Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Serdar Aziz Galatasaray’a imzayı attı

Bursaspor'dan Serdar Aziz'i kadrosuna katan Galatasaray, milli futbolcu ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Serdar Aziz Galatasaray’a imzayı attı

 

Bursaspor'dan Serdar Aziz'i kadrosuna katan Galatasaray, milli futbolcu ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

 

Galatasaray'ın, Bursaspor'dan renklerine bağladığı yeni transfer Serdar Aziz, gerçekleştirilen törenle kendisini Sarı-Kırmızılı kulübe bağlayan resmi imzayı attı.

 

Yeni sezon öncesi Cim Bom'un ilk transferi olan milli savunma oyuncusu, 2020 senesine dek sürecek sözleşmeyi imzaladı.

 

Özbek: Bilal, Furkan ve Sercan'ı, Bursa'ya verdik

 

Türk Telekom Arena'da düzenlenen törende konuşan kulüp başkanı Dursun Özbek şöyle konuştu:

 

"Teknik kadronun sunduğu raporlar doğrultusunda Galatasaray’ı daha güçlü hale getirmek için yeni transferlere başladık. Serdar’ı uzun süredir şahsen de takip ediyordum. Kendisine yeni takımında başarılar diliyorum. Önümüzdeki sezon kadroda düşünmediğimiz oyuncularımız Bilal Kısa, Furkan Özçal ve Sercan Yıldırım'ı Bursaspor'a verdik.  Geçtiğimiz dönemde takımın teknik kadrosu vardı. Riekerink takımın başındaydı. Kendilerinden rapor istedik. Bilgi aldık. Teknik kadroyla ilgili birkaç güna açıklama yapacağız. CAS'tan haber bekliyorum. Ona göre yeni teknik direktörü açıklayacağız."

 

Serdar Aziz: Dünya kulübünde forma giyeceğim

 

Serdar Aziz ise şu ifadeleri kullandı:

 

"Çok mutluyum. Benim için harika bir duygu. Dünya kulübünde forma giyeceğim. Elimden geleni yapacağım. Sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Transferimle yakından ilgilendi. Hedefleri büyük olan bir insanım. Elimden gelen en iyi mücadeleyi Galatasaray Kulübü için vereceğim. Fatih Terim ile bir görüşmem olmadı. Ben Galatasaray olduğu için geldim buraya. Önemli olan Galatasaray'da olmam. Galatasaray forması giymek için sabırsızlanıyorum. Başkanımız sağlam bir duruş sergiledi. Burayı seçmemde en büyük nedendir.Galatasaray forması giymek için sabırsızlanıyorum. Başkanımız sağlam bir duruş sergiledi. Burayı seçmemde en büyük nedendir."

 

İlkleri Türk Telekom Arena'da yaşadı

 

Bursa'da olduğu dönemde de Galatasaray taraftarı olan Serdar Aziz, profesyonel futbol kariyerinde ilkleri Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da yaşadı...

 

Serdar Aziz, Türk Telekom Arena'da çıktığı ilk resmi maçta gol attı. 16 Ekim 2011'deki o maçta, Sarı-Kırmızılı takım 21. dakikada Elmander ile öne geçmiş; 80. dakikada Serdar Aziz Bursaspor'un beraberlik golünü kaydetmişti. Maçtaki son sözü söyleyen isim ise 87. dakikada Milan Baros olmuştu...

 

Serdar Aziz, A Milli Takım formasıyla 16 Kasım 2014'te yine Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da Kazakistan'a karşı mücadele etti. 3-1 tamamlanan maçta gollerin ikisini Burak Yılmaz kaydederken Serdar Aziz 82. dakikada Ay-Yıldızlı ekibimizin 3. golüne imza attı.

 

Eski hocası, Serdar'ı yorumladı

 

Serdar Aziz, Bursa'da yükselen performansıyla ve gelişim gösteren futboluyla Türkiye'nin dikkat çeken isimlerinden. Onu Bursa’da ilk kez A takıma çıkaran Galatasaray efsanesi Raşit Çetiner’in yorumu şu şekilde:

 

“Serdar Aziz'i 16 yaşında Bursaspor A kadrosuna 4. stoper olarak dahil etmiştim. O günlerde Bekir Ozan, Volkan Şen, Sercan Yıldırım da kadrodaydı. Bir süre planlama doğrultusunda Merinos'ta da oynatmıştık. Serdar'ın düzgün bir futbol mantalitesi vardı. Şükürler olsun tercihimizde yanılmadık. Saha içi kimliği ve efendi kişiliğiyle Galatasaray'a çok faydalı olacağını düşünüyorum. Futbolcuların gençlik dönemleri, gelişim dönemleri ve tecrübe dönemleri arasında farklılıklar olur. Ancak Serdar, Bursaspor'da takım kaptanlığı mertebesine kadar yükseldi; kişiliğinden ve kimliğinden bir şey kaybetmedi. Çabukluğunu, sertliğini, hava toplarındaki hakimliğini, topu oyuna sokma becerisini gerek Bursa'da gerek A Milli Takım ile çıktığı yüksek kaliteli maçlarda gösterdi. Ben Serdar'ın Galatasaray'ın karakteristik yapısına uygun olduğunu düşünüyorum...”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.