Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükorhan ilçesine müjde

Yazının Giriş Tarihi: 26.09.2016 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.09.2016 00:04

Reşat Karış çalışkan genç ve faal bir kardeşimizdir. (ÜNİDAĞ) Üniversiteli Dağlılar genel başkanlığı yaptığı dönemlerden tanışıyoruz, eğitim hayatını bitirince şehir dışında önemli bir firmada iş hayatına atıldı ve ardından dünya evine girerek hayat mücadelesine eşi ile birlikte başlamış oldu. Dağ-Der'in son kongresinde bir gençlik hareketi başlatarak kısa bir sürede gençlerden kurulu bir liste ile Dağ-Der Genel Başkanlığına aday oldu. Amacı kazanmak değildi mutlaka fakat bir kısım olayların keyfi değil demokrasiye uygun şekli ile yapılmasını işaret etti.

Bu hamle bizler için ziyadesiyle önem taşıyordu bir nevide baş kaldırışında kendimi gördüm diyebilirim. Kongre sonrası yaptığı açıklamada demokratikti.

Reşat Karış, “Dağ-Der Kongresinden önceki süreçte "uyarı niteliğindeki çıkışlarımız" herkesin malumu. Eskimeyen Üni-Dağlılar olarak kimsenin "arka bahçesi" olmayacağız demiştik.

Kongrenin yapılacağı gece aldığımız ani karar ve kongreye 1 saat kala tamamladığımız listemizle kimseden korkmadan ve kimseye sırtımızı dayamadan hemşerilerimize kendimizi arz ettik. Açıkçası bizim de beklemediğimiz bir teveccühle karşılaştık. Geçerli oyların yüzde 20'sine tekabül eden aldığımız 155 oy bizim namusumuzdur.

Bu yüzden Dağ-Der'deki gelişmelerin bundan sonra daha da sıkı takipçisi olmaya devam edeceğiz. Oy versin vermesin kongreye katılan herkese çok teşekkür ederiz. Kimseyle dikleşmek gibi bir amacımızın olmadığı gibi hiçbir arkadaşımızın yönetici olmak gibi bir hırsı yok. Prof. Dr. Ali Kaya başkanlığındaki seçilen yönetime başarılar diliyoruz.”

Reşat kardeşimizin uyarısı ile Güncel bir konuyu kaleme alıyoruz. Daima kötü olayları yazmak hoşumuza gitmiyor. Çalışanın hakkını da vermemiz gerekir. Bursa'mızın üvey evladı görünümünde 4 dağ ilçesi var yöre insanı çilekeştir, gariptir, misafirperver ve bir o kadar da vatanseverdir. Uluçam Köyü Dernek Başkanı İsmail Doru'nun güzel bir benzetmesi vardı;

“Biz Osmanlı zamanı asker deposu, Cumhuriyet Dönemi de oy deposu olmaktan bıktık.”

Çok yerinde bir benzetmedir.

Reşat Karış bizi Büyükorhan ilçemizden Ahmet Korkmaz ile görüştürdü. İlk sıkıntıları basının yer vermemesiydi. Doğal olarak biz de yazma sözü verince kendisini dinledik. Daima kederlerine ortak olduğumuz dostlarımızın bu kez sevinçlerine de ortak olalım dedik cennet vatanımızda.

Bursa Büyükorhan Gedikler Göleti Yapımı Sözleşmesi İmzalandı. 20.06.2016 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen Bursa Büyükorhan Gedikler Göleti işinin sözleşmesi, DSİ 1. (Bursa) Bölge Müdürü Nazmi Koçak, Bölge Müdür Yardımcısı Erdinç Kuran, Barajlar ve HES Şube Müdürü Hacı Ali Yaşar ve Şube Müdürlüğü personeli ile yüklenici firma temsilcilerinin iştirakiyle imzalandı.

12.345.259 TL’ye ihale edilen Büyükorhan Gedikler Göleti; Marmara Bölgesinin Susurluk Havzası içerisinde, Bursa İlinin 92 km güneyinde Büyükorhan İlçesine 18 km uzaklıkta Değirmen Dere üzerindedir. Bursa Büyükorhan Gedikler Göleti Ön Yüzü Geomembran Kaplama Kaya Dolgu tipinde, temelden yüksekliği 42,50 m, depolaması 2,610 milyon m³ olup, bu proje ile Gedikler, Peçin, Pınarköy, Çeribaşı, Yakuplar, Danacılar ve Baloğlu köylerine ait 9.240 dekar zirai arazi sulu tarıma kavuşturulacaktır. Proje bitimiyle 13.201.597 TL gelir artışı elde edilecektir.

Gölet 32 yıldır bekleyen bir projeydi. Dönemin Bayındırlık Bakanı Onur Kumbaracıbaşı köye gelip 1-2 yılda hallederiz demiştir. Ardından her seçimde bu bölgeye göletin sözü verilmiştir. Çalışma Bakanımız Müezzinoğlu ile yapılan görüşme sonucu bu noktaya gelinir.

Bugün firma yetkilileriyle ilçede buluşup temel atma töreni ve süreci görüşülecek.

Ayrıca inşaatı devam eden 3 gölet daha var Erecek Gölet’i yüzde 90 Aktaş Gölet’i yüzde 75 Durhasan Gölet’inin yüzde 50’si tamamlandı

Ayrıca BUSKİ de Hemşeriler Gölet’i proje aşamasında.

Uygun olan göletlere'de balık çeşitleri konulacak

DSİ de planlama aşamasında 4 gölet daha var 2 yılda inşaat aşamasına geleceği söyleniyor. Çarşamba günü bölge müdürlüğüne giden Ahmet Korkmaz “Büyükorhan göletleri yaklaşık 35 milyon toplamda bunlar sadece göletler. İlçemiz bir dönemde bu kadar hizmeti bir arada hiç almamıştı. En büyük sorunumuz yol Onu da BŞB ile aşacağız inşallah.”

Bu yıl 31 milyonluk resmi yol yatırımı aldık. Çalışmalar sürüyor. Ayrıca hükümet konağı yapımına bir ay içinde başlanacak.

İlçe hastanesi inşaatının Arsa tahsis ve proje işi bitirilerek. İnşaat ihalesine çıkarılacak. Ahmet Korkmaz yöresini ciddi manada düşünen bir insan.

Bir TV programına çıkıp çalışmalarını rakam ve tarihleri ile anlatmak istiyor. Bu isteği de verdiği emeklerin nişanesi olur. Yöre için adeta bir GAP projesi olan çalışmaları takdir ediyor ve destekliyoruz. Ahmet Korkmaz ve Reşat Karış gibi insanları gördükçe ülkemiz için umutlanıyor ve mutlu oluyorum, Milletimiz her şeyin en iyisine layıktır.

Esenkalın.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.