Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Timsah'a soğuk duş! Goller ikinci yarıda geldi...

Spor Toto Süper Lig'de 14. hafta maçında Beşiktaş sahasında Bursaspor ile karşılaşıyor. Şenol Güneş Necip ve Olcay'a bu maçta ilk 11'de şans veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2016 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2016 23:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Timsah'a soğuk duş! Goller ikinci yarıda geldi...

Spor Toto Süper Lig'de 14. hafta maçında Beşiktaş sahasında Bursaspor ile karşılaşıyor. Şenol Güneş Necip ve Olcay'a bu maçta ilk 11'de şans veriyor.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşma Bursasporlu futbolcuların vuruşuyla başladı.
4. dakika: Batalla'nın pasında Gökhan Gönül son anda araya girdi ve tehlikeyi büyümeden önledi.
6. dakika: Beşiktaş atağında Oğuzhan sol taraftan çizgiye indi ve ortasını yaptı. Harun topu rahatça kontrol etti.
9. dakika: Batalla kendi getirdiği topta ceza sahasına girmeden şutunu çekti ancak top Atiba'dan geri döndü.
12. dakika: Olcay'ın rakiplerinden sıyrılıp ceza sahasına girmeden çektiği sert şut direğin yanından auta gitti.
23. dakika: Batalla ceza sahası içinde kendisine gelen topu doğrudan Deniz'e gönderdi. Deniz müsait pozisyonda kale önünde topa kötü vurdu ve top dışarıya gitti.
24. dakika: Erdem Özgenç'in sol kanattan getirdiği topta Beşiktaş savunması topu uzaklaştırdı.
27. dakika: Beşiktaş'ın tehlikeli atağında Aboubakar topla birlikte ceza sahasına girdi ve şutunu çekti. Savunmaya çarpan topu Bursaspor'da Behich çizgiden çıkarttı.
29. dakika: Maçın ilk kornerini Bursaspor kulandı. Kullanılan korner vuruşunda Fabri, iki hamlede topa sahip oldu. Bu arada korner pozisyonunda Bursaspor'da Ertuğrul bir sakatlık geçirdi.
35. dakika: Beşiktaş'ta Necip Uysal Batalla'ya orta sahada yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.
37. dakika: Necip'in pasında Aboubakar ceza sahasında topla buluşmadan Ertuğrul araya girdi.
38. dakika: Bursaspor'da Merter, Gökhan Gönül'e yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.
41. dakika: Aboubakar'ın pasında Gökhan Gönül sağ kanattan bindirme yaptı. Ceza sahası içinde olan Oğuzhan'a pasını attı ancak Oğuzhan 3 Bursasporlu oyuncu arasından çıkamadı.
41. dakika: Beşiktaş atağında sol kanattan ceza sahası içine giren Adriano yerde kalınca hakeme baktı. Ancak hakem devam kararı verdi.
42. dakika: Olcay yine sol kanattan ceza sahasına girdi. Müsait pozisyonda olan Olcay ne kaleye şut çekti ne de ceza sahası içinde olan arkadaşlarına pas attı.
44. dakika: Bursaspor hızlı atağında Deniz, Atiba'nın müdahelesi ile yerde kaldı. Atış Bursaspor'un...
44. dakika: Bursaspor atağında Batalla havadan gelen topa düzgün bir vuruş yaparak ağlara gönderdi. Ancak yan hakem bayrağını kaldırdı. Karar ofsayt...
45+1. dakika: Oğuzhan'ın pasında kaleci Harun Marcelo'dan önce topa sahip oldu. Bu pozisyonda Marcelo Harun'un ayağına basında ortalık bir anda gerildi. Bu pozisyonun ardından Marcelo ve hakeme şiddetli itirazlarda bulunan Harun sarı kart gördü.

