Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Son gözde Mevlüt Erdinç

Bursaspor yönetimi yeni sezonda güçlü bir kadro oluşturmak için araştırmalarını sürdürürken, bayram nedeniyle verilen aranın ardından temasta bulunulan oyuncularla ilgi somut adımların bu hafta içerisinde atılması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2017 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2017 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Son gözde Mevlüt Erdinç

Yeşil beyazlı takımda yeni sezon hazırlıklarına başlamadan önce transfer çalışmaları aralıksız sürerken, Tomas Necid, Bogdan Stancu ve Kubilay Kanatsızkuş’un bulunduğu hücum hattına teknik direktör Paul Le Guen’in takviye istemesi durumunda yönetim kurulunun hedefindeki ismin Milli oyuncu Mevlüt Erdinç olacağı iddia edildi.

TÜRKİYE’Yİ İSTİYOR

Fransa doğumlu olan 30 yaşındaki milli oyuncu Mevlüt Erdinç, son yıllarda kötü giden kariyerinde yeni bir sayfa açmak ve Türkiye’de futbol oynamak istediğini açıklamasının ardından Antalyaspor’un teklif götürdüğü oyuncuyla Bursaspor’un da ilgilendiği belirtildi. Sezonu Fransa’nın Metz takımında kiralık olarak geçiren Mevlüt’ün, takımı Hannover 96 ile 1 yıl daha süren sözleşmesi tamamlamak istemediği ve ülkesinde futbol hayatına devam etmek istediği öğrenildi.

GOLLERİYLE COŞMUŞTU

Kariyerine Sochaux genç takımlarına başlayan Mevlüt, 2005-2006 sezonunun başında A takıma yükseldi ve profesyonel kariyerine başladı. 4 yıl süren Sochaux macerasında üst düzey performans göstererek milli takıma kadar yükselen 30 yaşındaki golcü oyuncu 86 maçta 25 gol ve 10 asist yaptı. Ertesi sezon Paris SG’e 8,5 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olan tecrübeli oyuncu 2009-2010 sezonundan 2011-2012 sezonunun devre arasına kadar takımıyla çıktığı 110 maçta 30 gol ve 13 asistlik performans sergiledi.

DÜŞÜŞE GEÇTİ

Yeni takımı Stade Rennes’e 6,6 milyon euro bedelle geçen Mevlüt, burada da 55 maçta 19 gol ve 6 asist yaptı. Ardından 4,5 milyon euro bedelle St.Etienne takımına geçen golcü oyuncu 65 maçta 21 gol atığ 5 asist üretti. Kariyerinde ilk kez Fransa dışına çıkan ve Almanya’nın Hannover 96 takımına 3,3 milyon euroya transfer olan 30 yaşındaki oyuncu burada istediği performansı sergileyemedi. 13 maçta görev yapan oyuncu sadece 1 asistlik istatistik yakaladı. Fransa’nın Guingamp ve Metz takımlarında son iki sezonu kiralık olarak geçiren Mevlüt, kariyerinde ciddi düşüş yaşadı. Tecrübeli oyuncu Ay yıldızlı formayla 35 maça çıktı ve 8 gol kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.