Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyük takım olmak

Yazının Giriş Tarihi: 09.02.2015 01:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.02.2015 01:01

Ligde bu sezon fırtına gibi esen Bursaspor, dün akşam kötü oynama hakkındı kullandı.

Buna rağmen oyunun son bölümünde attığı gollerle sahadan 3-1 galip ayrılmayı başardı.

İşte bu da büyük takım olmanın farkı. Büyük takımlar kötü oynadıkları zamanlarda da böyle kazanmasını bilmeli ki hedefe gidebilsin, büyük takım olmanın farkı ortaya çıksın.

Gençlerbirliği takımı sahaya ‘oynatmama’ stratejisi ile çıkınca, topla oynamayı seven Bursaspor için maç pek iyi başlamadı. Top ayağına gelen her oylunvcuya 3 kişi ile basan, oynayacak boş alan bırakmayan, sürekli faul yapanGençlerbirliği, oyunu çirkinleştirirken, bulduğu ‘ofsayt kokan’ bir golle de öne geçti. Bundan sonra oyunu yavaşlatmak, oynatmamak için elinden geleni yaptı.

Ancak ikinci yarıda 66.dakikada sahneye çıkan Josue nefis bir gol atarak hem sahadaki arkadaşlarını hem de tribünleri uyandırdı. Ancak 10 dakikalık baskı gol getirmeyince tekrar oyun soğur gibi olsa da Timsah, kazanmak için maçı bırakmadı, sonuna kadar kovaladı. Üst üste kaçan inanılmaz fırsatlar vardı. 90. dakikada gelişen Bursaspor atağında Fernandao’nun nefis ara pasında Volkan’dan önce kaleci ayakları ile topu çelerken, Holmen bekletmeden topu ağlarla buluşturuverdi ve Bursaspor rahatladı. Uzatmaların son dakikasında ise bu kez Fernandao sahneye çıktı ve golünü atarak gol sayısını da 13’e çıkardı. Brezilyalı golcü uzatmalarda attığı bu golle üst üste8 maçta gol atma başarısını da göstererek yeni bir rekor kırdı. Daha önceki rekor üst üste 7 maçla Burak Yılmaz’a aitti. Fernandao bunu bir gol geliştirdi ve üst üste 8 maçta da gol atma başarısını göstermiş oldu.

Maçın hakemi Hüseyin Göçek için dün akşamki mücadele gerçekten çok zor geçti. Meşhur Gaziantep maçı sonrasında Bursaspormaçını yöneten Hüseyin Göçek, düdüğünü ve kartlarını çok dikkatli kullanmaya özen gösterdi. Hatta bir çok hakemin kırmızı kart gösterebileceği bir pozisyonu da es geçti diyebiliriz. Ama yine de Volkan Şen’e hiç gereği yokken birsarı kart gösterdi ve yıldız oyuncu cezalı duruma düştü. Hem de Bursaspor için çok önemli olan Beşiktaş maçında Kaptan Volkan Şen takımdaki yerini alamayacak.

Sonuç olarak Bakambu ve Civelli’nin cezalı olduğu maçta Timsah zorlansa da, kötü oynasa da kazanmasını bildi. Bu galibiyet Bursaspor’u hem dördüncülük koltuğuna oturttu hem de moral motivasyonu olarak üst seviyeye çıkardı.

Tribünler dün akşam ‘yarıyı’ geçmişti. Tamamen dolması lazım.Bu takımı bu sezon arkadan itmeli ve zirveye sağlam oturmasını sağlamalıyız.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.