Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyük Müslümcü Mehmet Küçük

Yazının Giriş Tarihi: 12.07.2015 00:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.07.2015 00:34

 

Yaklaşık 5 yıl önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tanışmıştım kendisi ile. 35 yıldır hayranı olduğum merhum Müslüm Gürses şarkılarını kendine özgü tarzı ile hazırlayarak video halinde paylaşıyordu. Ortak arkadaşımız Elazığlı olup Ankara'da yaşayan Necati Çakıcı'ydı. Güzel dostumuz Necati Çakıcı, Mehmet Küçük ile arkadaşlığımızı sağlayınca saygı ve sevgi çerçevesinde yüz yüze görüşmemiş olsak da güzel bir dostluk temeli inşa edilmiş oldu.

14 Mayıs 1981 Tarihinde Adana merkez doğumlu olan Mehmet Küçük Adana'nın Sinanpaşa mahallesinde Ağabeyi ile gittiği Alemdar yazlık sinemasında 1986 yılında 5 yaşındayken Müslüm Gürses'in Behçet Nacar ile oynadığı Talihsizler filmini izler ve filmden etkilenip çocuk yaşta Müslüm Gürses hayranı olur O günden itibaren Müslüm Gürses filmlerinin tamamını izler Adana'da ve yakın il ve ilçelerde Müslüm Gürses konserlerine mutlaka gider. İlk gittiği Müslüm Gürses konseri ise Adana Lunapark konserleri olmuştu Müslüm Gürses, Hakkı Bulut ve Huri sapan gibi sanatçıların gurup olarak geldiği konser tamamen hayran olmasını sağlar.11 yaşında yani 1992 yılında tamamen koyu bir Müslüm Gürses hayranıdır Mehmet Küçük aradan geçen yıllar sevgisini de giderek büyütür ve Merhum Müslüm Gürses'in piyasada bulunmayan Televizyon görüntülerini, kasetlerini, konser görüntülerini bulup toparlayarak geniş bir arşive sahip olmuştur. Müslüm Gürses'in 2011 yılı mayıs ayında Demokrat parti Adana mitinginde verdiği konser ile ilgili özel bir çalışma da yapmış olan Mehmet Küçük.

Müslüm Gürses'in 03-03-2013 tarihinde vefatından sonra farklı bir çalışma içerisine girer. Toparladığı geniş albümlerin faydasını bu şekilde görmeye başlar. Bizlerinde keyif ile izlediğimiz Müslüm Gürses le Bir Ömür Canlı Performans İsimli siteyi kurar ve gerçekten büyük emek isteyen bu çalışma Türkiye Geneli ve Yurt dışı konserleri ili ilgili çok geniş kapsamlı yapılmış bir emeğin ürünüdür Müslüm Gürses hayranları için çok değerlidir çünkü bu sitede yalnızca Müslüm Gürses'in canlı performans ile yorumladığı şarkı ve videolar vardır ve bu videolarda birçok sanatçıyla Müslüm Gürses düetlerini de görebilirsiniz. Günümüzde her ne kadar eski lezzeti bulamadığımız sanatçı ve konserlerin yetersizliğinden dolayı keyif alamıyor olsak da bu konudaki eksiği Mehmet Küçük kardeşimizin sayfasını izleyerek özlemimizi gideriyoruz Yıllarca Arabeskin aşağılanıp horlandığı ve tek kanal dönemi TRT'de yasak olduğu yılları bir kayıp olarak gördük bir zamanlar Müslüm Gürses hayranı olan elit tabakanın bu hayranlığını gizleyip sessiz sedasız ve gizliden Müslüm Gürses dinlediklerini çok iyi biliyoruz ve ülkemizde şöhretin zirvesine çıkmış olan sanatçılarımızdan Merhum sanat güneşi Zeki Müren'in Müslüm Gürses için söylediği “Bu adam başka bir derya şarkıyı söylerken inlemiyor dinleyeni inletiyor” boşuna söylenmiş bir kelam değildir.

Muazzez Abacı ve Gönül Yazar'ın başörtüsü takıp tanınmamak için gizlice Müslüm Gürses konserlerine gittiklerini kendi itiraflarından biliyoruz ve arabesk dalında diğer rakipleri Orhan Gencebay, FerdiTayfur, Hakkı Bulut ve İbrahim Tatlıses'in Müslüm Gürses tutkularını da gayet iyi biliyoruz. Sezen Aksu'nun “Tanrı İstemezse şarkısını 10 yıl boyunca hep söylemek istedim ancak arabesk okuyor derler diye yorumlayamadım” itirafı ise müziğin evrenselliğinin ülkemizde yalnızca söylemde kaldığının acı bir göstergesi olarak hafızalarımıza kazınmıştır.

Ve bu tabuları ülkemizde yıkan yine Müslüm Gürses olmuştur. Pop şarkılarını yıllar önce okuyup sınırları yıkmıştır. Nilüfer'in İnkar Etme, Sezen Aksu, Zülfü Livaneli'nin Belalım, Teoman'ın Paramparça, Kenan Doğulu'nun Tutamıyorum Zamanı gibi şarkılarını kendi klasına göre yorumlayıp müziği evrensel boyuta gerçek manada çekmiştir. Okuduğu halk müziği, sanat müziği parçalarını ayrı bir lezzette yorumlamış ve yorumu şarkıların üstüne çıkarmıştır yine sanat camiasında kabullenilmiş bir söz vardır Müslüm Gürses hangi şarkıyı okursa okusun Tapusunu üstüne alır.

Çocukluk ve gençlik yılları Adana'da geçen Müslüm Gürses İstanbul'a yine büyük bir müzik adamı olan Burhan Bayar ile birlikte gelir ve kalitesini ortaya koyan bu iki insan milyonların gönlünde taht kurarlar ve yine Adana'dan bir kardeşimiz soyadı Küçük yaptığı iş Büyük sevgili Mehmet Küçük kardeşimiz Ebediyete intikal etmiş değerli sanatçımız ve gönül insanı Müslüm Gürses'i verdiği emekle yaşatmak mücadelesinde ve bu emeğini ömrünün sonuna kadar sürdüreceğini ifade ediyor bende sevgili Mehmet Küçük kardeşimin emeklerine saygı duyarak kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum iyi'ki varsın Tüm Müslüm Gürses hayranları adına Selamlar saygılar…

 

(Bu sayfaya ulaşmak isteyen okurlarım için sayfa linkini yayınlıyorum: https://www.facebook.com/MuslumGursesPerformans?fref=ts)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.