Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şenol Güneş imzayı attı

Bursaspor, prensip anlaşmasına vardığı Şenol Güneş ile Özlüce Tesisleri’nde 1 yıllık sözleşme imzaladı. Toplantıda konuşan Güneş, “Şampiyonluk yaşamak isterim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2014 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şenol Güneş imzayı attı

Yeşil-beyazlı takımın başkanı Recep Bölükbaşı ve Şenol Güneş, Özlüce Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında, tecrübeli teknik direktörü Bursaspor’a bağlayan 1 yıllık sözleşmeyi imzalamasının ardından açıklamalarda bulundu. Güneş, “Şampiyonluk kolay bir şey değil ama beklentim şampiyonluk isterim. En azından ikinci olup şampiyonlar ligine gitmeye kim hayır der. Şampiyonlar Ligi’ne gitmek kulübü üst düzeye çıkartır” diye konuştu.

BÖLÜKBAŞI: “İYİ ŞEYLER YAPACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Bursaspor prensip anlaşmasına vardığı Şenol Güneş ile Özlüce Tesisleri’nde 1 yıllık sözleşme imzaladı. Toplantıda konuşan Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, “Çiçeği burnunda bir başkanım. Çok kısa olmasına rağmen çalışma ortamında neler yapabiliriz diye düşündük. Fazla vaktimiz yoktu ama acele de etmemeliydik. Bursaspor’un geleceği ve menfaatleri için kim olabilir diye düşündüğümüzde Türk Milli Takımı’na dünya üçüncülüğü yaşamış, Trabzonspor gibi bir takımda şampiyonluklar yaşamış, futbol oynamış ve milli takımlarda göğsümüzü kabartmış, yurt dışında birçok takım çalıştırarak ülkemizin göğsünü kabartan çok sevgili hocam Şenol Güneş’e huzurlarınızda hoş geldiniz diyorum. Gerçekten Bursaspor büyük bir camia. Geçen yıl biraz sıkıntılar yaşadık. Bu sene hedeflerimizi yüksek tutarak, Süper Lig’de Bursa’mıza güzel heyecanları yaşamak dileğiyle hocamızla sözleşme imzalayacağız. Beraber kendisiyle görüşüyoruz. Bizi kırmadı ve yönetim olarak güzel bir şey yaptık. Daha önceden de kendisiyle çalışmak istedik. Rahmetli başkanımız varken olmadı. Bugüne kısmetmiş. Bugün burada bizle birlikte başlayacak ve yeni sezona bizlerimizi hazırlayacak. Bursasporumuza çok katkılı olacağını düşünüyorum. İnşallah başarılı oluruz. Başarılı olmamız için sabırlı olup, tribünlerin Bursaspor’u çok iyi desteklemesi, birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Böyle olursan özlediğimiz ve yabancı olmadığımız heyecanı yaşarız. Hocamda bu duygular içerisinde. Ancak iş camiamızda ve taraftarımızda bitiyor. Birlik ve beraberlik olduğu içinde geleceği emin giderek iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

 

“BATALLA DEFTERİ KAPANDI”

Bir taraftarın, ‘Battala’nın takıma geri dönme ihtimali var mı?’ sorusuna Bölükbaşı, şu cevabı verdi:

“Bize gelen teklif yok. Batalla ile ilgili bir şey duymadım. Şampiyon kadromuzda büyük topçuydu. Çok da başarılı oldu. Buradan gitmesi, kendisinin ve yönetiminde bir şeyleri olmuş olabilir. Burada oynarken futbolcunun sabır etmesi lazım. Batalla ile ilgili miktarlar çok yüksek. 3.5 milyon Euro’ya satmıştık, şimdi ise 5 milyon Euro. Kulübünden aldığı maaş da 2.25 milyon Euro O paraları Bursaspor’un verme imkanı yok. Satışı yok ve maaliyeti çok yüksek. Batalla bizim gönlümüzde ve kalbimizde kalsın. Buraya Batalla gibi pek çok futbolcu gelecek. Bursaspor yöneticilerle, başkanla ve futbolcularla ölçülmemeli. Bursaspor çok büyük bir kulüp. Batalla defteri kapandı. Ama o ne zaman Bursa’ya geldiğinde hakettiği saygının daha fazlasını görecek. Ama futbolcu olarak gelme şansı yok. Batalla olayı tamamen yoktur.”

Bölükbaşı, Bursaspor’un Avrupa kupalarına gitmesinin kendileri için hoş bir sürpriz olacağını da ifade etti.

 

GÜNEŞ: “ÇİÇEĞİ BUKET YAPMALIYIZ”

