Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ Üniversitesi, Bursaspor İçin İmza Attı

Bursaspor ile Uludağ Üniversitesi (UÜ) arasında imzalanan protokolle birlikte iki kuruluş tüm spor branşlarında işbirliği yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2015 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2015 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ Üniversitesi, Bursaspor İçin İmza Attı

Bursaspor’un Özlüce’deki tesislerinde düzenlenen törene Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam katıldı. İmzalanan protokolle birlikte futbolcuların fiziksel, fizyolojik ve psikolojik performanslarının belirlenmesi ve takip edilmesi için bilimsel ölçüm ve testler yapılacak. Sporcuların sağlık ve yaralanmaları, çocuk ve gençlerin spora yönlendirilmesi, kaliteli taraftar bilincinin yerleştirilmesi, üniversite öğrencilerinin organizasyon yeteneklerinin artırılabilmesi için çalışmalar yapılacak.
Uludağ Üniversitesi’yle işbirliğini çok önemsediklerini belirten Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, "Bu protokol geçmiş dönemlerde de gündeme geldi ancak ilk kez hayata geçirme imkanımız oldu. İlk etapta bugün bir protokol imzalayacağız. Uludağ Üniversitesi, Bursaspor’a tüm branşlarda sporcuların fiziksel, fizyolojik ve psikolojik performanslarının artırılması, gelişimlerine katkıda bulunması, çocuk ve gençlerin spora yönlendirilmesi, kaliteli taraftar bilincinin oluşturulması, sosyal sorumluluk alanında işbirliği amacıyla bu protokol hazırlandı. Hayırlı olsun diyorum" dedi.
Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise Bursalı ve Bursasporlu olduğunu ifade ederek, "Bursaspor ile üniversitem arasında işbirliği anlaşması imzalamak bana nasip olduğu için Allah’a şükrediyorum. Bursaspor, Bursa’nın önemli bir markası. Bursa’nın özelliklerini ülkeye ve ülke dışına taşıyan önemli bir marka. Üniversitemiz de aynı şekilde. Bu iki marka kurumun arasındaki işbirliğinin pozitif bir sinerji oluşturacağını, hem Bursaspor’umuza, hem üniversitemize hem de Bursa’ya önemli katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.
Ulcay, üniversitenin açılış gününde Bursaspor’un Uludağ Üniversitesi’nin stadında yarım saatlik gösteri maçı yapmayı arzu ettiklerini söyledi. Başkan Bölükbaşı ve Ertuğrul Sağlam da böyle bir maçı seve seve yapabileceklerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.