46. dakika: İkinci yarı Bursasporlu futbolcuların vuruşuyla başladı. Beşiktaş'ta Olcay'ın yerine oyuna Tolgay Arslan dahil oldu.
52. dakika: Gökhan Gönül, Josue'a nın Bursaspor ceza sahası içinde yaptığı hareket sonrasında yerde kaldı. Maçın hakemi penaltı kararı verdi.
53. dakika: GOL! CENK KULLANDIĞI KÖŞE VURUŞUNDA HARUN İLE TOPU AYRI KÖŞELERE GÖNDERDİ VE BEŞİKTAŞ'I ÖNE GEÇİRDİ: 1-0
56. dakika: Bursaspor'da iki değişiklik birden... Del Valle yerine Emre Taşdemir ve Josua'ın yerine Tomas Necid oyuna dahil oldu.
58. dakika: Oğuzhan sol kanatta topla buluştu. Oğuzhan, topu Cenk Tosun'a çıkardı ancak Merter, Tosun'dan topu çaldı.
64. dakika: Oğuzhan, Merter'in ceza sahası içindeki müdahelesi sonrasında yerde kaldı. Hakem bir kez daha penaltı noktasını gösteri.
65. dakika: GOL! CENK TOSUN KENDİSİ VE TAKIMININ PENALTIDAN 2. GOLÜNÜ ATTI.
68. dakika: Bursaspor'da Ertuğrul Ersoy, elle oynadığı gerekçesiyle sarı kart gördü.
75. dakika: Tolgay orta sahada topu kazandı ve Beşiktaş ani şekilde atağa çıktı. Aboubakar'ın ortası etkili olmadı ve Bursaspor defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.
85. dakika: Maçın en iyilerinden olan Gökhan Gönül sakatlandı ve kendini yere bıraktı.
88. dakika: Beşiktaş'ta Cenk Tosun alkışlar eşliğinde oyundan çıkarken yerine Ömer Şişmanoğlu dahil oldu.
90. dakika: Maçın sonuna 3 dakikalık uzatma ilave edildi.
90+1. DAKİKA:GOOOOOL! BURSASPOR ATAĞINDA KALE ÖNÜNDE YAŞANAN KARAMBOLDE EMRE TAŞDEMİR DÜZGÜN BİR VURUŞLA GOLÜ BULDU VE MAÇTA FARKI BİRE İNDİRDİ: 2-1
90+4. dakika: Bursaspor yedek kulübesinde Sercan Yıldırım itirazları sonrasında peş peşe iki sarı kart görerek kırmızı kart gördü ve oyundan atıldı. Bu pozisyonda Adriano'da sarı kart gördü.

İŞTE İKİ TAKIMIN İLK 11'İ:
Beşiktaş:
 Fabri, Adriano, Tosic, Gökhan Gönül, Necip, Atiba, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Aboubakar, Cenk Tosun

Bursaspor: Harun, Erdem, Ertuğrul, İsmail, Aziz Behich, Merter, Jorqueara, Del Valle, Josua, Batalla, Deniz Yılmaz

GÖKHAN İNLER GÖZDEN ÇIKARTILDI
Beşiktaş'ın sezon başında büyük umutlarla transfer ettiği Gökhan İnler Teknik Direktör Şenol Güneş tarafından gözden çıkarıldığı iddiası dolaşıyor. Sakatlığının geçmesine rağmen oynatılmayan Gökhan İnler'in devre arasında kiralık olarak verileceği iddiası güçlendi.

BATALLA'DAN GEÇMİŞ OLSUN
Bursaspor'un başarılı yıldızı Batalla maç öncesi ısınma hareketleri için sahay çıkarken siyah beyazlı takımın kaptanı Necip Uysal'a Kiev maçında yaşanan skandalla ilgili olarak üzüntülerine dile getirdi. Batalla "Çok üzüldüm. Neden böyle bir olay yaşandı" diyerek başarı diledi

TARAFTAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ
Beşiktaş taraftarları Kiev yenilgisi nedeniyle Burssapqor maçına özel ilgi gösterdi. İngiltere'den 1 uçak dolusu taraftar ile geldiklerini belirten Sinem Kartal "Beşiktaş'ın yanında iyi günde olduğu gibi kötü gününde de yanındayız. Londra'dan günü birlik maça gelerek takımımıza destek olduk" dedi.

