Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’ya yatırımların detayları belli oldu

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2019 00:00

Özellikle son haftalarda Bursa, Ankara ile çok ciddi yatırımlar için biz dizi görüşmeler, protokoller yapıyor. Bu anlamda Bursa’yı çeşitli bakanlar da ziyaret ediyor. Gerçekleşen görüşmelerde Bursa’ya güzel ve kalıcı yatırımların da müjdesi verildiği anlaşılıyor.

Bu bağlamda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş dün Merinos AKKM’de basın mensuplarına gerçekleşen ve bundan sonra hayata geçirmesi planlanan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ulaşımdan, şehirciliğe, sportif yatırımlardan, turizme kadar birçok alanda yapılan, devam eden ve gelecekteki yatırımları değerlendiren Aktaş, Ankara’nın Bursa’yı önemsediklerini bu nedenle taleplerine olumlu yanıt verdiğini özellikle belirtti.

Bursa için hayati önem taşıyan projeleri Bursa’ya kazandırmanın gayreti içinde olduğunu vurguladı.

Göreve geldiği günden bu yana ilgili mercilerle dönem dönem bir araya geldiğini belirtenn başkan Aktaş, görevde olduğumuz süreçte Bursa için derdimizi heyecanımızı projelerimizi anlatma ve sonrasında hayata geçirmenin derdindeyiz dedi.

Başkan Aktaş’ın toplatıdaki öncelikli konuları gündemde en çok konuşulan konular oldu.

Bunlar T2 Tramvay hattı, Acemlerdeki ulaşım çalışmaları ve T2 Emek – Şehir Hastanesi raylı sistemin entegre edilmesi konuları oldu.

Aktaş, Bursaray Emek Hattı’nın Şehir Hastanesi’ne kadar ulaşmasını sağlayacak projenin Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacağını, Emek hattının Şehir Hastanesi’ne uzatılması, T2 hattı ve Acemler'den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın malumatı olduğunu açıkladı.

Acemler’deki direksiyonel kavşak ve yan yolların genişletilmesiyle ilgili ihalenin 2020 yılı başında yapılacağını, T2 hattı ile ilgili fesih sürecinin de tamamlanmak üzere olduğunu ve bunun ardından yeniden ihale yapıp, çalışmalara başlanacağını kaydetti.

Yeni stadyumun yarım kalan timsah kafası ile ilgili kısmı hakkında da bilgi veren Başkan Aktaş, yeni müteahhidin işe başladığını ve kısa zamanda stadyumun eksikliklerinin de giderileceğini belirtti.

Öte taraftan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bursa ziyareti ve Bakanlık tarafından kente kazandırılacak yatırımlara da değinen başkan Aktaş, konuya şöyle açıklık getirdi.

Bursa’nın hayali olan kentsel dönüşüm, yenileme, hanlar bölgesiyle ilgili konular başta olmak üzere, iki yeni Millet Bahçesi, hanlar bölgesi projesi, kentsel dönüşümle ilgili bazı konut yapımları, Doğanbey'deki yoğun konut yapılaşmasıyla ilgili bazı sorunları ilettiklerini bu anlamda bakanlık destegini de aldığının altını çizdi.

Başkan bu çalışmalarla birlikte son meclis toplantısında Hanlar Bölgesi'ndeki imarın durdurulması kararı aldıklarını da belirtti.

Bursa’da önemli olan bir başka konu ise Beşyol kavşağı…

Aktaş bu duruma şöyle açıklık getirdi

Buradaki çalışmaların devam ettiği T2 Tramvay hattı ile ilgili bazı gelişmelerin yaşandığı, şuan işlenen yasal sürecin bitişiyle birlikte en kısa sürede ray hattını tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız dedi.

Yine bu bölgede Merinos altı denilen yerde 6 – 7 mahallenin etap etap kentsel dönüşümle birlikte uygulanmaya konulacağını belirtti.

Merinos’ta gerçekleşen toplantıda önemli konular vardı.

Toplantının ana maddelerini sıralayacak olursak;

Toplantıda başkanın 8 aylık görev süresince Bursa’ya yaptığı hizmetlerin başlıkları ve bundan sonra yapılacak projelerin neler olabileceği konular vardı

Yine konuların muhataplarıyla ilgili görüşmelerin detayları vardı.

Keles’e doğalgazın verildiği 2020 yılı içerisinde de Orhaneli ve diğer dağ ilçelerin faydalanacağı…

2020’nin ilk ihalesinin Acemler’deki direksiyonel kavşak çalışmalarının yapılacağı…

Valilik BEBKA ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortak yürüttüğü ve Bursa’nın turizmi için tanıtım fuarlarına katıldıklarını…

Bursa’nın termal turizmi için ilgili kurumlarla çeşitli görüşmeler yapıldığını…

Lüzumsuz harcamaların önüne geçerek birçok ihalenin iptal edildiği…

Bursa Büyükşehir olarak hem Bursa’da, hem Ankara’da tüm kurumlarla iletişim halinde oldukları gibi konular sıralayabiliriz.

Özetle Büyükşehir Belediyesi’nin gücü olan etkin bir kuruluş olduğunu, göreve geldiklerinden bu yana ciddi mesafeler aldıklarını ve Bursa’da yaşayan herkesin kentin sorunlarına vakıf olduğunu ancak bazı sorunları kısa vadede çözmenin mümkün olmadığına değinen Aktaş görev süresinin bitmesine 4 yıl 4 ay kaldığını belirterek adım adım Bursa’ya hizmet edeceğiz dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.