Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şamil Çinaz: "Bu ailenin parçasıyım"

Bursaspor’un çalışkan oyuncularından Şamil Çinaz, Antalya kampında Bursa Haber’in konuğu oldu. Takım olarak iyi bir yolda olduklarını ifade eden tecrübeli oyuncu, sezon sonunda bitecek olan sözleşmesi içinde müjdeli haberi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2017 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2017 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şamil Çinaz: "Bu ailenin parçasıyım"

BU AİLENİN PARÇASIYIM

Bursaspor’un çalışkan oyuncularından Şamil Çinaz, Antalya kampında Bursa Haber’in konuğu oldu. Takım olarak iyi bir yolda olduklarını ifade eden tecrübeli oyuncu, sezon sonunda bitecek olan sözleşmesi içinde müjdeli haberi verdi.

Yeşil beyazlı takımın tecrübeli oyuncularından Şamil Çinaz, Antalya’da yapılan devre arası kampında Bursa Haber’e önemli açıklamalarda bulundu. Sakatlığının sona erdiğini ve göreve hazır olduğunu belirten Şamil, sezon sonunda bitecek olan sözleşmesi için Başkan Ali Ay ile ön görüşme yaptıklarını kamptan sonra yeni sözleşmenin imzalanacağı müjdesini verdi.

SAKATLIĞIM GEÇTİ

Sakatlığıyla ilgili son durumdan bahseden Şamil Çinaz, “Sakatlık iyiye gidiyor. Takımla çalışmalara dünden itibaren başladım. Arkadaşlarımla birlikte çalışıp normal ritme gireceğim, ekstra idmanlar yapıp onların seviyesine yetişeceğim. Yazın topuğumdan ameliyat oldum. Burada 4 haftalık bir boş zaman vardı. Bu sürede iltihaplanma geçmedi ve tekrar bir ameliyat oldum. Biraz erken çalışmalara başladığım için oynadığım 8 maçın tümünde ağrıyla sahaya çıktım. Son 3 maçı da iğneyle oynadım. Şimdi ağrısız bir şekilde idmanlara çıkıyorum. İnşallah 1 hafta içinde tamamen iyileşip takımdaki yerimi alacağım.” dedi.

ZEMİN SIKINTISI YAŞIYORUZ

Devre arası kampının faydalı geçtiğini belirten Çinaz: “Öncelikle güzel bir ortamdayız. Kısa bir süre kamp imkanı var liglerin sıkışık olmasından dolayı. İyi bir sahada güzel idmanlar yapıyoruz. Hava şartları daha iyi olsa verim de artar. Ona yapacak birşeyimiz yok. En iyi şekilde bu dönemi geçirmeye çalışıyoruz. Çok şanssız bir sezon geçiriyoruz. Çok sakatlık yaşadık, bunda zeminin de payı var. Timsah Arena’ya bakıyorsunuz muhteşem bir stadyum, fakat zemini henüz istenilen seviyede değil. Oradaki iyileşmenin yeni sezonda olacağı söylendi. Umarım yapılır ve biz de iyi bir zeminde daha kaliteli şartlarda futbol oynarız.”

TARAFTARIN KATKISI ÇOK FAZLA

“Taraftarımız bizimle birlikte stadyumu doldurdur ve maçlardaki muhteşem desteklerini arttırarak devam ettirirlerse Timsah Arena’da bizi yenecek takım yok. Diğer takımlardaki futbolcu arkadaşlarımızla da konuşuyoruz, hepsi buraya çekinerek korkarak geliyorlar. O stadyum ne kadar dolu olursa biz futbolcular olarak zeminde, taraftarımız tribünlerde rakibi baskı altına aldıklarında daha iyi sonuçlar alacağız. Bu sezon Kasımpaşa ve Kayserispor maçlarını özellikle taraftar desteğiyle kazandık diyebilirim. Kasımpaşa maçında Harun’un kurtardığı penaltıda taraftarımızın katkısı da büyüktü.”

BEN ONLARI SEVİYORUM

“İlk zamanlarda beni tanımadıkları için doğal olarak eleştiriler alıyordum. Üzüldüğüm günler olsa da pes etmeden çalışmaya devam etti. Kendime güvenim tamdı. Çalışmalarımı aksatmadan daha kararlılıkla devam ettirdim. Çalışmanın karşılığını alacağıma inanan bir yapıdayım. Sahiplenme duygusunu zirvede yaşıyorum ve bunun doğrultusunda karşılığımı aldığımı düşünüyorum. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğin uzun süre devam etmesinden yanayım. Ben onları seviyorum, sağolsunlar onlarda beni seviyor diye düşünüyorum.”

SÖZLEŞME HİÇ SORUN DEĞİL

“Başkanımızla ön bir görüşme yaptık sözleşme uzatma konusunda. Başkanımız ‘Kamptan sonra oturup konuşuruz’ dedi. Benim için problem değil başkanım, kaç yıl diyorsanız ben o kadar imza atmaya hazırım. Gönlümden geçen futbolu bu forma altında bırakmak. Kendimi bu büyük ailenin bir parçası olarak görüyorum. Sözleşme konusunda en ufak bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum.”

OYUNUMUZU GELİŞTİRECEĞİZ

Ligin ilk yarısına baktığımızda puan durumu açısından başarılı bir noktada tamamladık diyebilirim. Oyun olarak tabi ki tam istediğimiz seviyede değiliz. Bakıyorsunuz o kadar sakatlık yaşamamıza rağmen gol yemediğimiz maç sayısı çok fazla. Bir uyum içerisinde oynuyoruz. Gelişebileceğimizin farkındayız. Geçen seneki takımdan değişiklikler oldu, bu bir geçiş süresi. Takım içinde mükemmel bir uyum sağladık, şimdi sıra bu uyumu saha içine yansıtmaya geldi. İstikrarın olduğu yerde başarının gelmesi kesindir. Gereken takviyelerde daha da güçlenip çok daha iyi bir Bursaspor izleteceğiz.

HEDEF AVRUPA KUPALARI

Hedefimiz minimum Avrupa Kupaları, daha yukarı için bir frenleme yok. Gidebilidiğimiz en üst seviyeye kadar gitmek istiyoruz. Hamza Hoca ile güzel bir hava yakaladık. Bunu yakalamak kolay değildir. Bu birlikteliği sağladıktan sonra kolayca bunu yıkmak haksızlık olurdu. Hocamız Gençlerbirliği maçından sonra yaşadığı moral bozukluğundan sonra birşeyler söyledi. Sonrasında bizlerle konuştuğunda bu yakalanan havanın bozulmaması gerektiğini söyledi ve devam ediyoruz.

BÜYÜK BAŞARILAR YAKALAYACAĞIZ

Defansta ya da orta sahada oynamam konusunda bir sıkıntı yaşamıyorum. Her iki mevkide de nasıl pozisyon almam gerektiğini biliyorum. Bu tecrübeyle sahada ne yapmam gerekiyorsa yapıyorum. İsmail, Faty, Merter, Sivok, Ertuğrul, Jorquera kiminle oynasam büyük bir uyum içerisinde mücadele ediyoruz. Camiamız da bizi desteklemeye devam etsin. Biz onlarla güçlüyüz, biz onlarla büyüğüz. Biz hep beraber yola devam edersek çok büyük başarılar yakalayacağımıza inansınlar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.