FABRİCİO'YA BÜYÜK DESTEK
Şampiyonlar Liginde D.Kiev ile yapılan maç sonrasında ağlaması üzerine taraftarlar Bursaspor maçı önnecis tribünlere çağırarak moral alkışı yaptılar. Fabricio'ya büyük destek veren taraftarlara alkışla karşılık veren Fabricio'nun yüzü güldü

Şampiyonlar Ligi Grup maçlarından aldığı skorla ağır yara alan Beşiktaş, Bursaspor karşısında galip gelip moral kazanmak istiyor. Beşiktaş Bursaspor maçı öncesinde sporseverlerin dikkatini çekecek ilginç istatistikler var.. Peki Beşiktaş Bursaspor maçı bu akşam saat kaçta başlayacak hangi kanaldan yayınlanacak? İşte detaylar

Beşiktaş ile Bursaspor 95. randevuda.. İki takım arasında geride kalan lig maçlarında Beşiktaş'ın galibiyet sayısında 42-16, gol sayısında da 127-84 üstünlüğü bulunuyor. Beşiktaş, biri hükmen olmak üzere Bursaspor ile ligde yaptığı son 12 maçtan 10'unu kazandı, birinde berabere kaldı, sadece bir kez yenildi - İstanbul'da yapılan 45 maçın 25'ini Beşiktaş, 4'ünü Bursaspor kazandı.

Beşiktaş ile Bursaspor, ligde bu akşam 95. kez karşı karşıya geliyor. İki takım arasında, Bursaspor'un ilk kez Türkiye 1. Futbol Ligi'nde mücadele etmeye başladığı 1967-1968 sezonundan bu yana yapılan 94 lig maçından 42'sini Beşiktaş, 16'sını Bursaspor kazandı, 36 maç da berabere sonuçlandı. Rekabetteki son 6 maçı kazanan siyah-beyazlıların ligdeki 127 golüne, yeşil-beyazlılar 84 golle karşılık verdi. Geçen sezonun ilk yarısında Bursa'da yapılan maçı Beşiktaş 1-0 kazandı. İkinci yarıda, 11 Nisan 2016 tarihinde yapılan Vodafone Arena'nın açılış maçından da siyah-beyazlılar 3-2 üstün ayrıldı.

Beşiktaş, son 12 maçtan birini yitirdi

Beşiktaş, biri hükmen olmak üzere Bursaspor ile ligde yaptığı son 12 maçtan 10'unu kazandı, birinde berabere kaldı, sadece birini yitirdi. Siyah-beyazlılar, 2010-2011 sezonunda İstanbul'daki maçı 1-0 kazandı, Bursa'da yapılması gereken karşılaşma, ev sahibi takım taraftarlarının maç öncesi stat dışında çıkardığı olaylar nedeniyle başlamadan iptal edildi. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, karşılaşmayı 3-0 hükmen Beşiktaş lehine tescil etti. Beşiktaş, 2011-2012 sezonunda Bursa'da 2-1, İstanbul'da 3-1 galip geldi. 2012-2013 sezonunda İstanbul'daki randevu 3-3 bitti, Bursa'da ev sahibi ekip 3-0 kazandı. 2013-2014 sezonunda Beşiktaş, deplasmanda 3-0, evinde 1-0 galip geldi. 2014-2015'te ise Beşiktaş, Bursa'da 1-0, İstanbul'da da 3-2'lik skorlarla gülen taraf oldu. Geçen sezonki müsabakaları da siyah-beyazlılar Bursa'da 1-0, İstanbul'da da 3-2'lik skorlarla kazandı.

Beşiktaş'ın sahasındaki maçlar 

Beşiktaş, sahasında yaptığı lig maçlarında, Bursaspor'a karşı galibiyet sayısında büyük üstünlük kurdu. İki takım arasında İstanbul'da yapılan 45 maçın 25'ini Beşiktaş, 4'ünü Bursaspor kazanırken, 16 maç da berabere sonuçlandı. İstanbul'daki lig maçlarında Beşiktaş toplam 75, Bursaspor ise 35 gol attı. Bu arada, iki takım arasında 1998-1999 sezonunda İstanbul'da yapılması gereken karşılaşma, siyah-beyazlı takımın cezası nedeniyle İzmir'de oynandı ve 3-3 bitti. 2007-2008 sezonunda ise yine Beşiktaş'ın cezası nedeniyle Adana'da yapılan maçı Beşiktaş 3-0 kazandı.

Bursaspor'un tarihi galibiyeti 

Beşiktaş, lig tarihinde şimdiye dek en farklı skorlu yenilgisini Bursaspor karşısında aldı. 1980-1981 sezonunda, 7 Eylül 1980 tarihinde Bursa'da yapılan maçı 5-0 kazanan Bursaspor, Beşiktaş'a tarihi hezimeti yaşattı.

