Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’yı Bursa yapanlar

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2018 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.01.2018 00:03

Geçen yıl üstün çaba harcayarak geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan kişi, kurum ve kuruluşların Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından ödüllendirilmesine sevindim. Çünkü her şey biraz da insanların motivasyonunu artırmaya bağlı… İş insanlarına moral vermek gerek…

Törende Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eski bakan Mehmet Müezzinoğlu, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, BTSO Meclis üyeleri ve davetliler hazır bulundu. Podyum Davet, bu işler için en uygun yerlerden biri. Çok iyi hazırlanıyorlar…

Öncelikle sizleri onlarla tanıştırmak istiyorum…

Örneğin sektörlerindeLider’ konumda bulunanlara bir göz atalım; Bursa’yı önderliğe taşıyorlar…

1-MOBİPA (Mobilya 2-SOYİÇ (Çevre) 3-BURSA BETON (Çimento) 4-ŞATO (Deri-Ayakkabı) 5-EKONOMİK DÖVİZ (Finans) 6-TÜRK PRYSMİAN  (Elektronik) 7-LİMAK ULUDAĞ (Enerji) 8-SÜTAŞ (Gıda Tarım ve Hayvancılık) 9-YEŞİM TEKSTİL (Hazır Giyim) 10-BURULAŞ (Hizmet) 11-B.ERGÜNLER (İnşaat) 12-BURKAY UĞUR KAUÇUK (Kimya) 13-GEMPORT (Lojistik) 14-BOSCH (Makine ve Teçhizat) 15-2E MADENCİLİK (Mermer) 16-BORÇELİK (Metal) 17-TOFAŞ (Oto Ana Sanayii) 18-MARTUR (Oto Yan Sanayii) 19-ÖZDİLEK (Perakende) 20-SERRA SÜNGER (Plastik) 21-BURSA ECZA KOOP. (Sağlık) 22-KORTEKS (Tekstil) 23-SÖNMEZ TURİZM (Turizm)

Bu arada Türkiye’nin en büyük ikinci ihracat kentiyiz. Bakın sıralamada kimler var;

1-TOFAŞ 2-OYAK-RENAULT 3-BOSCH 4-AUNDE TEKNİK 5-COMPONENTA 6-BORÇELİK 7-YEŞİM SATIŞ MAĞAZASI 8-YAZAKİ 9-BOSCH REXROTH 10-KARSAN. 

Gecede; Ödedikleri Kurumlar Vergisi ile ülke bütçesine katkıda bulunanlar da unutulmadı…

1-MATLI YEM 2-OYAK RENAULT 3-LİMAK ULUDAĞ 4-GEMPORT 5-CONTİTECH 6-POLYTEKS 7-BURSA ÇİMENTO 8-ERİKLİ SU VE MEŞRUBAT 9-GÖL İPLİK 10-SÜTAŞ.

Kişisel gelirlerinden verdikleri vergilerle hem yerelde hem de genelde göğsümüzü kabartan kişiler de çok önemli…

1-MUHARREM YILMAZ 2-ŞÜKRÜ KARAGÜL 3-MEHMET CELAL GÖKÇEN 4-EROL KILIKÇIER 5-ZEKİ ZORLU 6-SABAHATTİN GAZİOĞLU 7-CELAL SÖNMEZ 8-MUSTAFA TAŞDELEN 9-SERPİL VERAL 10-AHMET TAŞYAKAN.

Araştırma ve geliştirmeye önem verenler, geleceğin dünyasında çok önemli işlere imza atacaklarının sinyalini verdiler…

1-MAY FREN 2-ÖZTUĞ OTOMOTİV 3-ALES PRES 4-TERACITY 5-MUSTAFA CEMAL. 6-C.A.E.BİLGİSAYAR 7-AYTEK 8-TEKNO TASARIM 9-KAL-MET 10-CAN METAL.

İnovasyonun önemini kavrayan kurumların varlığıyla gurur duydum… Onlar Bursa’ya büyük değer kattılar…

1-TOFAŞ 2-DURMAZLAR 3-VALEO 4-BOSCH 5-FEKA 6-FARBA 7-ROLLMECH 8-ERMAKSAN 9-MEKLAS 10-BARİDA…

Fark yaratanları da unutmadı BTSO…

1-ASKAR 2-FİGES 3-DURFOM 4-ERMAKSAN 5-HASTAVUK 6-BEYÇELİK GESTAMP…

İstihdam sağlayarak işsizliği bitirme gayretine giren firmalar, gençleri çalıştırmanın yolunu buldular…

1-ALARA -GENÇ ASLANLAR 3-R.B. KARESİ 4-ELEMEĞİ İNŞAAT 5-MARTAŞ 6-OYAK RENAULT 7-NİLÜFER YÖNETİM DANIŞMANLIK 8-UMUT İNŞAAT TURİZM.

İşte yukarıda adı geçen tüm kişi ve kuruluşların bu yıl çok daha fazla çalışmaları gerekiyor. Dünyayı yorumlayan, çağını anlayan, sürekli araştıran, yeni pazarlara açılan, var olan müşterilerine yenilerini ekleyen, teknolojideki atakları firmasında uygulayan, çalışanlarına adil davranan, tüketim toplumu yerine üretim toplumu olmak için beynini kullanan yöneticileriyle övünen ve kalbi Türkiye için çarpan herkesle yan yana, kol kola aynı menzile gitmeye hazırım.

Bu firmalardan hemen hepsi 50-100 yıllık planlamaları yapacak vizyona sahip yöneticilerle yürümeye başlamalı. Siyasi ortam ne olursa olsun çalışmanın yanında olmalılar. Tarım toprakları üzerinde değil yer altında “karanlık fabrikalarda” üretime devam etmenin daha doğru olacağını anlayan sahipleriyle tanışmayı çok isterim. Hükümetten bunun altyapısı için destek istemeye başlayın. BTSO Başkanı İbrahim Burkay da artık konuşmalarında bu konuyu gündeme getirmeli. Çünkü tarım toprakları hızla tükeniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.