Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vakıfköy ışıldıyor

Türkiye’nin en verimli altyapısı olan Bursaspor’un Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri nitelikli futbolcu yetiştirmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 00:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 09:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vakıfköy ışıldıyor

Yarıştığı her yaş kategorisinde zirveye oynayan Yeşil beyazlılarda Gençlik Geliştirme Proje Sorumlusu Turhan Şen, hedeflerinin önce iyi bir insan daha sonra kaliteli futbolcu yetiştirmek olduğunu belirtti.

Türkiye’nin en önemli altyapı tesisi olan Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri, bir maden gibi üretimine devam ediyor. Bursaspor A takımı ve Türk futboluna kazandırdığı sayısız futbolcuyla lokomotif olan tesislerde Gençlik Geliştirme Proje Sorumlusu görevini sürdüren Turhan Şen’den altyapı ve U21 takımının son durumu hakkında bilgiler aldık.

“İYİ İNSAN YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Öncelikli hedeflerinin iyi bireyler yetiştirmek olduğunu belirten Turhan Şen, “Bizler futbolcu yetiştirmenin öncesinde topluma faydalı olacak iyi bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Evlatlarımız önce iyi insan olsunlar, ardından yeteneklerini sergileyip iyi birer futbolcuda olacaklar. Türkiye’nin en önemli tesislerine sahibiz. Burası çok verimli topraklar. Sayısız yetenekli oyuncumuz var. Onları eğiterek öncelikle Bursaspor’a ve ardından Türk futboluna sunuyoruz” dedi.

“VAKIFKÖY DOĞRU İLERLİYOR”
Altyapıdaki işleyiş hakkında da bilgi veren Şen: “Buraya gelen sporcuları hem kendi kariyerlerini hem de kulübümüzün istekleri doğrultusunda doğru bir program ile yetiştiriyoruz. Başkanımız Ali Ay ve Altyapıdan Sorumlu yöneticimiz Ali Turan’ın bize sonsuz destekleri var. Türk futbolunun ve Bursaspor’un geleceğinin altyapı olduğunu bilip, bizlere ona göre destek veriyorlar. Baktığımızda yarıştığımız tüm kategorilerde zirvede yer alıyoruz. Demekki Vakıfköy’de doğru işler yapılıyor.”

“ALTYAPI ZİRVEDE YER ALIYOR”
“Ortalama 18-19 yaşında oyuncularla U21 liginde şampiyonluğa yürüyoruz. Son 13 maçımızı da kazandık ve zirvede 4 puan farkla yer alıyoruz. U19 Elit, U17 Elit, U16, U15, U14 takımlarımızın bazıları zirvede, bazıları yarıştan kopmadı. Bu başarı tesadüf değil. Bursaspor A takımı ile idmanlara çıkıp U21 takımında forma giyen oyuncularımız var. Biz tüm oyuncularımızın A takım idmanlarını görmelerini, o havayı solumalarını istiyoruz. Zamanla hepsi o seviyeye geleceklerdir.”

“HAMZA HOCA İLE GÖRÜŞÜYORUZ”
“A takım Teknik direktörümüz Hamza Hamzaoğlu’nun bizlere bakış açısı çok önemli. Sağolsun altyapıda türlü zorluklar çekerek profesyonel olmuş bir oyuncu olarak buraları çok iyi biliyor. Bizlere yardımcı olmak ve koordineli çalışmak istiyor. Altyapı olarak ihtiyacımız olan da bu. Biz yetiştirdiğimiz oyuncuları A takıma gönderemezsek alttan gelen sporculara yer açamayız. Hamza Hoca Kubilay, Furkan Soyalp ve Furkan Emre’yi, zaman zaman Mert Örnek ve Emirhan’ı A takımla idmana çıkararak oyuncuların gelişimlerinde katkı sağlıyor.”

“KAMPA OYUNCU GÖNDERECEĞİZ”
“Bursaspor’da A takım idmanlarına çıkıp bizlerle U21 maçında forma giyen oyuncularımızın gösterdiği performanstan son derece mutluyuz. Önümüzdeki sezon bu sayının artacağını biliyoruz. Sezon başı kampında Hamza Hoca gençlerin durumunu görmek istiyor. Ümit ediyorumki Başkanımız Ali Ay’ın da söylediği gibi her sezon altyapıdan oyuncuları A takıma kazandırma konusunda başarılı olacağız. Tabiki bu başarıda sezon başında bu görevde yer alan Mesut Ünal ve ardından göreve gelen Taygun Erdem hocalarımızın da katkıları var.”

