Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Süper Lig’de VAR offline olarak ilk kez uygulandı

Teknoloji desteği ile hakeme yardımcı olmayı hedefleyen Video Yardımcı Hakem (VAR) Sistemi’nin ilk adımı olan offline (çevrim dışı) uygulama, Süper Lig’de bugün oynanan Medipol Başakşehir-Teleset Mobilya Akhisarspor müsabakası ile başladı.3....

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2017 19:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2017 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Süper Lig’de VAR offline olarak ilk kez uygulandı

Teknoloji desteği ile hakeme yardımcı olmayı hedefleyen Video Yardımcı Hakem (VAR) Sistemi’nin ilk adımı olan offline (çevrim dışı) uygulama, Süper Lig’de bugün oynanan Medipol Başakşehir-Teleset Mobilya Akhisarspor müsabakası ile başladı.

3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanan Medipol Başakşehir-Teleset Mobilya Akhisarspor müsabakasında Cüneyt Çakır ile Barış Şimşek video yardımcı hakem olarak görev yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Kadir Kardaş ve Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ile bir araya gelerek uygulama öncesi VAR aracında incelemelerde bulundu.

"Minimum müdahale, maksimum fayda" parolasıyla uygulanan Video Yardımcı Hakem sisteminin offline (çevrim dışı) uygulamaları, 10. hafta 2 maçla daha devam edecek. 29 Ekim Pazar günü Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak Bursaspor-Antalyaspor maçında Bülent Yıldırım ve Koray Gençerler, 30 Ekim Pazartesi günü de Ülker Stadyumu’nda oynanacak Fenerbahçe-Kayserispor müsabakasında Mete Kalkavan ve Alper Ulusoy video yardımcı hakem olarak görev yapacak.

Süper Lig’deki her stadyumda en az 3 kez yapılacak VAR’ın offline uygulamaları önümüzdeki haftalarda da sürecek.

Çevrim dışı uygulama nasıl yapılıyor?

Çevrim dışı olarak yapılan test çalışmaları esnasında yayıncı kuruluşun tüm kamera görüntüleri VAR aracına aktarılırken burada Video Yardımcı Hakem tarafından izleniyor. Müsabaka hakemiyle hiçbir iletişim kurmadan, VAR kapsamına giren pozisyon ile ilgili tespitler anında sesli ve görüntülü olarak sisteme kaydediliyor. Müsabakanın ardından söz konusu kayıtlar, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu’nun (IFAB) sistemine yükleniyor. Her bir testin başarılı olup olmadığına ise IFAB karar verecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.