Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trabzonspor 1 – 0 Bursaspor... Timsah 3 puanı Karadeniz'de bıraktı

Süper Lig’in 2015-16 Hasan Doğan Sezonu 1’inci hafta maçında Trabzonspor ile Bursaspor Avni Aker Stadı’nda karşılaşıyor. Karşılaşmayı Karadeniz ekibi 1-0 kazanırken, Timsah sezonun ilk maçından puansız döndü...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2015 23:01
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2015 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzonspor 1 – 0 Bursaspor... Timsah 3 puanı Karadeniz'de bıraktı
 


Süper Lig’in 2015-16 Hasan Doğan Sezonu 1’inci hafta maçında Trabzonspor ile Bursaspor Avni Aker Stadı’nda karşılaştı. Karşılaşmayı Karadeniz ekibi 1-0 kazanırken, Timsah ilk maçından puansız döndü...

Trabzonspor sezona galibiyetle başlangıç yaptı. Bursaspor'u konuk eden bordo mavililer, rakibini 2. yarıda Erkan Zengin'İn attığı golle 1-0 mağlup etmeyi başardı.
Trabzonspor taraftarlarının yoğun ilgi gösterdiği maçın ilk yarısı orta saha mücadelesi devreye de 0-0'lık eşitlikle gidildi. İkinci yarıda ise oyuna ağırlığını koyan taraf Trabzonspor olurken kurduğu baskının meyvesini de 66. dakikada Erkan Zengin'in attığı golle aldı ve müsabakada 1-0 öne geçti. Golden sonra Bursaspor'a beraberlik sayısı için şans tanımadı ve karşılaşma 1-0'lık Trabzonspor galibiyetiyle sona erdi. Bu sonucun ardından Trabzonspor lige 3 puanla başlamış oldu.


Stat:
Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, Cevdet Kömürcüoğlu

Trabzonspor:
Onur Kıvrak, Luis Cavanda, Carl Medjani, Mustafa Yumlu, Kevin Constant, Yusuf Erdoğan, Okay Yokuşlu, Stephane M’bia, Özer Hurmacı, Erkan Zengin, Oscar Cardozo

Bursaspor: Mert Günok, Erdem Özgenç, Serdar Aziz, Tomas Sivok, Aziz Eraltay, Cristobal Jorquera, Şamil Cinaz, Luis Adivincula, Josue, Emre Taşdemir, Sercan Yıldırım

* * *

Süper Lig’in 2015-16 Hasan Doğan Sezonu 1’inci hafta maçında Trabzonspor ile Bursaspor Avni Aker Stadı’nda karşılaşıyor.
Trabzonspor’da Mehmet Ekici sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda yer almıyor. Geçtiğimiz sezonun son haftalarında yaşadığı sakatlık nedeniyle 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan Jose Bosingwa de bordo-mavililerin diğer bir eksiği. Belindeki ağrı nedeniyle durumu belirsizliğini koruyan Onur Kıvrak ise kalede. Bordo-mavililerin yeni transferi Senegalli golcü Dame N’Doye de teknik direktör Shota Arveladze tarafından 18 kişilik kadroya alındı.

Misafir ekip Bursaspor’da ise sakatlığı devam eden golcü oyuncu Necid ile İspanya'nın Villareal takımına transfer olması beklenen, bu nedenle Trabzon’a getirilmeyen Cedric Bakambu maç kadrosunda yer almıyor. Yeşil-beyazlıların Galatasaray’dan transfer ettiği golcü futbolcu Sercan Yıldırım ise teknik direktör Ertuğrul Sağlam tarafından ilk 11’de sahaya sürüldü.

Bursaspor, geçtiğimiz sezon oynanan iki karşılaşmada da rakibini yenememişti. Bursa'da oynanan ilk maç 3-3 berabere biterken, Trabzon'da oynanan maçı ise bordo mavili takım 1-0 kazanmıştı.

ÇİÇEKLİ BAŞLANGIÇ

Seramoniye ellerinde birer buket çiçekle çıkan Trabzonsporlu futbolcular, bu çiçekleri Bursasporlu futbolculara verdi. Bordo-mavili kulüpten bir görevli de maçın hakemi Tolga Özkalfa’ya çiçek verdi.

Takımlar sahaya çıktığında kapalı tribünün önünde dev bir pankart açıldı. Trabzonspor'un 48. kuruluş yıl dönümünün resmedildiği pankartta, "Burada yazıldı, efsaneler. Burada kazanıldı en büyük zaferler. Efsane stadımızın son senesinde şampiyonluk için el ele" ifadelere yer aldı.