“ŞAMPİYON OLACAĞIZ”
U21 takımının performansından da bahseden Turhan Şen, “Şampiyonluk mücadelesi veren takımları deplasmanda ve içeride mağlup ettik. Galatasaray ile sahamızda oynayacağımız bir maç daha var. Onuda kazanacak güçteyiz. Çocuklar 13 maçtır kazanıyorlar ve özgüvenleri en üst seviyede. Her idmanı aynı ciddiyetle gerçekleştirip, maçları da o disiplinle oynuyorlar. Sezon sonunda şampiyonluk kupasını Bursaspor müzesine getirmeyi çok istiyoruz. Bu başarı oyuncuların kariyerleri içinde bir avantaj olacak.” dedi.

“YEŞİL BURSA’NIN ÖNEMİ BÜYÜK”
Yeşil Bursa ve A takım arasında köprü olmak istediklerini belirten Şen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sezon Yeşil Bursa’da oynayan geçen sezonun U21 takımından 9 oyuncu var. Biz U21 takımında geliştirdiğimiz oyuncuları Bursaspor A takımı için yeterli seviyede değillerse Yeşil Bursa formasıyla profesyonel ligde oynamalarını istiyoruz. Her sezon üzerine koyarak yükselen oyuncular gelecekte Bursaspor’un iskeletini oluşturacaklar. Bursaspor’un geleceğindeki kadrosu altyapı ağırlıklı olacak diye ümit ediyorum.”

“GÖRÜNMEZ KAHRAMANLAR”
Altyapının sorunlarının çözülmesinde kendilerine destek veren yönetime teşekkür eden Şen, “Başkanımız Ali Ay, Altyapıdan Sorumlu Yöneticimiz Ali Turan, diğer yönetim kurulu üyeleri, yedek yöneticilerimiz Zeki Öztürk, Hayrettin Gülgüler olsun bir isteğimizi iki etmiyorlar. Gece gündüz bizlerle mesai yapıp sorunları çözmeye, Bursaspor’a hizmet etmeye çalışıyorlar. Ekran önünde, medyada çok fazla yer almazlar ama onlar Vakıfköy’ün görünmez kahramanlarıdır.” dedi.

“OKUL BİZE SINIF ATLATTIRIR”
Yakın zamanda yapımına başlanması beklenen Bursaspor Lisesi’nin gelecek için en önemli proje olduğunu söyleyen Şen, “Çocuklarımızın gelişimini takip etmek için bünyemizde bir okulumuzun olması şart. Sabah kahvaltısını, öğle yemeğini, uyku düzenini, eğitimini ve antrenmanlarını Vakıfköy’de planladığımız takdirde şuanki şartlardan daha kaliteli bir tesis olacak ve daha iyi oyuncular yetiştirebileceğiz. Bu konuda Büyükşehir ve Yıldırım Belediyesi ile vekillerimizde yardımcı oluyorlar. Hepsine teşekkür ediyoruz ve okul konusunun en kısa zamanda sonuçlanmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.


“BAŞARININ MİMARI ARKADAŞLIK”
Liderliğine devam eden ve şampiyonluğa çok yakın olan U21 takımının başarılı kaptanı Murat Erata, yakalamış oldukları önemli başarının mimarının arkadaşlık olduğunu söyledi. Uzun yıllardır beraber oynamanın avantajını sahaya yansıttıklarını belirten Erata, “Takımda tüm oyuncular uzun yıllardır beraber oynuyor. Rekabet tabiki olacak ama kardeşlik arkadaşlık bağlarımızı çok kuvvetli tutuyoruz. Sahada olan olmayan herkes birbirine inanıyor. Başarıda arkasından geliyor” dedi.

“YENİ SERDAR AZİZ”
Kariyerindeki hedefleri ilgili de konuşan Erata: “14 yaşımdan bu güne Bursaspor’dayım. Vakıfköy’de kalıyorum. Hatta burada kalan en eski isim benim. Öncelikle A takıma yükselmeyi hedefliyorum. Bursaspor’un yeni Serdar Aziz’i olmak, o şanlı formayı giyip bir daha çıkarmamak istiyorum. Tabiki ardından A milli formayı giymek büyük onur olacak.”

 
Tarık Tarım/Bursa Haber

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.