Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özdilek'ten Gemlik'e okul

Özdilek firması tarafından Gemlik ilçesine yapılacak okulun temeli törenle atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2015 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2015 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özdilek'ten Gemlik'e okul

Özdilek firması tarafından Gemlik ilçesine yapılacak okulun temeli törenle atıldı.

Gemlik Belediyesi tarafından başlatılan “Eğitimde Güç Birliği” projesiyle ilçeye özel sektör desteğiyle yeni bir okul yapılıyor. Özdilek Alışveriş Merkezleri tarafından Gemlik Endüstri Meslek Lisesi yanına yapılacak okulun temeli atıldı. 24 Derslikli Cevdet Aynur Mayruk Kız İmam Hatip Lisesi’nin temel atma törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı. Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, ”1971 yılında açtığımız havlu dükkanından bugün 6 bin 500 kişinin çalıştığı tesisler haline geldik. Bize bu imkanları sağlayan Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür ediyorum. Gemlik şubemizin temel atma töreninde okul sözü vermiştik, Belediye başkanımız bunu güzel bir dille hatırlattı. Gemlik’te temelini attığımız Kız İmam Hatip Lisesi, Özdilek’in 8. okulu olacak. Allah gözlerimi yummadan, 10. okulu da yapmayı bizlere nasip etsin. Benden sonra oğlum Murat’ın da 10 okul yapmasını istiyorum’’ dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ‘’Her ne kadar hava soğuk olsa da, bu manidar hizmet içimizi ısıtıyor. Gemlik olarak 7. okulumuz oluyor. Yakında Baktat firmamız da bir okul yaptıracak. Gemlik’te iş yapanlar, Gemlik’e katkıda bulunuyor. Kazanan Gemlik oluyor. 4 yılda Gemlik’te 160 derslik yaptık’’ şeklinde konuştu.

‘’BURSA’DA EĞİTİME KATKI 350 MİLYON TL’’

Vali Münir Karaoğlu ise, Bursa’nın 27 milyonluk ticaret hacminin büyük kısmının Gemlik’teki limanlardan yapıldığına dikkat çekti. Karaloğlu, Gemlik’te 18 bin 400 öğrenci var. Bir yandan devlet bütçesi, bir yandan İl Özel İdaresi’nin kapanması ile valiliğimize devrolan Yikop, bir yandan mahalli imkanlarla eğitime destek verilirken, hayırseverlerimizin de okullar yaptırması sevindirici. Bursa’da eğitime 350 milyon TL’lik katkı yapıldı. İlin valisi olarak Bursa ile gurur duyuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından okulun temeline ilk harç konuldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.