Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Timsah evinde Beşiktaş'a yenilgiyle ayrıldı

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında sahasında Beşiktaş'ı konuk eden Bursaspor, sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2017 22:12
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2017 23:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Timsah evinde Beşiktaş'a yenilgiyle ayrıldı

Spor Toto Süper Lig'de son üç maçta kalesinde 16 gol görerek büyük bir hayal kırıklığı yaratan Bursaspor, sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Yeşil-beyazlılar, sahasında Beşiktaş'a da 2-0 yenilerek üst üste 4'üncü mağlubiyetini aldı.

Mücadeleye hızlı başlayan Bursaspor maçın daha ilk dakikasında rakip kalede etkili oldu. İlk yarıda iki takım da karşılıklı ataklarla tehlike yaratmaya çalıştı. 35. dakikada sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle oyun yaklaşık 3 dakika durdu. İlk 45 dakika golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda daha temkinli oynayan Bursaspor, 60. dakikada Cristobal Jorquera'nın ara pasında Kubilay Kanatsızkuş ile gole çok yaklaştı. Genç forvetin sert şutunu Fabricio kurtarmayı başardı. Bu pozisyondan 5 dakika sonra oyuna yeni dahil olan Cenk Tosun, Aboubakar'ın pasıyla hareketlendi ve topu ağlara gönderdi. 1-0

90+5'te Aboubakar skoru 2-0 yaptı ve Beşiktaş, Bursaspor'u mağlup etti.

Bursaspor bu sonuçla 35 puanda kalırken, Beşiktaş 68 puana yükselerek liderlik koltuğunu geri aldı.

Maç sonucu: Bursaspor: 0 - Beşiktaş: 2

90' Hakem Bülent Yıldırım'ın düdüğüyle mücadele Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sona eriyor.

İstanbul'dan Bursaspor karşılaşmasını izlemek için 50 otobüslük kafile ile Bursa'ya gelen Beşiktaşlı taraftarlar, iki takım taraftarlarının karşı karşıya gelmemeleri için erken saatlerde stat kapılarının açılmasıyla tribündeki yerlerini aldılar. Saat 17.30'da ise Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nın kapıları Bursasporlu taraftarların girişine açıldı.

8 YILLIK TARAFTAR HASRETİ SONA ERDİ

Bursaspor ile Beşiktaş arasında 2003-2004 sezonda yeşil-beyazlı takımın ligden düşmesi ile yaşanan olaylar nedeniyle tam 8 yıldır iki takım taraftarı birbirlerinin maçını izlemeye gidemiyordu. Bu yıl alınan karar sonrasında Bursaspor taraftarları İstanbul'a giderken, Beşiktaş taraftarları da Bursa'ya geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı tribünlerine alınan Beşiktaşlı taraftarlar için geniş bir emniyet bandı oluşturulması dikkat çekti.

5 BİN EMNİYET GÖREVLİSİ

Birinci derecede maç olarak görülen Bursaspor-Beşiktaş karşılaşması için olağanüstü güvenlik alınması dikkat çekti. Stadyuma giren tüm araçlar, içeri giren basın mensupları dahil herkesin üzeri arandı. Bu arada karşılaşmada 800'ü özel güvenlik görevlisinin yanı sıra 4 bin Bursa'dan, bin 100'ü ise çevre illerden olmak üzere toplam 5 bin 100 polis ve jandarma görev aldı. Böylece stadyumda kuş uçurtulmadı.

BURSASPOR ŞEHİTLERİ UNUTMADI

Geçtiğimiz yıl oynanan Beşiktaş-Bursaspor karşılaşması sonrasında yaşanan terör olayları nedeniyle bir çok polisin şehit olması nedeniyle, Bursasporlu taraftarlar sahaya ısınmaya, "BEŞİKTAŞ ŞEHİTLERİNİ SAYGIYLA ANIYORUZ" yazılı pankartla çıktı. Beşiktaş tribünleri de bu pankartı alkışladı.

