Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ne umduk ne bulduk!

Sezona iddialı bir başlangıç yapmak isteyen Bursaspor, evinde karşılaştığı Galatasaray karşısında ummadığı bir mağlubiyet aldı. Fazla gol pozisyonun yaşanmadığı karşılaşmada, rakibine oranla daha etkili taraf olan Timsah, Burak Yılmaz ve Olcan Adın'ın gollerine engel olamayınca sahadan 2-0'lık yenilgiyle ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2014 21:08
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2014 22:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ne umduk ne bulduk!
 Sezona iddialı bir başlangıç yapmak isteyen Bursaspor, evinde karşılaştığı Galatasaray karşısında ummadığı bir mağlubiyet aldı. Fazla gol pozisyonun yaşanmadığı karşılaşmada, rakibine oranla daha etkili taraf olan Timsah, Burak Yılmaz ve Olcan Adın'ın gollerine engel olamayınca sahadan 2-0'lık yenilgiyle ayrıldı.

  

Maç, futbolseverler açısından pek de keyifli geçmedi. Özellikle ilk yarıda her iki takım da gol pozisyonu üretemezken, tempo düşük kaldı. İkinci yarıda ise Galatasaray'ın biraz toparlanması galibiyet için yeterli oldu. 52. dakikada Burak Yılmaz'ın enfes golü ile öne geçen sarı kırmızılılar, 90. dakikada Olcan Adın'ın golüyle 2-0'lık galibiyete uzandı.

 

Galatasaray böylece futboluyla olmasa da puan hanesiyle yazdırdığı 3 puanla sezona iyi bir giriş yaparken, Bursaspor ligin ilk maçında rakibine boyun eğmiş oldu.

 

Ev sahibi Bursaspor'da teknik direktör Şenol Güneş takımını sahaya Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, İbrahim Öztürk, Aziz Behiç, Volkan Şen, Ozan Tufan, Bekir Yılmaz, Ferhat Kiraz, Traore, Fernandao 11'iyle sürdü.

 

Prandelli yönetimindeki Galatasaray ise maça Muslera, Veysel, Chedjou, Semih, Hakan, Selçuk, Yekta, Melo, Sneijder, Bruma, Burak 11'iyle başladı.

 

Bursaspor'da Şenol Güneş 18'deki 6 yabancısının sadece 2'sini ilk 11'de kullanmıştı. Galatasaray'da ise Süper Kupa finalinin Muslera'dan sonraki en iyisi Olcan kulübedeydi.

 

Resmi maç olarak biri 180 diğeri 120 dakika gol atamamış iki takımın mücadelesinin ilk çeyreği "Bu maçta gol nasıl olacak" sorusunu kafalarda iyice büyümesine yol açtı.

 

İki taraf da orta sahada birbirine üstünlük sağlayamadı. Galatasaray'da Melo ve Selçuk oyuna hükmetmekten uzak kaldı. Burak'a atılan ve sonuçsuz kalan uzun toplar dışında sadece Sneijder'in şutu Galatasaraylıları heyecanlandırdı. Bursaspor ise Belluschi'nin girmesiyle biraz hareketlense de Muslera'yı tehdit edecek yaratıcılığı sahaya yansıtamadı.

 

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağını 3. dakikada Bursaspor geliştirdi. Sağ kanattan hareketlenen Volkan Şen, topu kale alanına doğru ortaladı. Fernandao'nun hareketlendiği meşin yuvarlağı kaleci Muslera son anda yumruklayarak ceza sahası dışına gönderdi.

 

32. dakikada, Galatasaray atağında sol kanattan ilerleyen Sneijder, ceza sahası dışından çaprazdan topa sert vurdu. Meşin yuvarlak, üstten az farkla auta gitti.

     

33. dakikada, Bursaspor atağında sağ kanattan süratle giden Belluschi, meşin yuvarlağı penaltı noktasına doğru gönderdi. Aziz Behiç'in kafa vuruşunda top auta çıktı.

     

43. dakikada, Galatasaray atağında sol kanattan hareketlenen Bruma, topu penaltı noktası üzerinde bekleyen Burak Yılmaz'ın önüne doğru gönderdi. Kaleci Harun Tekin, zamanında bir hamleyle meşin yuvarlağa Burak Yılmaz'dan önce hakim oldu ve muhtemel bir gol tehlikesini bertaraf etti.