Beşiktaş'ın farklı galibiyetleri

Beşiktaş ise Bursaspor karşısında lig maçlarında en farklı skorlu galibiyetlerini 4 farklı sonuçlarla aldı. Siyah-beyazlılar, İnönü Stadı'ndaki maçlarda 28 Nisan 2000 tarihinde 5-1, 28 Kasım 1987 tarihinde ise 4-0 galip geldi.

Rekabetten ilginç notlar 

Beşiktaş ile Bursaspor arasında yapılan ilk 14 lig maçından tam 12 tanesi berabere sonuçlandı. İki takım arasında 1967-1968 ile 1973-1974 sezonları arasındaki ilk 14 lig maçında taraflar birer galibiyet alabildi, diğerlerinde skor olarak birbirlerine üstünlük kuramadı. Bursaspor, 9 Kasım 1997'de evinde 2-1 kazandığı maçın ardından, üst üste 14 lig maçında Beşiktaş'ı yenemedi. Yeşil-beyazlı ekip bu süre içinde sadece 4 beraberlik alırken, 10 kez mağlup oldu, galibiyet hasretine 13 Mayıs 2007'de evinde 3-0'lık sonuçla son verdi. Beşiktaş ise Bursaspor'a karşı lig tarihinde ilk galibiyetini ancak rekabetteki 9. randevuda alabildi. İki takım arasındaki ilk 8 maçtan 7'si berabere bitti, birini Bursaspor kazandı, siyah-beyazlılar, rakibi karşısında ancak 9. buluşmada galip gelebildi.

Beşiktaş - Bursaspor istatistikleri

İki takım Süper Lig'de 94 kez karşılaştı: Beşiktaş 42 galibiyet alırken Bursaspor 16 kez kazandı. Beşiktaş, Bursaspor'la yaptığı son altı lig maçını kazandı ve rakibi önünde Süper Lig tarihindeki en iyi galibiyet serisini yaşıyor. Siyah beyazlılar, bu son altı maçın dördünde gol yemedi. Bursaspor, Beşiktaş'ı en son 8 Nisan 2013'te yenmişti. Beşiktaş, evinde Bursaspor'la oynadığı 47 maçın sadece dördünü kaybetti. Şenol Güneş, teknik direktör olarak Bursaspor'a karşı çıktığı 23 maçın sadece üçünü kaybetti.

Hamza Hamzaoğlu, teknik direktör olarak Beşiktaş'a karşı yedi maçın üçünü kazandı, üçünü kaybetti. Şenol Güneş ve Hamza Hamzaoğlu'nun üç Süper Lig karşılaşmasında da karşılıklı gol atıldı. Bu maçlarda Güneş'in bileği bükülmedi. Pablo Batalla, Beşiktaş'a karşı sekiz maçta dört gol attı. Cenk Tosun, Bursaspor'a karşı yedi maçta dört gol attı. Süper Lig tarihinde 11. kez 13 haftayı namağlup geçiren Beşiktaş, bu başarıyı en son 2003-04 sezonunda yakalamıştı.

Beşiktaş, iç sahada 29 Kasım 2015'ten bu yana lig maçı kaybetmiyor. Bursaspor'un ligde attığı son 12 golün 10'u, maçların son yarım saatinde geldi. Toplamda da 16 golünün sadece dördünü ilk yarıda bulan Bursaspor, Alanyaspor'un ardından oransal olarak ilk yarılarda en az gol atan takım. Beşiktaş'ın ligdeki son altı golü 51. dakika ve öncesinde geldi.

Beşiktaş %62,2 ile ligde topa en fazla sahip olan ikinci takım. Bursaspor ise sadece Akhisar Bld. ve Çaykur Rizespor'dan daha fazla topa sahip oldu. Bursaspor, 2010-11'den bu yana 13 hafta ardından en fazla puan topladığı sezonu yaşıyor. Genel olarak da Bursaspor'un ilk 13 haftada bundan daha fazla puan topladığı sadece iki sezon var. Süper Lig'de en az dört maça çıkan kaleciler arasında yalnızca Johannes Hopf, Harun Tekin'den daha iyi bir kurtarış oranına sahip. Fabri ise %78,1 ile Zydrunas Karcemarskas'ın ardından dördüncü sırada. Beşiktaş ve Bursapor ligde gole çevirme oranı en yüksek dördüncü ve beşinci takım. Süper Lig'de bu sezon yalnızca Mehmet Batdal, rakip ceza sahasında topla Cenk Tosun'dan daha fazla buluştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.