Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlam: 'Bu takıma inanıyorum'

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe mağlubiyetine ilişkin yaptığı açıklamada, “İkinci yarıda verdiğimiz tek pozisyonla buradan puansız ayrılıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2015 08:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2015 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlam: 'Bu takıma inanıyorum'

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe mağlubiyetine ilişkin yaptığı açıklamada, “İkinci yarıda verdiğimiz tek pozisyonla buradan puansız ayrılıyoruz" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşan yeşil-beyazlılar, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, karşılaşmanın ilk yarısının istedikleri gibi geçmediğini belirterek, “İlk yarıda mücadele ve futbol kalitesi açısından ortaya bir şey koymadık. İkinci yarı daha iyi mücadele ettik. Defansif anlamda iyi kapattık. Persie’nin attığı gol dışında pozisyon vermedik. Oyunu 1-1’e getirdikten sonra rakip defansı eksik yakaladığımız pozisyonlarda daha akıllı davranabilirdik. İkinci yarının tek pozisyonunda golü yedik. Oyunu dengelemek için baskımız vardı. Faty ve Necid’in pozisyonları vardı. İkinci yarıda oynadığımız oyunla puanı hak ettiğimizi düşünüyorum” dedi.

“ORGANİZASYON SIKINTISI YAŞIYORUZ”
Yeni bir ekip olduklarını ve bunun sıkıntısını yaşadıklarını ifade eden Sağlam, “Geçtiğimiz sezonki kadronun tamamı değişmiş bir takımla organizasyon sıkıntısı yaşıyoruz. Takım olarak bir süreç yaşıyoruz. İlk defa bu hafta takımı bir araya toplayabildik. Bu takım iyi oyunculardan kurulu bir ekip. Birbirlerini daha iyi anlayama başladıkları zaman daha iyi şeyler yapacaklarına inanıyorum. Bunun başlangıcı da inşallah Eskişehirspor maçı ile olur. Ben bu çocuklara inanıyorum ve güveniyorum” şeklinde konuştu.

“HOŞ BİR HAREKET DEĞİLDİ”
Fenerbahçe’nin attığı ikinci golün ardından yaşanan tartışmanın sorulması üzerine deneyimli teknik adam, “İkinci golden sonra hakem sanırım Pereira’nın yardımcılarından birisini dışarı attı. Sevinerek bizim önümüze doğru kaydı. Hoş bir hareket değildi” diye konuştu.

“NE SÖYLESEK BOŞ”
Maçın hakemi Barış Şimşek’in performansını da değerlendiren Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz ne söylesek boş. Yarın her şey unutulacak. Kendimizi bu konuda yorup motivasyonumuzu bozmanın anlamı yok. Bütün ülke görüyor. Hakemlerin bazı konularda belirli takımlara hoşgörü ile davranmasının acısını Avrupa’da çekiyoruz. Kulüp takımlarının Avrupa takımları ile oynadığı maçlar da en ufak bir şeyde cezayı kesiyorlar. Avrupa’daki hakem yönetimlerinin, hakem yaklaşımlarının aynısının Türkiye’de yapılması gerekiyor. Avrupalı bir hakem bizim maçlarımızı yönettiği zaman buradaki muameleyi beklemeyelim kendisinden. Genel anlamda sıkıntı oluyor. Bunu da Türk futbolu olarak yaşıyoruz.”

“RAKİP RİSK ALIRKEN, ÖNE GEÇEBİLSEYDİK…”
Karşılaşmada eşitliği sağlayan golü attıktan sonra yakaladıkları pozisyonları değerlendirmeleri gerektiğini ifade eden Sağlam, “Bir oyunda belli bölgelerde ki oyucuların sarı kart görmesinin mücadele anlamında yaşadığı sıkıntıları biliyoruz. Rakip öne geçtikten sonraki oyunun durması ve sakatlıklar oldu. Birçok faulde bizim de itiraz ettiğimiz pozisyonlar oldu. Bizim o golü yemememiz gerekiyordu. Rakip risk alırken, iyi kullanabilseydik öne geçebilirdik. İkinci yarıda verdiğimiz tek pozisyonla buradan puansız ayrılıyoruz” diye konuştu. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.