Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köprüden önce son çıkış

Bursaspor Başkan Adayı Lemi Keskin ve listesinde yer alan Av.Turgut Özkan, Bursa Haber Gazetesi’nde ne amaçla yola çıktıklarını, projelerini ve seçilmeleri halinde hayata geçirecekleri acil eylem planlarını anlattılar.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 01:47
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Köprüden önce son çıkış

Yeşil beyazlı kulübün 26-27 Mayıs tarihlerinde yapacağı Olağan Genel Kurul’da adaylığını açıklayan isimler arasında yer alan Lemi Keskin, geçtiğimiz günlerde tanıtımını yaptıkları Contec Global Incestments firması ile 50 milyon euro değerindeki fon anlaşmasında taraftarların kafasında soru işareti kalmaması gerektiğini belirterek, “Bizim bir ürünümüz var ve biz bunu pazarlamaları için bir firmaya veriyoruz. Bunun karşılığında 50 milyon euro geri ödemesiz para alıyoruz. Bu firma ister 1 günde, ister 3 ay sonra, isterse 3 yıl sonra 50 milyon euro kazansın. Bu bizi ilgilendirmiyor. Firma 50 milyon euro verdiği parayı kazandığı anda sözleşmemiz fesh olacak.” dedi.


CAMİAYI TANIYORUM

Bursa Haber Gazetesi’nde spor servisi ve yazarların sorularını yanıtlayan Keskin: “Geçmişte Orhan Özselek, Hüseyin Silahçı ve Erdoğan Bilenser yönetimlerinde iki defa olmak üzere 4 kez yöneticilik yapmak kısmet oldu. Herkesin bildiği gibi Timsah simgesini bulan, ilk store açılması fikrini veren, Vip Tribün fikriyle kulübün kasasına fazladan para getiren projeleri gerçekleştirdim. Aslında camianın içerisinde çok eski olmamın avantajını yaşıyorum. Diğer adayların, listesinde yer alan isimlerin ve onları destekleyenlerin kimler olduğunu, hangi amaçla yola çıktıklarını çok kolay görebiliyorum. Bence bu yarıştaki en büyük artılarımdan birisi de bu olacak.”

KAFALARDA SORU İŞARETİ KALMASIN

Geçtiğimiz günlerde tanıtımını yaptıkları 50 milyon Euro’luk fonla ilgili Bursasporluların kafalarında soru işareti olmamasını isteyen Lemi Keskin: “Bu firma stadyum isim hakkı, tribün isim hakları, 28 metrekareye yakın ticari alanı, stadyum içindeki reklam alanları bu anlaşmaya dahil. Bursaspor Tv’nin ya da bilet ve kombine gelirleri bu ortaklığın içerisinde yer almıyor. İçinde bulunduğumuz durumu ‘Köprüden önceki son çıkış’ olarak nitelendiriyoruz. Biz cebimizden para koymayı vaat etmiyoruz. Cebimizden para verirsek mevcut ve geçmiş yönetimlerden bir farkımız olmaz. Bugün diğer adaylara baktığımda 15-20 milyon euro civarında parayı toparlayabilirler. 21. Milyon lazım olduğunda ellerini cebine atmak zorunda kalacaklar. Bu yöntem Bursaspor’da bitmeli.”

PROFESYONEL YÖNETİM ANLAYIŞI GELECEK

Yönetim kurulunda yer alan isimlerin kendi alanlarında uzman olduklarını ifade eden Keskin: “Altyapıya, basına, amatör şubelere, futbolun başına, mali yapının başına, kısacası her alana profesyonel bir yönetim anlayışı getiriyoruz. Örnek vermek gerekirse basketbol ve voleybol şubesinden yönetici Murat Manas sorumlu olacak. Arkadaşımız her branşta ayrı bir yönetim ekibi oluşturacak. Biz Murat Manas’ı tanırız, ondan bilgi alırız. Alt kadrolarını kurma görevini ona bırakacağız. Tüm arkadaşlarımızda verilen görevleri altında uzman kadrolarını kendileri belirleyecek. Paylaşımcı bir model oluşturacağız. Finans işlerinin başına herkesin yakından tanıdığı Alpay Şar’ı getireceğiz. Kendisi gelecek olan 50 milyon euro ile ilgili gerekli çalışmaları yaptı. Önceliğimiz yaklaşık 100 milyon TL dolayındaki acil ödemeleri yapıp nefes almak. Sonrasında da kalan paranın ne şekilde değerleneceğini göreceksiniz.”


FUTBOLCU SAYISI ÇOK FAZLA

Sportif anlamda da en önemli hamlelerinin makul maliyetli ve 24-25 sayısında olan bir kadroyla sezona başlamak olacağını söyleyen Keskin, “Kiralık oyuncularımızın geri dönmesiyle birlikte kadrodan 8 oyuncumuzun sözleşmesi bitmesine rağmen sayımız 31-32 oluyor. Bu kadar fazla kadroya gerek yok. Faydalanamadığımız, yüksek ücret verdiğimiz oyuncularla oturup konuşacağız. Hayalim ve hedefim ilk 11’de en az 5 Vakıfköy çıkışlı oyuncunun etrafında 6 kaliteli yabancı oyuncuyla zirveye oynayan bir takım olmak. Çok konuştuğum için camiada belki sevilmiyor olabilirim ama Bursaspor’un menfaatleri benim için her şeyden önce gelir. Yönetim stratejimizde öncelik bu menfaatler olacak.” dedi.


“BAŞARIYA ULAŞACAĞIZ”

Lemi Keskin’in yönetim listesinde yer alan Avukat Turgut Özkan’da, “Geçmiş dönemlerde yönetimlerde bulundum, genel kurullarda aday listelerinde yer aldım. Bu konuda kendimi tecrübeli görüyorum. Lemi Keskin ile konuştuktan sonra tereddüt etmeden ekibin içerisine girdim. Çünkü Bursaspor için doğru ve gelecek adına çok önemli adımlar atılacağını gördüm. Göreve gelmemiz halinde sportif ve ekonomik yönden hızla başarıya ulaşacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.