Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Yüreğimizle, cesaretimizle oynayacağız"

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe'nin tecrübeli çok iyi bir takım olduğunu belirterek, "Biz de iyi oyunumuzla, samimiyetimizle, iyi niyetimizle, yüreğimizle, cesaretimizle onları yenmeye çalışacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Yüreğimizle, cesaretimizle oynayacağız"

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe'nin tecrübeli çok iyi bir takım olduğunu belirterek, "Biz de iyi oyunumuzla, samimiyetimizle, iyi niyetimizle, yüreğimizle, cesaretimizle onları yenmeye çalışacağız" dedi.

Yeşil-beyazlıların teknik patronu Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında pazartesi günü Atatürk Stadyumu'nda oynanacak Fenerbahçe maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin sorulara cevap veren Güneş, "Futbolun bir oyun olduğunu biliyoruz. Düzgün keyif alınan bir oyun olduğunu unutuyoruz zaman zaman. Ayakla oynanan bir oyun, kafayla da oynanır. Ama aklımızı kullanarak oynuyoruz. Oyun içinde oyun aramak doğru değildir. Futbolun bir yok etme olmadığını unutmayalım. İki takımın en güzel işlerini ortaya koyma yarışıdır. Bu yarışı unutursak savaşa başlıyoruz. Biz futbol atına ne gerekiyorsa yapmaya çalıştık. Fair-play ruhuna bugün daha çok ihtiyaç olduğunu unutmamak gerekir. Hiçbir başarı insandan daha önemli değildir. Şampiyonluk, sonuç almak önemlidir ama ondan önemli olan yaşamak ve değerlerdir. Ortalığı tozu dumana katmak onun altında kirli işler yapmaya çalışmak doğru değil. Futbol toplumsal bir olay hiç kimsenin malı değildir" dedi.

 

"KAZANMAK İSTİYORUZ, 3 PUANA İHTİYACIMIZ VAR"

Pazartesi günü oynanacak Fenerbahçe maçıyla ilgili de açıklama yapan tecrübeli teknik adam, şu ifadeleri kullandı:

"Fenerbahçe maçı haftanın kritik müsabakası. Galatasaray - Trabzonspor, Beşiktaş - Kasımpaşa ve Bursaspor - Fenerbahçe maçları takımların yukarıda yarışıp yarışmayacağını gösterecek önemli maçlar. Güzel futbol oynansın istiyorum, bütün oyuncular hünerlerini göstersin istiyorum. Hakem iyi ve tarafsız yönetim göstersin. Taraftarımız takımlarına destek olsun, sadece takımlarına destek olsun, keyif alacakları bir maç izlesinler. Örnek bir maç olsun. Temennim budur. Kazanan bir takım olacaktır, biz kazanmak istiyoruz, üç puana ihtiyacımız var. Bunun için futbol oynayacağız. Maç bittiği zaman güzelliklerin konuşulduğu bir maç ortaya koymayı umuyoruz."

 

"TEKNİK ADAMLAR CEZA ALDIĞI ZAMAN TAKIM ZARAR GÖRÜYOR AMA YÖNETİCİLERİN GÖRDÜĞÜNÜ DÜŞÜNMÜYORUM"

Bir gazetecinin, Türkiye Futbol Federasyonu'nun disiplin yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle ilgili fikrini sorması üzerine, mevcut kuralların uygulanmasının daha önemli olduğuna dikkat çeken Güneş, "Günlük geçişler için yanlışları durduramıyorsanız kurallar koyup adım atabilirsiniz ama tek başına yeterli değil. Bugün uygulama itibariyle teknik adamlar ceza aldığımız zaman takım zarar görüyor ama yöneticilerin zarar gördüğünü düşünmüyorum. Ama olumsuz bakmıyorum, arayışta olmalarına saygı duyuyorum" şeklinde cevapladı.

 

"BÜYÜK BİR TAKIM OLMAK İSTİYORSAK BİR YERDEN BAŞLAYACAK"

Bir gazetecinin, "Bu sezon Bursa'da oynanan Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında yenildiklerini" belirterek, Fenerbahçe maçının futbolcular üzerinde baskı oluşturup oluşturmadığını sorması üzerine Güneş, "Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'ı yenemedin ne olacak değil, biz her maçı kazamaya çıkıyoruz. Galatasaray, Beşiktaş maçlarını da kazanmak için çıktık ama yenildik. Fakat üzüldük ama ezilmedik. Kazanmak istiyoruz, kazanıp mutlu olmak istiyoruz. Ama kaybettiğimiz zaman da ayakta kalacağız. Bizim için Mersin, Akhisar hepsi rakiptir. Hiçbirini ayrı tutmuyoruz. Fenerbahçe son haftalarda formda bir takım, tecrübeli bir takım. Yarışta da önde olması beklenen iki takım Galatasaray ve Fenerbahçe. Biz de büyük olmak istiyorsak bir yerden başlayacağız. Oyunumuzla, samimiyetimizle, iyi niyetimizle, yüreğimizle cesaretimizle onları yenmeye çalışacağız. Güçlü bir camia, kulüp olursak kaybetsek de ayakta kalmasını bileceğiz" diye cevapladı.

 

"FUTBOLCULARIM YETENEĞİNİ ORTAYA KOYACAK OYUN OYNASIN"

Futbolculardan beklentilerini açıklayan Güneş, "Ben futbolcularımdan hiçbir zaman anormal bir şey istemedim. Var olan değerlerini olağanüstü kullansınlar onu istiyorum. Biz de mükemmel değiliz ama olağanüstü çalışmalarını, gayretlerini bekliyorum, aklını, yeteneğini ortaya koyacak oyununu oynasın. Görevini yapsın, dış tahriklere kapılmasın. Karşımızda çok tecrübeli bir takım var" açıklamasını yaptı.

 

"HOLMEN SÖZLEŞME GEREĞİ BU MAÇTA OYNAYAMAYACAK"

Güneş, Fenerbahçe'den kiralanan Holmen'in sözleşme gereği bu maçta oynamayacağını belirterek, "Başkanımızla konuştum bana öyle söyledi. Ama fikrimi sorarsanız, bence yanlış bir uygulama. Hem oyuncuya haksızlık hem takıma haksızlık. Kasık ağrıları bulunan Ethem ve Josue ile bileğinde ağrı olan Şener'in durumuna bugün bakacağız. Bakaye de takıma yeni katıldı" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.