar bile satılık!

 

Hani şair diyordu ya, "hava bedava su bedava…" Görüyoruz ki, bu mısralarda yalan oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.