Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursaspor’da sıkıntı var!

Yazının Giriş Tarihi: 02.10.2017 00:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 00:21

Kayserispor maçının çok zor geçeceğini ilk yazımızda söylemiştik. Öyle de oldu. Batalla'nın olmaması da zorluğu ikiye katladı. Buna rağmen Bursaspor'un bir artısı gol atan bir ekip olması. Son haftaların dikkat çeken stoperlerinden Ekong ile golü buldu Bursaspor. 

OYUNDA SÜREKLİLİK YOK

Sorun şu. Bursaspor oyunu küçük bir bölümde oynuyor daha sonra duruyor ve sanki topu rakibe bırakıyor. Rakibin oynamasını bekliyor. İyi oynanan bölümlerde dahi bunu görüyoruz. Örnek Galatasaray maçı. Bu sorunun çözülmesi lazım. Bursaspor iyi oynadığı bölümleri oyuna yayabilmeli.

FORVET HATTI ZAYIF

Bursaspor'un ileri ucu zayıf. Ben Stancu'nun Bursaspor'da oynamasına şaşırırken Stancu korner atıyor! Golü kim atacak? Bu anlayışla gol ancak ceza sahası çevresinden şutlarla ya da savunmadan çıkacak oyuncularla gelir ki öyle oldu. Deniz için de aynı şeyleri söyleyebiliriz. Bursaspor gibi şampiyon olmuş takımların forvet hattı bir tık daha iyi oyunculardan oluşmalı. Savunmada yapılan paylaşım hataları da Kayserispor yenilgisinin tuzu biberi oldu.

BATALLA OLMAYINCA 

Batalla Bursaspor için çok önemli bir oyuncu. Batalla takımın lideri, herşeyi. Ancak Batalla olmadığında oyun kurmakta,atakları yönlendirmekte, çabuk düşünmekte zorluk çekecek Bursaspor. Bu net.Bu tip oyuncularla oynayan bütün takımlarda bu sıkıntı yaşanır. 

LE GUEN NELER YAPMALI?

Lige verilen arada Le Guen özellikle toplu hücum toplu savunma varyasyonlarını geliştirmek üzerinde duracaktır. Çabuk düşünme, daha hızlı oyun, orta sahanın hücuma desteği, kanat akınlarında ceza sahası içinde pozisyon alma gibi konularda Le Guen'in çalışmalar yapacağını düşünüyorum. Ayrıca oyunun yönünü değiştirip ters kanatta rakibi eksik yakalama konusunda da uzun ters toplar üzerinde çalışılması ve bunun bir hücum felsefesi olarak takıma oturtulması faydalı olur diye düşünüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.