U21 MAÇI 1-1 SONUÇLANDI

Bursaspor ile Beşiktaş takımları arasında Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'nde oynanan U 21 karşılaşması ise karşılıklı atılan gollerle 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

ADNAN ÖRNEK'TEN DEĞİŞİK KADRO

Bursaspor'un yeni teknik direktörü Adnan Örnek, 6-0'lık Çaykur Rizespor bozgunu sonrasında kadroda değişikliği tercih etti. Örnek, Erdem Öçgenç'i sağ beke, genç Ertuğrul Ersoy'u stopere çekerken Sinan Bakış ve Emre Taşdemir'i ilk onbirde sahaya sürdü. Sakatlığı geçen  Pablo Martin Batalla 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi.

15 MAYIS ŞEHİTLERİ ANILDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı'nda, 15 Temmuz'da şehit olanların isimleri tek tek okundu. Bursasporlu taraftarlar her isim sonrası burada diye bağrırırken, Beşiktaşlı taraftarlar ise alkışlarıyla destek destek verdiler ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diyerek tezahürat yaptılar.

U19 TAKIMI KUPAYLA TUR ATTI

Geçtiğimiz hafta Antalya'da yapılan U 19 Türkiye Şampiyonası finallerinde oynadığı tüm maçları kazanarak mutlu sona ulaşan Bursaspor U 19 takımı şeref turu attı. Taraftarların ısrarlı tezahüratları sonrasında U 19 Takımı Timsah Yürüyüşü ile şampiyonluğunu bir kez daha kutladı. Yeşil beyazlı gençler, gelecek yıl Türkiye'yi Avrupa Şampiyonası liginde temsil edecek.

Bursaspor Teknik Direktörü Adnan Örnek ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş sahaya şu kadroları sürdü;

MAÇMETRE

STAT: Timsah Arena

HAKEM: Bülent Yıldırım

BURSASPOR: Harun Tekin, Erdem Özgenç, Tomas Sivok, Ertuğrul Ersoy, Aziz Behich, Şamil Çinaz, Cristobal Jorquera, Kubilay Kanatsızkuş, Bilal Kısa, Emre Taşdemir, Sinan Bakış  

Yedekler: Mert Günok, İsmail Konuk, Ricardo Faty, Sercan Yıldırım, Furkan Soyalp, Bogdan Stancu, Onur Atasayar

Teknik Direktör: Adnan Örnek

BEŞİKTAŞ: Fabricio Ramirez, Gökhan Gönül, Marcelo Filho, Dusko Tosic, Adriano Claro, Atiba Hutchinson, Tolgay Arslan, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Ryan Babel, Vincent Aboubakar

Yedekler: Tolga Zengin, Atınç Nukan, Andreas Beck, Gökhan İnler, Demba Ba, Necip Uysal, Cenk Tosun

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
46. dakikada Quaresma’nın ceza sahası dışından çektiği şut yandan auta gitti.
52. dakikada Bilal’ın pasında topla buluşan Stancu’nun ceza sahası içerisine girer girmez çektiği şut üstten dışarıya çıktı.
60. dakikada Jorquera’nın pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Kubilay’in şutunu Fabri kurtardı.
61. dakikada ceza sahası içerisinde topla buluşan Oğuzhan’ın şutunu direk dibinden Harun son anda kornere tokatladı.
62. dakikada Aboubakar’ın ceza sahası içerisinde aşırtma vuruşunu Harun son anda kornere çeldi.
65. dakikada Aboubakar’ın ara pasıyla kaleciden sıyrılan Cenk, meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi. 0-1
67. dakikada Cenk’in pasıyla sağ çaprazdan kaleci ile karşı karşıya kalan Quaresma’nın aşırtma vuruşu üst direkten auta çıktı.
90+5. dakikada Tolgay'ın pasıyla kaleciyi çalımlayan Abobakar topu boş kaleye gönderdi. 0-2

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.