Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafa Esgin: "Stadyum Bitti!"

AK Parti Bursa Milletvekili Sayın Mustafa Esgin, “Stat bitti. Statta maçlar oynanıyor. Timsahın kafası bitti. Müştemilatı ile ilgili Bursaspor’a devri yapıldı. Büyükşehir belediyesi daha ne yapsın yani? Bu anlamda stat Bursaspor’un stadı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2019 23:38
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2019 01:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mustafa Esgin: "Stadyum Bitti!"

İKBAL TURAN

Seçimlere kısa süre kala Büyükşehir Belediyesi başkanlık koltuğuna oturmak için yarışan iki başkandan Alinur Aktaş, Merinos Kongre Merkezi'ndeki lansmanla Bursa'yı geleceğe taşıyacak projelerini vitrine çıkardı. Kalabalık bir basın ordusunun takip ettiği lansman öncesinde salona giren davetliler arasında mini bir de zirve gerçekleşti. Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, Devlet eski bakanı Faruk Çelik ve adı sıklıkla Bursaspor Kulübü başkanlığı için geçen iş adamı Levent Kızıl, kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Bu buluşmaya sohbet de denemez aslında. Ali Ay telaşlı telaşlı anlattı, Faruk Çelik ile Levent Kızıl da dinledi. Gerçekten bu üçlünün ne konuştuğunu en çok da ben merak ettim doğrusu. Konu keşke Bursaspor olsa. Sayın Çelik ve Sayın Kızıl'ın daha önce Bursaspor için yaptığı çalışmaları kimse göz ardı etmemeli. Çelik ve Kızıl Bursaspor için yeniden kolları sıvasalar keşke. Çok da güzel olmaz mı?

“TİMSAHIN KAFASINI KOYDUK”

Mini zirvenin ardından sahnede bu kez Alinur Aktaş vardı. Görsel bir şovla çıktığı lansmanda projelerini ardı ardına anlattı. Sonrasında ise AK Parti Bursa Milletvekili Sayın Mustafa Esgin ile kısa bir sohbet gerçekleştirdik. Sohbetimizin konusu ise elbette Bursaspor ve Timsah Arena idi. Kısacası Mustafa Esgin’e ‘bir sordum bin ah işittim’ desem yalan olmaz. “Timsah Arena ile ilgili bir girişiminiz olacak mı? Neden bitirilemiyor?” diye sordum,” neden böyle bir algı var. Timsah Arena bitmiştir” dedi ve devam etti.

“Stat bitti. Timsahın kafası da konuldu yerine. Ben bilmiyorum ya beklenen ne? Bitmesi gereken ne? Şu an seçime gidiyoruz. Her konuda negatif algı oluşturmaya çalışan bir anlayış var. Sadece algı yönetimiyle Bursa’yı yönetme anlayışında olanlar, Bursa’da bu algı yönetimlerine devam ediyorlar. Stat bitti. Statta maçlar oynanıyor. Timsahın kafası bitti. Müştemilatı ile ilgili Bursaspor’a devri yapıldı. Büyükşehir belediyesi daha ne yapsın yani? Bu anlamda stat Bursaspor’un stadı. Dışarıda müştemilatıyla ilgili eksikler var. Eksikleriyle ilgili de çalışmalar.”

Bursa’nın gurur duyacağı bir stadyumu olduğuna dikkat çeken Mustafa Esgin,hayli sitemkardı. “Düşünün Bursa’nın 100 yıllık spor kompleksi yatırımı yapıldı. Bu yatırım sanki hiç yapılmamış. Bursa’nın gurur duyacağı bir stadyumu var. Ve bunu Büyükşehir belediyesi yaptı. Bu cümlelerin kurulması gerekiyor bence. İnsaf bunu gerektiriyor. Onun dışında yok kafası bitti, yok bitmedi. Bitti yani bir eksiği varsa rötuşu yapılacaksa, kafeteryası yapılacaksa bunlar ayrı konular. Speküle edeceğimiz, üzerinde belediye başkanlarını yıpratacağımız bir konu değil. Bu statla gurur duyalım. Eksikler varsa onu konuşalım. Ama bunu konuşurken de birbirimizi tüketerek, Bursa’yı tüketerek, Bursa’yı idare edenleri tüketerek, birilerinin siyasi hesaplarına bilmeden paravan olarak değil. Algı için söylüyorum. Ben bu algıyla da mücadele edeceğim. Stadyumla ilgili algıyı da düzelteceğim.”

Mustafa Esgin’in anlattığı gibi algıyı kimler yapıyor bilemiyorum ama Mustafa Esgin’in bu konudaki fikirlerini de öğrenmiş olduk. Son dönemde Yenişehir Havaalanı’nın daha yoğun kullanımı için çaba sarfeden, iyi bir Bursaspor taraftarı da olan Sayın Esgin’in Timsah Arena’yı yakından takibe alacak olmasından memnuniyet duydum.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.