Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kalıp savaşmayı tercih ettim

Çalışmalarını Antalya’da sürdüren Bursaspor’da genç oyuncu Mert Örnek Bursa Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Teklifler olmasına rağmen kalıp savaşmayı tercih ettim diyerek, ligin ikinci yarısında formayı kapmak istediğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2017 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2017 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kalıp savaşmayı tercih ettim

Çalışmalarını Antalya’da sürdüren Bursaspor’da genç oyuncu Mert Örnek Bursa Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Teklifler olmasına rağmen kalıp savaşmayı tercih ettim diyerek, ligin ikinci yarısında formayı kapmak istediğini belirtti.

Bursaspor altyapısında yetişen ve 1.5 yıldır A takımla idmanlara çıkan 19 yaşındaki genç oyuncu Mert Örnek, takımın Side kampında Bursa Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Forma rekabetinde bende varım diyen genç oyuncu, ligin ikinci yarısında şans bulup vazgeçilmez bir oyuncu olmayı hedeflediğini söyledi.

“REKABETTE BEN DE VARIM”

Yeşil beyazlı formayı giymek için çok çalıştığını belirten Mert, “Altyapıda yetiştim ve bir buçuk yıldır  takımla idmanlara çıkıyorum. Kupa maçlarında ve ligde zaman zaman şans buluyorum. Bu şansları da iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Kampta tüm gücümü sahaya yansıtıp forma rekabeti içerisinde olduğumu gösteriyorum. İnanıyorum ki ikinci devrede şans bana gelecek ve ben o formayı bir daha çıkarmayacağım.” dedi.

“HAMZA HOCA BÜYÜK ŞANS”

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun genç oyuncular için büyük şans olduğunu belirten Mert: “Hamza Hocamız biz gençlerle çok yakından ilgileniyor. Bizlerden beklentileri çok fazla. Ben ve diğer genç arkadaşlarımda bunun bilinciyle daha fazla çalışıyoruz. Hak edenin formayı alacağına olan inancımız tam. Mevki olarak Erdem abiyle rekabet içindeyim. Onu geçip formayı giyebileceğimi düşünüyorum.”

Takımda tüm oyuncuların birbirine saygı gösterdiğini söyleyen Mert: “Takımda her oyuncu birbirine yardım ediyor. Kaptanımız Pablo Batalla başta olmak üzere tüm abilerimiz ellerinden geldiğince biz gençlerle ilgileniyor, sorunlarımıza çözüm bulmaya çalışıyorlar. Kolej takımı havasında bir ortamımız var. Yere biri düştüğünde kaldırmak için herkes elini uzatıyor. Bu birlikteliği gerçekten başarının temeli olarak görüyorum.”

“SAĞ AÇIKTA OYNAMAYI SEVİYORUM”

Hem U21 takımında hem de A takımda forma giymesinin kendisini etkilemediğini belirten genç oyuncu: “A takımla idmanlara çıkıp dönem dönem U21’de forma giyiyorum. Orada tüm arkadaşlarımla uzun süredir beraber olduğumuz için uyum sorunu olmuyor. U21’de sağ açık ve forvet olarak oynuyorum, A takımda sağ bek olarak çalışıyorum. Bu farklılık benim gelişimim içinde iyi oluyor. Ne kadar fazla pozisyon oynarsam Hocalarım içinde tercih sebebi olacağımız düşünüyorum. Kişisel olarak baktığımızda sağ açıkta kendimi daha rahat hissediyorum.”

“OYNAMAK İSTİYORUM”

Kendisini kiralamak isteyen takımlar olmasına rağmen kalmayı tercih ettiğini belirten 19 yaşındaki genç oyuncu, “Kiralık tekliflerin olduğunu duymuştum. Bir takıma gidip oynayarak hazır dönmekte alternatifler arasında yer alabilirdi. Çünkü her oyuncu oynamak ister. Ama ben kalıp burada savaşmaya ve formayı kapmaya odaklandım. Tüm çalışmalarımı bunun üzerine yapıyorum.” dedi.

“AVRUPA’YA GİDECEĞİZ”

Takım halinde sezon sonunda Avrupa Kupaları’na katılma hedeflerinin olduğunu belirten Mert: “İyi bir yoldayız. Ligde 5.sıradayız ve hedefimiz en kötü bu sırada ligi bitirip Avrupa Kupaları’na katılmak. Bunu da başaracak güçteyiz. Hatta neden daha yukarısı olmasın diye takım içinde konuşuyoruz. Uyum sağlayan aile ortamı içerisinde çalışmalarını sürdüren bir takımız. Teknik ekibimiz, yönetimimiz, futbolcular, taraftarlarımız, camiamız hep birlikte olduğunda neler başarabildiğimizi tüm Türkiye’ye gösterdik. Tekrar göstermeye de kararlıyız.”

“BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN”

Son olarak taraftarlarada çağrıda bulunan genç oyuncu, “Timsah arena muhteşem bir stadyum. Fakat orada zaman zaman az seyirci gördüğümüzde üzülüyoruz. Türkiye’nin en büyük en ateşli taraftarına sahibiz. Tünelden sahaya çıkarken tıklım tıklım tribünleri görmeyi kim istemez. Taraftarlarımız bizleri yalnız bırakmasın ve sonuna kadar güvensinler. Takım olarak onları çok mutlu edeceğimize inanıyorum.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.