Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Remzi Cinoğlu: “Nereye gidiyoruz”

Bursaspor Kulübü Eski Başkanı Remzi Cinoğlu, yeşil-beyazlı takımın son durumu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ali Ay’ın ateşten gömlek giydiğini ifade eden Cinoğlu, “Ali Ay’ı cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Ancak Bursaspor başkanlık koltuğu icraat yeridir, yakınma yeri değil” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2018 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2018 21:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Remzi Cinoğlu: “Nereye gidiyoruz”

1996-1998 yılları arasında Bursasporbaşkanlığını yapan ve ilk yılında sayısız başarılara imza atan Remzi Cinoğlu, yeşil-beyazlı takımın son yıllarda yaşadığı sıkıntı süreci değerlendirdi. Cinoğlu; Bursaspor’un proje üreterek, plan ve program dahilinde yol haritası çizmesi gerektiğini vurguladı.

“Bursaspor ilk defa lige bu denli hazırlıksız başlıyor”

“Kardeş kulübümüz Ankaragücü’yle oynadığımız son hazırlık maçını seyreden bütün taraftarlarımız şu soruyu sormuştur birbirlerine: Nereye gidiyoruz?

Bursaspor belki de tarihinde ilk defa lige bu denli hazırlıksız başlıyor. Takımımızın hazır olmadığı ortada, eksik bölgelere takviyeler yapılmadığı gibi, defansın belkemiği (34 maçın 31’inde oynamış) Titi 500 bin dolar gibi komik bir bedelle satılıyor. Kaptanımız Harun’u satabilmek içinde olağanüstü bir çaba harcandığını görüyoruz.”

“Bursaspor başkanlığı icraat yeridir”

“Başkanımız Ali Ay tekrar aday oldu ve ateşten gömleği giymeye talip oldu. Kendisini tebrik ediyorum cesaretinden dolayı. Ancak Bursaspor başkanlığı icraat yeridir, yakınma yeri değil. Ekonomik anlamda sıkıntıların had safhaya ulaştığının farkındayız. Ancak bütün bunlara rağmen bir plan ve program dahilinde hareket edilmediğini de görüyoruz. Yeni bir proje ortaya konulmadığı gibi, formamızda tek bir reklamın dahi olmadığını görüyoruz. Başta Batalla olmak üzere giden oyuncularımızın yerine gelecek oyuncularla ilgili bir hazırlığımızın da olmadığı anlaşılıyor. Allah Bursasporluların yardımcısı olsun, sıkıntılı bir sezon bizi bekliyor.”

“Sorun plan ve programın olmayışı”

Hiçbir beklentim olmaksızın Bursaspor’a uzun yıllar emek vermiş birisi olarak sadece uyarı görevimi yapıyorum. Bu kulüp öyle durumdadır ki, transferde iyi bir futbolcu değil vasıfsız bir futbolcu alabilir. Bu da paraların son yıllarda olduğu gibi boşa gitmesi demektir. Tek gayemiz Bursaspor’un başarılı olmasıdır. İyi bir Bursasporlu olarak uyarılarımı yapıyorum. Umarım yönetim de gereğini yapar, kadroya Bursaspor’un menfaatlerini de düşünerek gerekli takviyeleri yapar. Tabii burada sorun transferden çok, bir plan ve programın olmayışıdır. Her şeye rağmen Bursaspor’un yanındayız ve öyle de kalacağız.

‘Başkanlık dönemi rekorlarla dolu’

Remzi Cinoğlu 1996-1998 yılları arasında Bursaspor Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren ve görevi bıraktığında kulüp kasasında nakit para bırakarak ayrılan ilk ve tek Başkan olarak tarihe geçti. 1996-97 sezonunu Gordon Milne ile bitiren Cinoğlu ve arkadaşları, rekorlarla dolu bu yılda yöneticilik yapma onurunu taşıdı. En fazla galibiyet, en fazla gol ve Baliç’in bir sezona sığdırdığı rekor gol sayısı bu sezona damgasını vurdu. Remzi Cinoğlu Yönetimi, 1997-98 sezonuna da Milne ile girmek istedi. Buna karşın İngiliz teknik adam, lig başlamadan Beşiktaş ile anlaştı ve Bursa’yı terk etti. Bu boşluk Rasim Kara ile giderilmeye çalışıldı. Teknik Direktör Rasim Kara, takımın yıldızı Elvir Baliç ile zaman zaman ters düştü. Bu sezonun en önemli olayı, lig bitiminde Elvir Baliç’in 9 milyon dolar bonservis bedeliyle Fenerbahçe’ye verilmesiydi. Bu rakam o dönem Türk futbol tarihinin en pahalı transfer ücretiydi. Remzi Cinoğlu, bu transfer harekatı ile başkanlık koltuğundan Bursaspor kasasında para bırakarak ayrıldı. Ayrıca Elvir Baliç’i Bursaspor’a kazandıran isimde Remzi Cinoğlu olmuştu.

http://www.goltv.com.tr

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.