Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşte Timsah'ın yeni hocası...

Hamza Hamzaoğlu’ndan boşalan teknik direktörlük koltuğu için Mutlu Topçu ile anlaşma sağlayan Bursaspor’da, genç teknik adam için bugün imza töreni düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2017 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2017 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşte Timsah'ın yeni hocası...

Hamza Hamzaoğlu’ndan boşalan teknik direktörlük koltuğu için Mutlu Topçu ile anlaşma sağlayan Bursaspor’da, genç teknik adam için bugün imza töreni düzenlenecek.

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında oynanan Adanaspor karşılaşmasının ardından Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayıran yeşil-beyazlılar, teknik direktörlük görevine daha önce Kayserispor ve Gaziantepspor’u çalıştıran Mutlu Topçu’yu getirdi. Bursaspor’un şampiyon olduğu sezon Ertuğrul Sağlam’ın da yardımcılığını yapan 46 yaşındaki teknik adam ile bugün saat 15.00’de Özlüce Tesisleri’nde sözleşme imzalanacağı duyuruldu.

Ivan Ergic teklifi kabul etti

Bursaspor resmi internet sitesinden Mutlu Topçu’ya ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Bir süredir Bursaspor menfaatlerini gözeterek yapmış olduğumuz görüşmeler ve değerlendirmeler neticesinde teknik direktörlük konusunda kararımızı vermiş bulunuyoruz. İhtiyacımız olan aidiyet ve Bursaspor geleneklerine hakim bir ekip ile futbol takımımızın yönetimini sayın Mutlu Topçu’ya emanet ediyoruz. Mutlu Hocamızın yardımcısı olarak da ülkemizin ilk prolisans sahibi antrenörlerinden Gökhan Geylani görev yapacak. Ayrıca tüm camianın sevgisini kazanmış olan Ivan Ergiç de yeni oluşumda yer alma teklifimizi kabul etmiştir."

Mutlu Topçu'nun teknik direktörlük kariyeri

Bursaspor'un teknik direktörlük koltuğuna getirdiği Mutlu Topçu, teknik adamlık kariyerinde çıktığı 43 maçta 14 galibiyet elde ederken, 17 mücadelede ise sahadan puansız ayrıldı.
Yeşil-beyazlı kulüp, Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında Bursa’da oynanan Adanaspor maçında alınan mağlubiyetin ardından Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırmıştı. Hırvat teknik adam Prosinecki ve Tayfun Korkut ile temasa geçen Bursasporlu idareciler, iki teknik adamdan da sonuç alamayınca ibreyi Mutlu Topçu’ya çevirmişti. 46 yaşındaki teknik adam ile görüşen yeşil-beyazlı idareciler, her konuda anlaşma sağladı.

Yüzde 33'lük galibiyet yüzdesi
Daha önce Kayserispor ve Gaziantepspor’u çalıştıran Mutlu Topçu, çıktığı 43 maçta 14 galibiyet, 12 beraberlik ve 17 mağlubiyetlik performans sergiledi. Yüzde 33’lük galibiyet yüzdesi elde eden Topçu, maç başına 1,26 puan ortalaması tutturdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.