Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursaspor’u kimseye peşkeş çekmem

Yazının Giriş Tarihi: 24.06.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.06.2019 00:00

Bursaspor’da 3 dönem üst üste başkanlık yapan ve takımı küme düşüren Ali Ay dönemi nihayet sona erdi. Mesut Mestan, tek aday olduğu Olağanüstü Genel Kurulda gerçekleşen açık oylamada kulübün yeni başkanı oldu. Ali Ay yönetimi Mali ve İdari açıdan ibra edilmedi. Ay’ın yönetiminin aldığı temlik kararları da oy birliği ile iptal edildi. Kongre üyeleri tepkili oldukları Ali Ay ve Cemil Parlakay’ı disipline gönderdi.

Bursaspor’da yeni bir dönem için kollar sıvandı. Geçmişte yaşananlar unutulmamalı bir kenarda her zaman sıcak tutulmalı. Ama onca borcun altına gövdesiyle giren Mesut Mestan’a ve yönetimine de şans verilmeli. Tam 4 yıl boyunca başkan olabilmek için çabalayan Mestan’ın bu hayali beşinci adaylığında gerçek oldu. Ali Ay’ın katılmadığı kongrede Sezer Sezgin, kongre üyelerinden alkış aldı. Kongrede Divan Başkanı İdris Sevinç’e de büyük tepki vardı. Alkışlarla zaman zaman protesto edilen Sevinç, istifaya davet edildi. 

Milyon liralık borçtan bahsediyoruz. Kolay bir görev değil elbette. Kongre üyelerinin yanlış tercihleri sonunda gelinen nokta maalesef küme düşme ve borç bataklığı son adres. Mesut Mestan’a “Niye bu kadar borç yükünün altına girdiniz?” diye sorduğumda, cevabı; “Sevda işte bu. Buna sevda diyorlar” oldu. Mestan’ın rotası ise Süper Lig. “Daha komaya girmedik. Nefes alıyoruz. Hep birlikte çıkacağız. Ve bu camianın büyüklüğünü herkese göstereceğiz. Birlik olalım bir olalım hepimiz varsak Bursaspor var” şeklinde karamsarlıktan uzak umut dolu mesajlar verdi. Takımın durumu belli kasa tam takır kuru bakır. Başka ne yapılabilir ki? Sürekli eski konuları gündeme getirip moral bozmaktan ise yeniden diriliş için birlik olmaktan başka çare yok.

Bugüne kadar sessizliğini koruyan Mesut Mestan, kongre sonrasında yaptığı açıklamalarla da dikkat çekti. Kongre süresinde bir günde iki defa İstanbul’a gidip geldiğini anlattı. Mestan, ziyaretinin amacının ise futbolcu satışını engellemek olduğunu ve bu girişimlerinde başarılı olduklarını anlattı. Ali Ay’ın vazgeçtik ve yeni yönetime bıraktık açıklaması meğerse Mesut Mestan’ın çelmesine takılmış. Ali Ay’a da hayli tepkiliydi. “Satılacak futbolcunun kararını nasıl alırsın sen Bursaspor tarihinde böyle bir karar yok. Kendi parasıdır onun tasarrufundadır Kimsenin alın terine kimse karışamaz. Ama bu şekilde çeyrek depo benzin var. Bunu da boşaltmaya kalkıyor. Bu araba nasıl gidecek? Reklamlar, stat hasılatı, federasyon gelirleri temlikli, gayrımenkule de temlik koyuyorsun? Nasıl yaşayacak bu kulüp? Para verdim güzel de 150 milyon lira da zarara uğrattın, küme düşürdün.”

Benim hafızamda kalan ve takipçisi olacağım bir cümleydi gerçekten. “Kimsenin adamı olmadım. Bursaspor’u kimseye peşkeş çekmem.” İnşallah dediği gibi olur her şey. Biz de alkışlarız. Bir kez daha bu camianın hayal kırıklığı yaşamasını istemiyorum açıkçası. Ve kendisinden ricam tribün liderleriyle gereken mesafeyi koruması. Ben şahsen taraftarla yöneticilerin bu denli samimiyet kurmasını doğru bulmuyorum. Mesafe saygı demektir aynı zamanda. Mesafe olduğu zaman yüz göz olmazsın karşındakiyle. O sınırı her zaman korursun. Bence ilişkiler bu seviyeye çekilmeli ve diyaloglar bu çerçeveye çekilmeli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.