Gelişinin ani olduğunu ifade eden Güneş, “Bugün gelmeyi beklemiyordum. Atladık helikoptere ve geldik. Ama bu atmosferi ve ambiyansı görmek bizi mutlu etti. Heyecanım bir kat daha arttı. Gelecekle ilgili planlar yapmak gerekir. Zahmettiniz buraya geldiniz. Bu kulübe sahiplendiğiniz kanaatidir. Samimi olduğunuzu düşünüyorum. Hepimiz birer çiçeğiz. Önemli olan çiçeği buket yapmak gerekir. Çiçeklerimizin solmasını istemiyoruz. Başkanın odasında bir resim vardı, o tabloyu kimse yapamaz. O durum taraftarın ortaya koyduğu değerin bir göstergesidir. Orada olmak için samimi olup, birlikte başarmak gerekir. Bir kişi bir iş yapar, çok kişi ise çok iş yapar. Farklı düşünceler bizi o tabloya götürmeli. Şampiyonluk kupasının etrafında birleştiğinde art niyet olmadığı, bölünmelerin olmadığı anı yakalamalıyız. Bursaspor, şampiyonluk senesinin ardından başarıyı ve başarısızlığı gördü. O zaman tecrübesi de var. Elimizde taraftarımız var. Taraftarlar bazen iyi, bazen kötü kullanılabiliyor. Bazı takımların ekonomik, güçlü imkanları var ama taraftarları yok. Taraftar her zaman devam edecek. Kulübün iyi olmak için benim de dahil ne yapmayı düşünmemiz lazım. Taraftarlar, sevgi ile kulübe sahiplenmeli, destekleri benimsenmeli. Taraftarın değerini bilmesi ve taşıması önemlidir. Kuralların koyulması tabi gereklidir. Kural kuralcı olmak için koyulmaz. Kimsenin kimseden üstünlüğü yok. Farklı düşüncelerle kulübe zarar vermememiz gerekiyor. Bugün itibariyle Bursaspor’un 3 maç cezası var. Tam tersini de yapsaydık, daha iyi olmaz mıydı? İşimiz kolay değil. Bir eser meydana gelmesi için herkesin bir şeyler yapması gerekiyor. Bu duygularla burada olduğumu düşünüyorum. Belki birine kızacağız ama çalıştıracağız. İşim, Bursaspor’un bu durumdan daha iyi olması. Bütün başarılı takımlarda böyle dalgalanmalar olur. Mühim olan bunların uzun sürmemesi. Ben işi yönetmeye çalışacağım. Ben samimi olarak işe başlayacağım. Ama düzgün insanlar olmamız gerekiyor. Potansiyeli olan bir şehiriz. Bugün itibariyle sizlere teşekkür etmek istiyorum. Hepimizin beklentisi herkesin beğeniyle izlediği Bursaspor istiyoruz. Tribünler keyif almak istiyor. O zaman bunu sağlamamız gerekiyor. Biraz daha oyuncuları motive etmek gerekiyor. Bunların hepsi yapılacak şeyler” diye konuştu.

 

“OYUNCULARA CANI GÖNÜLDEN DESTEK VERİN”

Taraftarların alkışları üzerine Güneş, “Siz bunları yapınca ben kendimi daha sorumlu hissedip, daha çok şey yapmak istiyorum. En çok oyuncuların sahada morale ihtiyacı olacak. Onlara canı gönülden destek verin” şeklinde konuştu.

“ŞAMPİYONLUK KOLAY BİR ŞEY DEĞİL”

Trabzonspor’da antrenörlük ve oyunculuk yaptığını ifade eden Güneş, “Orada da taraftarın desteğinin üst düzeyde olduğunu düşünüyorum. Ben Kore’den döndükten sonra 3 yıla yakın bir süre çalıştım ve ayrılmak zorunda kaldım. Ayrıldıktan sonra dinlemem gerekiyordu. Süreyi uzatınca çalışma heyecanı oluyor. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor şampiyon olmuş. Bu başarıyı yakalamış takımlar yok. Bursaspor ile ilgili pek çok düşüncelerimiz var. Şampiyonluk kolay bir şey değil. Ama beklentim şampiyonluk isterim. En azından ikinci olup Şampiyonlar Ligi’ne gitmeye kim hayır der. Şampiyonlar Ligi’ne gitmek kulübü üst düzeye çıkartır. Ama bu yıl için zorluklar oluşacaktır. Burada her değer var. Tüm şey, bu değerlerle birlikte çalışmak. Taraftar kitlesinde bir sıkıntı yok” açıklamasını yaptı.

 

“KADRO İÇİN ŞU AN BİR ŞEY SÖYLEMEK DOĞRU OLMAZ”

Bir gazetecinin, takımın kadrosu ile ilgili sorduğu soruya Güneş, şöyle cevap verdi:

“Kadro için şuan bir şey söylemek doğru olmaz. Bugün buraya gelirken anlaşmaya bilirdik. Yönetimin çok büyük katkısı var. Bu şehre herkes gelmek ister. Potansiyeli olar bir şehir. Stadyumun olması, artı olarak marka değerimiz yükselecek. Tesislerimiz mükemmel. Takımda ilk hedefimiz iyi bir on bir oluşturmak. Mümkünse yerliler olsun, olmazsa yabancılar olacak. Bu yıl ama zor olacak. Aldığımdan daha iyi iş yapacağımı düşünüyorum. Eldeki oyunculara bakmak lazım. Yabancılarla ilgili belli bir sayı var. Onu duruma göre değerlendireceğiz. Takıma katkı yapmamış ya da sıkıntı olmuş futbolculara bakacağız. Almak ve vermek zor iştir. Zaman zaman izlediğimiz iyi maçlar çıkaran Bursaspor vardı. Bunun üzerine ne koyabiliriz. Bu futbolcuların kendi performanslarını ortaya koymalıdır. Bu yıl buradaki oyuncular için çıkış yılı olacak. Milli takıma futbolcu vermemiz ve yıldızlaşması gerekiyor. Ama yabancılar için bir şey söylemek istemiyorum.”

 

“GÖNÜL İSTERDİ Kİ BATALLA TAKIMDA OLSUN”

Batalla ile ilgili sorulan soruya Güneş, “ İnsanın ne zaman nerede olacağı belli olmuyor. Ben Batalla ile aynı kulüpte olabilirdim. O kulüple görüşme yaptım. Batalla’yı iyi paraya aldılar. Batalla başarısını ispatlamış ve yeteneği belli bir oyuncuydu. Onun büyümesinin sebebi Bursaspor’dur. Büyüdükten sonra sıkıntı başlıyor. Gönül isterdi ki burada olsaydı. Ben hoca olarak onu takıma koyardım” şeklinde cevapladı.

Güneş, Aydın Karabulut ile ilgili olumsuz düşünmediğini ve onun gibi pek çok futbolcuların gündemde olduğunu söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.