     

İlk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.

      

Galatasaray'da en dikkat çeken isim ise Bruma'ydı. Enterasan bir şekilde Bruma uzun süreli sakatlığından çok daha güçlü ve olgun bir oyuncu olarak dönmüş izlenimi bıraktı izleyenlerde. Portekizli, ilk yarıdaki iyi performansını ikinci yarıda asiste dönüştürdü. İkinci yarıya hızlı başlayan sarı karmızılılar, önce gole çok yaklaştı, ardından bunu başardı.

 

Devrenin hemen başında defansın arkasına atılan topa Burak Yılmaz ve kaleci Harun birlikte hareketlendi. Ceza sahasının dışında Haürun topu kafayla zor da olsa uzaklaştırdı. Ardından orta alanda topa sahip olan Felipe Melo topu sürdükten sonra sol kanatta bindirme yapan takım arkadaşı Bruma'ya pasını aktardı. Bruma ceza sahasına girdikten sonra sol çaprazdan şutunu çekti ama top kaleci Harun Tekin'den kornere gitti.

 

Bursa Atatürk Stadı'ndaki sessizliği bozan ise Burak Yılmaz oldu. Galatasaray savunması topu uzaklaştırmak isterken orta alanda topla buluşan Burak Yılmaz atağı başlattı. Burak pasını sağ çaprazda boşta bekleyen takım arkadaşı Bruma'ya doğru gönderdi ve kaleye hareketlendi. Bruma da ceza sahasına hareketlenen Burak Yılmaz'a şık bir orta çıkardı. Ve tecrübeli golcü, topun gelişine çok güzel bir vuruşla topu Harun Tekin'in yanından ağlarla buluşturdu. Galatasaray böylece 52. dakikada 1-0 öne geçti.

 

Galatasaray 60. dakikada önemli bir fıorsat daha buldu. İbrahim Öztürk'ün savunmadaki hatasında faydalanan Burak Yılmaz topla ceza sahasına girdi ve sağ çaprazdan şutunu çekti. Ancak top yandan auta çıktı.

 

Beraberlik golü arayan Bursaspor 69. dakikada Volkan Şen'in ortasında arka direkte Ozan Tufan'ın gelişine şutunda topun yan ağlarda kalmasıyla bu şansını yitirdi.

 

74'de yine Volkan Şen'in ceza sahasına ortasına Hakan Balta topu kafayla karşılamayı başardı. Ancak topu uzaklaştıramadı. Sağ kanatta topa sahip olan Şener Özbayraklı ortasını yaptı. Ceza sahası içinde Fernandao'nun enfes rövaşatasında Muslera golü önlemeyi bildi.

 

78. dakikada Galatasaray Melo ile çıktı. Melo'nun pasında topla buluşan Olcan Adın'ın ince pasında topla buluşan ve kaleciyle karşı karşı kalan Burak Yılmaz'ın şutunda bu kez de kaleci Harun Tekin başarılı bir kurtarış gerçekleştirdi.

 

89. dakikada Bursaspor takımında orta alanda pas hatası yapan isim Fernando Belluschi oldu. Umut Bulut kaptığı topu takım arkadaşı Yasin Öztekin'e aktardı. Yasin Öztekin topu rakip kaleye sürdü. Ceza sahasına girmeden çektiği şutu kaleci Harun Tekin kurtarmayı başardı.

 

Maçın skoru ise 90. dakikada belirlendi. Orta alandan çabuk çıkan sarı kırmızılılarda Yasin Öztekin'in pasında topla buluşan Veysel Sarı verkaçlarla topu rakip kaleye doğru taşıdı. Topla tekrar buluşan Veysel Sarı ceza sahasına girdikten sonra yerden ortasını yaptı. Savunma dengesiz yakalanınca Olcan Adın ceza sahasında iyi pozisyon alıp topu ağlarla buluşturmayı başardı: 2-0

 

Kalan uzatma dakikalarında başka gol olmadı ve Bursaspor sezonun ilk maçında Galatasaray'a 2-0 mağlup oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.