Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merter Bursa Haber'e konuştu: "Pis işleri ben yaparım"

Sezon başında Akhisar Belediyepor’dan transfer edilen tecrübeli oyuncu Merter Yüce, takım olarak birbirlerini tanıdıkça oyunlarının daha geliştiğini belirterek, başarıya giden yolun istikrardan geçtiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2017 23:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2017 03:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Merter Bursa Haber'e konuştu: "Pis işleri ben yaparım"

TARIK TARIM / ANTALYA

Bursaspor’un son haftalardaki en istikrarlı oyuncularından birisi olan Merter Yüce, Antalya kampında Bursa Haber’in özel açıklamarda bulundu. Takıma uyum sürecini atlattığını belirten tecrübeli oyuncu, sahada son gücüme kadar pes etmeden savaşan bir yapım var dedi.

“ADAPTASYON SÜRECİ GEÇTİ”

İlk geldiği günlerde adaptasyon süreci geçirdiğini ve talihsiz bir sakatlık yaşadığını belirten Merter, “Yeni bir takım, yeni bir şehir, ister istemez adaptasyon süreci oluyor. Bunu kısa zamanda atlattım. İlk haftalarda talihsiz bir sakatlık yaşadım, ardından iyileşip formamı geri aldım. Takım olarak birbirimizi daha iyi tanımaya başladık ve bunu da sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. İkinci devrede taraftarlarımız sahada daha iyi bir Bursaspor izleyecekler.” dedi.

“PİS İŞLERİ BEN YAPARIM”

Bu sezon sakatlıklardan dolayı iki maç üst üste aynı kadroyla sahaya çıkamadıklarını söyleyen deneyimli oyuncu, “Hem kendi mevkiimde hemde takım halinde sakatlıklardan çok çektik. Orta alanda beraber oynadığım partnerlerim farklı oldu. Son 4 maçtır Jorquera ile birlikte oynuyoruz. Futbolda bir tabir vardır ‘pis işler’ diye. Ben o pis işleri yapmayı seviyorum. Dönen topları temizlemek, ilk baskıyı yapmak, top kapıp takımı rahatlatmak gibi görevleri yaptığım için yanımda oynayan oyuncu hücuma daha fazla katkı verebiliyor.”

“ŞAMPİYONLUK NEDEN OLMASIN”

“Ligde ilk yarıyı 5.sırada tamamladık. Bu sıra hedeflerimiz arasında yer alıyordu. Talihsiz puan kayıpları olmasaydı daha yukarıda da olabilirdik. Sezon sonunda Avrup Kupaları’na katılma hedefimizi gerçekleştireceğimize inanıyorum. Üst üste 3-4 maç kazandıktan sonra neden şampiyonluk potasında yer almayalım. Muhakkak üst grupta da puan kayıpları yaşanacak. Bizde bunu avantaja dönüştürüp orada kendimize yer edinmek istiyoruz. Bu şehir, bu kulüp, bu taraftar onları hak ediyor. Büyük başarılar yakalayacak potansiyelimiz var.”

“TARAFTARIMIZ MUHTEŞEM”

“Timsah Arena muhteşem bir stadyum. Oraya çıktığınızda insan değişik duygular hissediyor. Taraftarlarımız her geçen hafta biraz daha ilgi gösteriyorlar. Çok ateşli taraftarımız var. Deplasmanlarda da inanılmaz bir ortam yaratıyorlar. Alanyaspor deplasmanında hayranlıkla izledim onları. Bu büyük camia önemli başarıları hak ediyor. Bizlerde Bursaspor futbolcusu olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Takımda çok yetenekli genç oyuncular da var. Tecrübelerimi onlara aktarmaya çalışıyorum. Binlerce oyuncu arasından sıyrılarak bu seviyelere gelmiş gençlerin işleri daha ciddiye almaları, formanın ve bulundukları yerin önemini kavramalarını istiyoruz. Onlarda çok gayretliler. İleride önemli katkılar sağlayacaklar.”

“BURSA’YI SEVİYORUZ”

“Yoğun antrenman ve maç trafiğinden bize kalan zamanı ailemle geçiyorum. Birlikte gezmeyi seviyoruz. Eşim Polonyalı ve doğayı çok seviyor. Uludağ’a çıkıyoruz, Botanik Park’a gidiyoruz, tarihi yerleri geziyoruz. Bursa’yı çok seviyoruz, muhteşem bir şehir. Merkezi bir yer. İstediğimiz zaman İstanbul’a da İzmir’e de kısa sürede gidebiliyor olmamız büyük avantaj.”

“SEVE SEVE KALIRIM”

“Uzun vadeli kariyer planları yapmıyorum. Sonuçta profesyonel oyuncularız. Benim 2018 sonuna kadar sözleşmem var, kal derlerse seve seve burada kalırım. Hem şehiri hem de kulübü bir aile olarak görüyoruz, sahipleniyoruz. Bursaspor formasını uzun yıllar giymekten büyük onur duyarım. Hatta Avrupa’da bu formayla mücadele etmek inanılmaz olur. İnşallah gelecek sezonda bu hedefimizi tutturacağız.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.