Pankartın alt kısmında ise bordo-mavililerin şampiyonluk kupaları resmedildi. 2010-2011 kupasının renginin sarı yapılması ise dikkat çekti.

Trabzonsporlu taraftarların sezonun ilk maçında Avni Aker’i dolduramadı. Tribünlerdeki önemli boşluklara rağmen stada gelen taraftarlar ise coşkulu tezahüratları ile takımlarına destek oldu. Az sayıdaki Bursaspor taraftarı da kendilerini ayrılan bölümde takımlarını destekledi.

MAÇTAN DAKİKALAR
1' Hakem Tolga Özkalfa'nın düdüğü ile mücadeleye başlayan taraf Bursaspor oluyo
11. dakika ani gelişen Bursaspor atağında Jorquera’nın pasıyla sağdan ceza sahasına giren Advincula yerden vurdu, top yan direkten döndü.
24. dakikada hakem Tolga Özkalfa su molası verdi.
37. dakikada Erkan Zengin’in pasında ceza sahası önünden M’bia topun gelişine sert vurdu, kaleci Mert’in parmaklarının ucuyla dokunduğu meşin yuvarlak üstten kornere çıktı.
Kalan dakikalarda da takımların çabası gol getirmedi ve müsabakanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

46. Trabzonspor cephesinde iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Oscar Cardozo ve Carl Medjani oyundan alınırken yerlerine Aykut Demir ve Dame N'Doye oyuna dahil oluyor. Müsabakanın ikinci yarısı Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

47' Trabzonspor'da Aykut Demir, rakibi Sercan Yıldırım'ı sert bir faulle durduruyor ve pozisyon sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

49' Ceza yayı sağ çaprazına yakın sayılabilecek bir noktada topu kontrol eden Josue çok uzak mesafeden kaleyi düşünüyor ancak kaleci Onur üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

51' Karadeniz ekibinde Mustafa Yumlu, rakibi Josue'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

53' Topla birlikte ceza sahası sağ çağrazına sokulan Özer pasını sağ kanattaki arkadaşı Yusuf'a gönderiyor ancak hızlı oyuncunun pozisyonu ofsayt.

56' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Cristobal Jorquera ortasını ceza sahasına gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

60' Müsabakanın üçte ikilik bölümü geride kalırken ev sahibi Trabzonspor'un topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

62' Bursaspor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Emre Taşdemir oyundan alınırken yerine Isaac Cuenca oyuna dahil oluyor.

64' Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Özer'in ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Dame N'Doye rakibini geçerek vuruşunu yapmak istiyor ancak savunma son anda araya giriyor ve tehlikeyi önlüyor.

67' Bursaspor'da Aziz Behich hakemin kararına yönelik itirazından dolayı sarı kart görüyor.

67' GOL! Trabzonspor, Erkan Zengin'in golü ile öne geçiyor! Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Yusuf ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Mustafa Yumlu kafa ile pasını arka direğe doğru indiriyor. Bu noktada topla buluşan Erkan Zengin vuruşunu yapıyor ve topu filelere gönderiyor. Gol sevincini yaşarken formasını çıkartan Erkan Zengin sarı kart görüyor.

70' Hakem Tolga Özkalfa su molasını işaret ediyor.

71' Molanın ardından müsabaka kaldığı yerden devam ediyor.

75' Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Cristobal Jorquera bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

76' Bursaspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Luis Advincula oyundan alınırken yerine Mert Örnek oyuna dahil oluyor.

79' Trabzonspor'da Stephane M`bia sakatlık geçiriyor. Oyuna devam edip edemeyeceği birazdan netlik kazanacak.

83' Yapılan müdahalenin ardından Stephane M`bia oyuna devam ediyor.

84' Trabzonspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Özer Hurmacı oyundan alınırken yerine Sefa Yılmaz oyuna dahil oluyor.

85' Bursaspor'da Cristobal Jorquera, Stephane M`bia'ya yaptığı sert faul sonrasında sarı kart görüyor.

85' Bursaspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sercan Yıldırım oyundan alınırken yerine Dany Nounkeu oyuna dahil oluyor.

86' Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Stephane M`bia sol ayağı ile çok sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

89' Ceza yayı sağ çaprazından ceza sahasına giren Erkan Zengin vuruşunu yapıyor ancak savunma bu topun kaleye ulaşmasına izin vermiyor.

90' Bursaspor'da Tomas Sivok, hakemin kararını alkışlayarak protesto ettiği gerekçesi ile sarı kart görüyor.

90' Yeşil beyazlılarda Mert Örnek, rakibi Sefa Yılmaz'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

90' Dördücü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

Ve skor değişmiyor...
Trabzonspor: 1 Bursaspor: 0


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.