Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şampiyon destek bekliyor

Katıldığı her şampiyonada Bursaspor formasıyla ringlerde yer alan şampiyon sporcu Ferhat Arslan, Bursa Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. Birbirinden önemli açıklamalarda bulunan Şampiyon, yeterince destek bulamadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2017 02:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şampiyon destek bekliyor

Dünya ve Avrupa Kickboks şampiyonu Ferhat Arslan, antrenörü Metin Sezer, destekçileri Gençbayramoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Güler ile birlikte Bursa Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. Renklerine aşık olduğu Bursaspor formasını ringlerde gururla giydiğini ifade eden Ferhat Arslan, tek arzusunun Bursaspor adına yarışıp şampiyonluk yaşayarak yeşil beyazlı kulübün adını tüm dünyaya duyurmak olduğunu söyledi.

“ZİRVEYE ÇIKTIM”

Ufak yaşlardan itibaren türlü zorluklar içerisinde sporculuk hayatına devam eden şampiyon Ferhat: “Bir süre Bursaspor adına resmi olarak boks yaptım. Bu süreç sonrasında başarısız olduğum gerekçesiyle beni takımdan çıkardılar. Onun sonrasında iki büyük şampiyonluk kemeri aldım. Kickboksta Profesyonel olarak elde edilecek en büyük başarıları kazandım. Maçlarından ardından gururla giydiğim taraftarı olduğum Bursaspor formasını, sporcusu olarak giymek ve takımının adını tüm dünyaya duyurmak gönlümden geçen tek şey. Umarım bu hayalim bir gün gerçekleşecek.”


“KEMER KORUMA MAÇI YAPACAĞIM”

Yakın zamanda unvan koruma maçına çıkacağını belirten Ferhat, “Almanya’da Dünya Şampiyonluk Kemerini koruma müsabakasına çıkacağım. Onun için hazırlıklarım sürüyor. Bir sakatlığım söz konusu. Yaklaşık 1 ay içerisinde sağlıklı bir şekilde hazırlıklarımı sürdüreceğim. Kemeri aldığım Rus rakibin karşıma çıkmasını bekliyorum. Ünvanımı korumak için terimin son damlasına kadar mücadeleme devam edeceğim.”


“BEN BURSASPORLUYUM!”

Yaşadığı zorluklardan da bahseden Ferhat Arslan, “2012’de çok uygunsuz bir davranışla Bursaspor Kulübü’nden kovuldum. Ben cep telefonumu satıp, iş yerinden çıkıp maçlara giden başarılar elde eden birisiyim. Bir İstanbul takımıyla anlaştığımı gerekçe sunarak beni sevdiğim renklerden ayırdılar. Fakat taraftarı olduğum Bursaspor sevgisini içimden atmaya kimsenin gücü yetmez. İlelebet Bursasporlu kalacağım. Bir gün inşallah tekrar Bursaspor adına ringlere çıkıp kazandığım kemerlerle Bursaspor’un adını tüm dünyaya duyuracağım. Dünya Kickboks Federasyonu internet sitesinde benim Bursaspor formalı fotoğraflarımı paylaşıyorlar. Bu gururu yaşadığım için çok mutluyum.”


“BURSASPOR’DA BURSALI SPORCU OLSUN!”

Profesyonel kariyerinde 48 maçta sadece 1 yenilgisi olduğunu ve Fenerbahçe’den çok iyi teklifler almasına rağmen Bursaspor adına yarışmak için teklifi geri çevirdiğini söyleyen Ferhat, “Metin Sezer Hocamla birlikte çocukluğumdan bu yana beraberiz. Benim en büyük destekçim kendisidir. Sonrasında sağ olsun Gençbayramoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Güler ağabeyimde bize maddi manevi desteklerini esirgemiyor. Bursa’da yüzlerce potansiyel şampiyon adayı genç sporcular var. Biz onlarında birer şampiyon olmaları için bir yol açmaya çalışıyoruz. Bursaspor’da dışarıdan transfer edilen sporcular yerine Öz Bursalı, Bursasporlu sporcuların yer almasını istiyoruz, bekliyoruz.”


EN BÜYÜK DESTEKÇİ GENÇBAYRAMOĞLU İNŞAAT

Genç Bayramoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Güler ise, “Firma olarak Bursaspor’a düşkün bir kurumuz. Hepimiz Bursasporluyuz. Ferhat’ın başarılarını ve Bursasporluluğunu duyunca kendisine destek olmak istedik. Bizim amacımız diğer sponsorları teşvik etmek. Bende gençlik yıllarımda sporcuydum. Yaşadığım sakatlığın ardından bırakmak zorunda kaldım. İçimde bir uhde olarak kaldı. Bunu Ferhat’ın başarılarına bir nebze olsun katkı sağlayarak dindiriyorum. Gerek Ferhat’a gerekse diğer tüm başarılı sporculara özel sektör olarak destek vermeliyiz. Biz bu işin öncülüğünü üstlendik. Umut ediyorum ki daha nice sporsever çıkacaktır.”

“KİCKBOKS SAVUNMA SPORUDUR”

Türk Milli takımı antrenörlüğü de yapan deneyimli antrenör Metin Sezer, “Kickboks’un bir savunma sanatı olduğunu maalesef sözlü olarak anlatamıyoruz. Geçmişten gelen tabuları yıkmak zor oluyor. Benim kendime ait salonum var. 1,5 yılda sayısız başarı elde ettik, 150’ye yakın lisanslı sporcumuz var. Veliler baştan çocuklarının zarar göreceğini düşünüp çekinseler de, bu sporcun ne kadar ince, ne kadar eğitici olduğunu gördükten sonra ‘Bir sonraki maç ne zaman hocam?’ diye sormaya başladılar. Ferhat’ı çocuk yaşlardan itibaren eğitiyoruz. Sağ olsun bize emeklerimizin karşılığı kemerlerle teşekkür ediyor. Bizler Bursasporluyuz, bu kulübün birer taraftarlarıyız. Ferhat’a Bursaspor Kulübü’nde bazı kişiler haksızlık yaptı. Umut ediyorum ki Başkanımız Ali Ay bu sorunlarımız çözecektir.”

“MADDİ DESTEK ŞART”

Maddi anlamda federasyonların bir desteği olmadığını da belirten antrenör Sezer, “Bizlere ne kadar fazla imkan sunulursa, sayısız başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Çok yetenekli gençlerimiz çocuklarımız var. Bursaspor gibi büyük bir kulüp sadece dışarıdan oyuncu ihraç ederek Boks şubesinde bir başarı bekleyemez. Öncelikle Bursalı Bursasporlu potansiyelleri değerlendirmeliler. Biz gururla giydiğimiz Bursaspor formasını resmi olarak ta sporcuların giymesini istiyoruz.”

Kariyerini 36 yaşına kadar devam ettirmek isteyen Ferhat Arslan, öncelikle kemerlerini koruyup zirvedeki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor. Bir gün, profesyonel olarak dünyanın zirvesinde herkesin parmakla göstereceği Bursasporlu Ferhat Arslan olacağına inandığını söyledi. Aktif sporculuk hayatının bitmesinin ardından eğitmen olarak bu spora devam edeceğini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.